Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.05.2009, 13:10   #171
Aguncja
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

a rodzinka Ćwirów i inne maxisowskie? I te robiące sztuczny tłok?Zwróciłaś uwagę? Wydaje mi się, że mało simów ogólnie kręci się po mieście...mam rację? dzięki za odpowiedź
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.05.2009, 13:10   #172
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Jak wziąć laptopa do parku? Czytałem w jednym z artykułów, że jest taka opcja...
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 13:28   #173
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Aguncja Zobacz post
a rodzinka Ćwirów i inne maxisowskie? I te robiące sztuczny tłok?Zwróciłaś uwagę? Wydaje mi się, że mało simów ogólnie kręci się po mieście...mam rację? dzięki za odpowiedź
Rodzinę Ćwirów również kojarzę, że ciągle chodzą w tych samych ubraniach. Innych, mniej charakterystycznych simów nie kojarzę, ale postaram się to zaobserwować
Co do ilości simów kręcących się po mieście to jest tak, że jak pojawiasz się simem w jakimś miejscu, to najczęściej poza nim, nikogo tam nie ma. Po chwili dopiero schodzą się różne simy, robiąc ten sztuczny tłok, o którym piszesz. Choć od końca może nie jest on taki sztuczny, ponieważ simy nie kręcą się bez sensu w obrębie danej parceli, ale faktycznie coś robią, w zależności od miejsca.

Ostatnio miałam taki denerwujący przypadek. Posłałam swoje simy do parku przed ratuszem z koszem piknikowym. Wybrałam ładne miejsce przy fontannie, simka rozłożyła kocyk i podała jedzonko za 100 simoleonów, usiedli na kocyku i nic. Nagle przyszedł sim policjant i złożył kocyk. Kazałam powtórzyć czynności, a więc simka rozłożyła kocyk, podała jedzenie za 100 simoleonów, usiedli i nic. Przyszła simka w stroju pokojówki i zwinęła kocyk. Zaczęło mnie to denerwować, ale spróbowałam jeszcze kilka razy i za każdym razem przychodził jakiś sim i składał mi kocyk. W końcu kazałam rozłożyć piknik w innym miejscu i simowie bez problemu jedli dania z koszyka rozmawiając przy tym radośnie. Później zobaczyłam, że w tym pierwszym miejscu trawa była "wygolona" w kratkę, domyślam się więc, że tam po prostu nie wolno piknikować
Tak czy inaczej simy robiące sztuczny tłok, myślą trochę i nie zachowują się bezmyślnie. No i dbają o miasto

Cytat:
Napisał Dominic Zobacz post
Jak wziąć laptopa do parku? Czytałem w jednym z artykułów, że jest taka opcja...
Kup laptopa i ustaw gdzieś w domu, następnie przejdź do trybu życia i otwórz zakładkę simowego plecaka i włóż tam komputer. Używa się go tak jak telefonu, czyli klikając na niego w plecaku i wybierając spośród różnych opcji, przy czym można to robić gdziekolwiek się jest. Sim sam poszuka sobie dogodnego miejsca
Trzeba jednak trochę pilnować tego laptopa. Mój sim ostatnio zostawił swój laptopa w bibliotece
stare 29.05.2009, 13:29   #174
zabka
Guest

Cytat:
Przeciągasz laptopa na wyposażenie Twojego sima, potem idziesz do parku. Kiedy już jesteś w parku, wchodzisz w "plecak" sima i klikasz na laptopa. Pokazują ci się opcję jak w zwykłym komputerze.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 13:34   #175
Aguncja
Guest

śmieszna sytuacja, oby takich jak najwięcej bo to dodaje grze smaczku
Ale z tego co czytam, widzę że w 3 dużo się dzieje.
Dzięki za odpowiedź
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 14:26   #176
Irbis

