Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.05.2009, 12:13   #1
Mamełe

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Kubek Zobacz post
tez mnie to zastanawia, skoro nie mozna wejsc do szpitala to jak bedzie rodzic ?

@up, oka XD
Wejsc mozna, tylko nie widac, co tam sie dzieje.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.05.2009, 14:26   #2
Irbis

Reputacja: 14

Aguncja to prawda, dużo się dzieje, ale z wypowiedzi które czytam na forum wnioskuję, że nie każdy to zauważa, lub nie chce zauważyć. Są przecież osoby, które twierdzą, że to nudna i monotonna gra.
Myślę, że to zależy od sposobu prowadzenia rozgrywki. Bo jeśli ktoś gra z kodami i ciągle przyspiesza upływ czasu, nie dostrzeże wielu ciekawych rzeczy i zjawisk. No ale każdy gra jak lubi
Ja lubię przyglądać się simom, ich zachowaniom, lubię patrzeć jak wykonują pewne czynności, lubię wiedzieć co lubią robić, a czego nie lubią. To naprawdę świetna zabawa i już nie mówię tylko o najnowszej odsłonie tej gry

Cytat:
Napisał centaurea_cyanus Zobacz post
a wlasnie, moze ktos powiedziec co to sa dokladnie te nastrojniki? bo tak czytam tylko ze to fajna sprawa ale nie wiem do konca o co w tym chodzi ;p
Zacytuję fragment mojej wypowiedzi z innego tematu:

Im dłużej gram, tym bardziej ta gra mi się podoba i nawet już przymykam oko na jeden kolor roślin w każdym gatunku. Im dłużej gram, tym więcej odkrywam ciekawych zjawisk.
Ostatnio przyglądałam się nastrójnikom i jestem nimi zachwycona. To naprawdę świetne rozwiązanie. Sim może mieć zły nastrój i jego ikonka jest czerwona niczym wino, nawet jeśli wszystkie paski potrzeb są zielone. Nastrójniki są różne, jedne związane z codziennym życiem, otoczeniem, domem sima, inne wynikające z osobowości sima. Jeśli chcemy utrzymać naszego sima w dobrym samopoczuciu naprawdę musimy brać je pod uwagę.
Wczoraj na przykład moje simy odczuwały niezadowolenie po zjedzeniu resztek z lodówki. W nastrójniku oznaczającym to niezadowolenie pojawiała się informacja, że jedzenie wyjęte z lodówki miało posmak lodówki i że w droższych lodówkach ten problem zapewne jest rozwiązany.
To tylko jeden z wielu przykładów urozmaiconego życia naszych podopiecznych, wielkiej zalety TS3.

Cały post tutaj.
stare 01.07.2009, 06:42   #3
Mamełe

Cytat:
jeżeli grałem synem mojego sima, a ten syn był jako aktywna rodzina -
Sim umarł (ojciec - na innej parceli) i w jego domu, ani na cmentarzu nie ma jego grobu/pomnika.

Gdzie on się może znajdować ? W wyposażeniu również nie ma...
Matka również nie żyję.
Teoretycznie w mauzoleum powinna byc opcja "zajmij się zmarłymi", ale tylko wtedy jesli twój sim był z rodzicami najlepszymi przyjaciółmi.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.07.2009, 11:23   #4
Mrufka

Cytat:
niestety nie ma, czyli już nie odzyskam pomnika ?

mam znów ten sam problem, gdy zginął mi ten syn i jego żona, to ich synem groby postawiłem na cmentarzu. Potem gdy edytowałem miasto (cmentarz - by postawić płotki etc.) nagrobków nie było i nie ma.

czyli też straciłem ? :{
Na to wychodzi Ja zawsze mam urne w domu czy gdziekolwiek mi Sim umrze, a jeśli to przyjaciel z sąsiedztwa to jest opcja w katakumbach "zajmij sie zmarlymi". Widocznie dopadl Cie jakis blad w grze.
Mrufka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.07.2009, 14:24   #5
Luthiee

Krzykacz - ten manifest zwykle sam się robi, tj. grasz rodzinką x, a z rodziny y ktoś robi taki 'strajk'. Na pewno jeszcze Ci się przytrafi, przeważnie jest to chyba przed ratuszem. Ja miałam to tylko raz.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 16 (0 użytkownik(ów) i 16 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania