|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Kurcze pisalam o tym wczesniej ,ale nastapily pewnie komplikacje ;/ wczytalam calkiem nową grę ,wylaczylam starzenie i przebieg historii .Grałam jedną rodziną przez jakis czas ,po kilku dniach weszlam w otoczenie zeby wybrac inna rodzinę ,a tam sim który był sam ma małe dziecko ;/ a wczesniej nie miał . Mało tego! wchodze w inną rodzinę ,a tam simka ,która wczesniej była na najwyzszym szzeblu kariery jest bez pracy;/ Sprawdzałam 100razy i zawsze mam WYŁĄCZONY przebieg historii i strzenie się... Bardzo mi to krzyzuje plany dot simów ,co z tymzrobic? bo az odechciewa się grac;/
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
W opcjach gry musisz wyłączyć "postęp historii".
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Witam, mam taki problem dotyczący simsów 3.
Otóż chcę sobie zbudowac podziemny garaż ale pisze: "zakryte przez pole podłogi" Tak samo na przykład, jak chcę powiększyc półpiętro w domu wybranym z katalogu The Sims 3 (dokładnie jego nazwa, to "Uleciało z wiatrem") Wiem ze trzeba jakies schody trójpoziomowe zbudowac czy cos, ale nie umiem sobie poradzic... Proszę o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
Chcąc zbudować garaż, musisz najpierw usunąć płytki podłogowe z parteru (czyli te, które mają tworzyć sufit garażu), lecz zanim to zrobisz, musisz usunąć obiekty na nich stojące, a także te wiszące na ścianach i sufitach, bo one też opierają się na podłodze. Ogólnie budowanie garażu czy piwnicy w domu już zamieszkanym jest kłopotliwe, ale wykonalne. Ja robię tak bardzo często, bo w moich licznych rodzinach ciągle brakuje na coś miejsca ![]() Nie bardzo wiem co chcesz zrobić z tym półpiętrem, w jaki sposób powiększyć? Opcja o której mówisz, pojawia się u mnie, gdy chcę postawić ścianę na półpiętrze. Poza tym, mogę bez problemu zrobić półpiętro na całej powierzchni parteru. A przy okazji ... czy ktoś wie, jak te półpiętra powstają? (przepraszam za jakość zdjęć) [IMG]http://i51.************/iz934o.jpg[/IMG] Na półpiętrze nie da się zbudować normalnej ściany, ale da się zbudować pół-ściankę, a na niej, na wyższym piętrze, ścianę. Twórcy jednak nie użyli tego sposobu. Gryzie mnie to ![]() [IMG]http://i51.************/117uvyx.jpg[/IMG]
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 12
|
![]()
A ja mam pytanie, jak zrobi pliki zbiorcze w folderze packages ? Albo jak zamienić packages na sims3pack ?
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Dzieki za wszystko, ale jeszcze takie jedno pytanie
![]() Jak zrobić półpiętro (strych) na 3. poziomie o wysokosci ok. 1/3 zwykłej sciany? Czyli mniej więcej tak: /\ / \ / \ / \ - dach / \ / \ / \ /_________\_____________ | - półpiętro (strych) ________________________ | | - 1 piętro | ________________________ | | - Parter | _______________________ |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Marcin376 normalnie to tego półpiętra nie da się zrobić, ale podejrzewam, że skoro twórcy wybudowali domy z półpiętrem, to jest to tylko kwestia zabawy z użyciem jakiegoś kodu. Przynajmniej taką mam nadzieję. Liczę, że znajdzie się ktoś, kto odkryje sposób na budowę półpięter, tak jak było w The Sims 2. Ja sama spróbuję, jeśli tylko ubędzie mi obowiązków zawodowych i znajdę na to czas.
A może ktoś wie już coś na temat budowy półpięter?
![]() |
#8 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Irbis - tutaj masz filmik na którym jest objaśnione co i jak. Mam nadzieję, że Ci to pomoże
![]() ![]() Curious - tutaj masz poradnik co i jak, przeczytaj całość. Ostatnio edytowane przez Vanitas : 12.11.2010 - 09:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Cytat:
![]() Czyli jednak można robić półpiętra za pomocą takiego samego kodu, jaki był w The Sims 2 i w ten sam sposób. Podejrzewam, że jeśli można zrobić to na parterze, to wyżej też się da. Trzeba tylko odpowiednio pokombinować i pobawić się z włączonym kodem ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 10
|
![]()
Aannie - wydaje mi się, że żeby się oni znali, powinnaś nie robić nowej gry, tylko w grze, w której grasz przejść do edycji miasta i tam zmienić aktywną rodzinę.
A moje pytanie brzmi: jak mogę edytować publiczne parcele? Mam z płyty Wielki Poradnik tS3 kilka fajnych parceli publicznych - m.in. Uniwersytet. Rozmiar 60x60. Znalazłam parcele taką, zmieniłam jej typ na publiczną(z różnymi opcjami - akademia, nie do odwiedzin publicznych i inne takie), ale kiedy chciałam umieścić na niej ten uniwersytet - nie mogłam. Co zrobić? Nie chcę usuwać parceli publicznych, które już są - w stylu szkoły, sklepów itp tylko dodać kolejną... P.S. I bardzo przepraszam, jeśli to pytanie się już pojawiło, ale mam za słaby internet, żeby przejrzeć te trzysta-pare stron ^^" |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 14 (0 użytkownik(ów) i 14 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|