Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.08.2013, 00:22   #1
La Tortura

Reputacja: 23
Domyślnie Odp: Zmiany w administracji i moderacji

Bjork, naprawdę nie wiem gdzie ty tutaj widzisz nawoływanie do nienawiści? To już trochę śmieszne, bo Liv wyraziła tylko swoje zdanie, a ty ją banujesz.

Żeby nie było - pa Gingers, hej Libby

La Tortura jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.08.2013, 00:42   #2
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Cytat:
Napisał Flo Zobacz post
Bjork, naprawdę nie wiem gdzie ty tutaj widzisz nawoływanie do nienawiści? To już trochę śmieszne, bo Liv wyraziła tylko swoje zdanie, a ty ją banujesz.

Żeby nie było - pa Gingers, hej Libby
Flo - mam wielkie poczucie winy, za to co zrobiłam, ale ban jest tak dla ochłonięcia. Liv jest ważnym użytkownikiem tego forum, ale ustaliłyśmy, że przemyślimy kilka spraw.
stare 21.08.2013, 00:55   #3
Morgana

Reputacja: 10

to co napisze nie bedzie wielkim odkryciem, ale wrecz zadziwia mnie to, jak latwo wybuchaja na tym forum spory, klotnie, lub tego typu wymiany zdan jak powyzej zawsze znajduje sie ktos kto ma do czegos jakies ale. i nie chodzi o to, ze to zle, ze komus sie cos nie podoba, czy ze ktos ma inne zdanie. wlasciwie to chwilami az ciezko okreslic jednoznacznie przyczyne
tutaj nawet klotni JAKO TAKIEJ nie bylo. ban dla liv rowniez bardzo przesadzony jak dla mnie, bo nic wlasciwie nie zrobila. no ale skoro tak ustalilyscie, to mozliwe ze jest to potrzebne...
tyle ode mnie. wiecej juz dodawac nie bede, bo absolutnie nie widzi mi sie mieszanie w wasze dyskusje, zale i niewyjasnione sytuacje, jakie jak widac prawie na kazdym kroku, coniektorzy maja tutaj miedzy soba.
Morgana jest offline  
stare 21.08.2013, 07:56   #4
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

A wiecie co mnie przeraża? Że ani administracja, ani użytkownicy nie umieją trzymać języka za zębami. Ostatnie 3 strony tego tematu, to głównie wypowiedzi administracji/Liv/rudzielca. I tak jak administracja powinna zażegnywać spory, tak tutaj część go jeszcze podsycała. Z tego co się orientuję, to nie tak to powinno wyglądać. Dawanie banu nie kończy sporu.
Ale okej, róbcie jak chcecie. Szkoda tylko, że panuje taka samowolka w administracji. Użytkownicy mają idealne wzory do naśladowania.

Meryam jest offline  
stare 21.08.2013, 10:26   #5
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Dziewczyny - właśnie dobrze, że się wtrącanie, bo naprawdę jesteście świetnymi obserwatorkami i swoimi wypowiedziami nieźle nakreśliłyście różne sprawy.

Meryam - masz niesamowitą rację, że "nie potrafimy trzymać języka za zębami".

Zdjęłam bana Liv, bo podkreślam - jest ważną osobą na forum i ciągle wkłada w nie mnóstwo energii.
Sprawa rzeczywiście jest bardzo osobista, więc przepraszam, że nie wypowiem się tutaj dlaczego ban dla Liv i dlaczego uważam, że nie postępuje fair.
Wyjaśniłam jej kilka spraw prywatnie - mam nadzieję, że zrozumie mój punkt widzenia, bo wbrew pozorom, ja ją rozumiem, a przynajmniej bardzo się staram to zrobić. W tej sytuacji - ban mija się z celem, bo akurat u niej - nie ma to być forma kary za cokolwiek. Dlatego go zdjęłam. Pozostaje mi wierzyć, że otworzy oczy i spojrzy trochę przyjaźniejszym okiem na niektóre sprawy.
stare 21.08.2013, 10:27   #6
Malfurion

Zaskoczyla mnie nominacja dla Libby szczerze mowiac. Bardziej oczywistym wyborem, byla by juz Charionette, no ale administracja wie lepiej (i zeby nie bylo, nie ma tu ani krzty ironii, czy innych smaczkow jezykowych )

Dziwi mnie natomiast postawa Liv. Ok, mozna miec swoje zdanie, no ale przeciez Administracja dobiera sobie takich "wspolpracownikow", jakich uwaza za godnych danego stanowiska. Nie brali by byle kogo, bo ani Bjork ani motyce nie jest w interesie narazanie forum na jakies komplikacje (nawet jezeli jej nowa rola mialaby sie teoretycznie ograniczac do usuwania nieaktywnych kont, jak to powiedzala Bjork, to i tak funkcja Administratora to znacznie powazniejsze stanowisko, niosace za soba rowniez i wieksza odpowiedzialnosc). I juz po raz kolejny Liv sie banuje na wlasne zyczenie... nie wiem, nie rozumiem takiej postawy I zeby nie bylo, ja cie Liv wcale nie hejtuje, jedynie obiektywnie oceniam zaistniala sytuacje

I uwazajcie z ta wojna, bo Bjork znowu wlaczy swoj crazy mode i ponownie bedziemy robic komiksy, tudziez pic sobie z dziubkow

Nowej administratorce zycze zapalu do pracy i mnostwa dobrych pomyslow

edit: Zeby nie bylo tak kolorowo, musze sie czegos uczepic (offtop, no ale...)