Reputacja: 14

Aguncja to prawda, dużo się dzieje, ale z wypowiedzi które czytam na forum wnioskuję, że nie każdy to zauważa, lub nie chce zauważyć. Są przecież osoby, które twierdzą, że to nudna i monotonna gra.
Myślę, że to zależy od sposobu prowadzenia rozgrywki. Bo jeśli ktoś gra z kodami i ciągle przyspiesza upływ czasu, nie dostrzeże wielu ciekawych rzeczy i zjawisk. No ale każdy gra jak lubi
Ja lubię przyglądać się simom, ich zachowaniom, lubię patrzeć jak wykonują pewne czynności, lubię wiedzieć co lubią robić, a czego nie lubią. To naprawdę świetna zabawa i już nie mówię tylko o najnowszej odsłonie tej gry

Cytat:
Napisał centaurea_cyanus Zobacz post
a wlasnie, moze ktos powiedziec co to sa dokladnie te nastrojniki? bo tak czytam tylko ze to fajna sprawa ale nie wiem do konca o co w tym chodzi ;p
Zacytuję fragment mojej wypowiedzi z innego tematu:

Im dłużej gram, tym bardziej ta gra mi się podoba i nawet już przymykam oko na jeden kolor roślin w każdym gatunku. Im dłużej gram, tym więcej odkrywam ciekawych zjawisk.
Ostatnio przyglądałam się nastrójnikom i jestem nimi zachwycona. To naprawdę świetne rozwiązanie. Sim może mieć zły nastrój i jego ikonka jest czerwona niczym wino, nawet jeśli wszystkie paski potrzeb są zielone. Nastrójniki są różne, jedne związane z codziennym życiem, otoczeniem, domem sima, inne wynikające z osobowości sima. Jeśli chcemy utrzymać naszego sima w dobrym samopoczuciu naprawdę musimy brać je pod uwagę.
Wczoraj na przykład moje simy odczuwały niezadowolenie po zjedzeniu resztek z lodówki. W nastrójniku oznaczającym to niezadowolenie pojawiała się informacja, że jedzenie wyjęte z lodówki miało posmak lodówki i że w droższych lodówkach ten problem zapewne jest rozwiązany.
To tylko jeden z wielu przykładów urozmaiconego życia naszych podopiecznych, wielkiej zalety TS3.

Cały post tutaj.
stare 29.05.2009, 16:24   #177
ultraviolence

Reputacja: 10

Postanowiłam po raz pierwszy odwiedzić rodzinkę Ćwir. Wchodzę i co? Od razu czekały mnie przeboje... Po zapadnięciu zmroku, po parceli przechadzała się jakaś Lolita Ćwir! Co najdziwniejsze, nie była spokrewniona z żadnym z mieszkanców. Nigdzie również nie było jej nagrobka. Różniła się też od innych duchów - zamiast barwy czystej bieli, posiadała żółtawy odcień i po jej "ciele" kłębiła się masa piorunów (patrz screen). Podejrzewam, że to wynik śmierci poprzez porażenie prądem. Przekonałam się do tego jeszcze bardziej, kiedy wskoczyła do latarnii w ogrodzie i zaczęła unosić ją w powietrzu. A teraz najciekawsza rzecz: zaraz po jej przybyciu, w domu Ćwirów wybuchł pożar. Następne dwie noce później, również wparowała na ich parcelę i tym razem, podobnie jak wcześniej, kominek stanął w płomieniach. Czyżby jej pojawienie się było jakimś zwiastunem nieszczęścia? W ogóle spotkał się ktoś z tym? No i... kim ona jest?
[img]http://i42.************/2nqqpah.jpg[/img]
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 16:42   #178
Qunik
Guest

Mam kilka pytań:
Czy w TS3 jest gitara elektryczna?, czy jest perkusja? czy są zwierzaki?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 16:46   #179
ultraviolence

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Qunik Zobacz post
Mam kilka pytań:
Jest tylko gitara klasyczna... A perkusji i zwierzaków nie ma.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 16:48   #180
zabka
Guest

Cytat:
1. Gitara jest.
2. Perkusji nie widziałam, chyba nie ma.
3. Zwierzaków nie ma, pewnie będzie dodatku.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Zasady Postowania