Cytat:
Napisał Gingers Zobacz post
...powiedziała osoba która przez x miesięcy przeżywa konkurs na forum o the sims...
Znow nie chce nikogo hejtowac, ale umiejszasz znaczenia konkursowi, tylko dlatego, ze odbywal sie na forum the sims? Bo ja tak odebralem twoja wypowiedz.
I jakby nie patrzec, jest "co przezywac", bo ludzie wlozyli mnostwo czasu i pracy w swoje prace, wiec mnie osobiscie taka wypowiedz urazila (nawet, jezeli ta wypowiedz nie adresowales do mnie konkretnie).

Ostatnio edytowane przez Malfurion : 21.08.2013 - 10:33
Malfurion jest offline  
stare 21.08.2013, 13:29   #7
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

wszystko, co istotne na temat dyskusji, zostało powiedziane, więc nie dodam od siebie zbyt wielu rzeczy.

chciałem tylko odpowiedzieć (a raczej uzupełnić odpowiedź) na pytanie: dlaczego Libby została adminem? to nie jest tak, że nie liczymy się ze zdaniem userów. zauważmy, że od ankiety minęły już prawie dwa miesiące, sporo się od tamtego czasu zmieniło, zarówno od strony technicznej, jak i od strony działania moderacji/administracji, w moim odczuciu na duży plus. wzięliśmy pod uwagę wiele Waszych sugestii, ale nie na zasadzie: "user X powiedział to i to, więc musimy te rzeczy zmienić tak, jak to powiedział", tylko na zasadzie analizy potencjalnych zmian i ich skutków. nie możemy bezkrytycznie przyjmować Waszych komentarzy, bo to się mija z celem. Libby jest dobrą moderatorką, widać, że się stara i jej to wychodzi, nawet jak jej praca jest pozornie niewidoczna - my ją doskonale widzimy. widać jej ogromne zaangażowanie (chociażby przy Forumowej Mafii, chociaż czasami wychodziła z siebie ) i czas poświęcony na sprawowanie pieczy nad forum. jedyne, co jako admin mogę jej zarzucić, to od czasu do czasu brak zdecydowania, ale ma to też swoje zalety: mniejsza groźba podejmowania pochopnych decyzji. ponadto po odejściu Gina zrobiła się w administracji ogromna luka pod względem nadzoru technicznego, a Libby ma podstawy do tego, by ją uzupełnić (dzięki niej udało mi się usunąć twojesimy z promotorów i wstawić nowy banner podczas nieobecności Gina). to w sumie tyle

życzę Libby powodzenia i owocnej pracy
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.
motyka jest offline  
stare 21.08.2013, 13:42   #8
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Mogę coś jeszcze dodać od siebie?

Dziwi mnie, że po co w ogóle była ankieta nt. administracji i użytkowników jakiś czas temu, skoro teraz przy kolejnej okazji do spięć czepiamy się rzeczy, które miały miejsce przed w/w ankietą, a nawet sięgające 2009-2011 roku(bo wtedy Liv miała moda). Zrozumiałbym, gdyby po powyższej ankiecie nastąpił wielki odpust grzechów i przy następnych wątach czepiano by się wyłącznie tego, co działo się od czasu właśnie tej ankiety, ale skoro tak nie jest to po co w ogóle robić takie rzeczy?

Odnośnie nowego kolorku Libby - nie pamiętam, bym kiedykolwiek słyszał coś złego o Libby, jednakże nie pamiętam również, żeby moderacja Libby jakoś wyraźnie odznaczyła się na forum. Inna sprawa, że lwia część tego, co się robi, dotyczy usuwania zawartości, a raczej trudniej zauważyć brak czegoś niźli nadmiar. Moje zdanie więc jest takie - jeżeli Libby nie będzie nadużywać swojej wzmocnionej władzy - to niech sobie ma tego admina, co szkodzi. Jeżeli nie, no to się zabierze, wielki problem.
Caesum jest offline  
stare 21.08.2013, 16:29   #9
kubuss

oj robaczki, robaczki moje. przeczytałem sobie wszystkie wasze wypowiedzi, od deski do deski. i o mało co wyrostek robaczkowy nie wypadł mi ze śmiechu. proponuję sobie przeczytać te wasze wypowiedzi, jeszcze raz... bo niektórym podczas ich pisania chyba się mózg od rąk odczepił. albo wgl. go wyłączyli. ale nie powiem komu tak się stało. to by było za proste...

do sedna.
czy na prawdę tak wyglądają wasze kłótnie? mam nadzieję że kłóciliście się na niby. bo jeśli odwrotnie to gratuluję, nawet kłócić się nie potraficie.
bo to co zaprezentowaliście, to poziom pierwszoklasisty.

- Proszę Pani! a Zosia mnie przezywa.
- Wcale nie to Krysia mnie przezywa.
- To ona zaczęła
- Nie to ona zaczęła.

ludzie, na prawdę? macie zadane z wyciąganiem mętów sprzed 6548621845 lat, głupkowatej ankiety, jakichś modów żylet, to ja byłam najlepszom moderatorkom! nie, ja jestę kul moderatorę.

wszyscy jesteście do dupy... ale to nic, każdy jest do dupy, bo nikt nie jest idealny, ale wy się dodatkowo pogrążacie...

koniec hejtów na ogół. przejdźmy do poszczególnych osób.

liv - Twoje hejty na wszystko i wszystkich i wspominanie wiecznie tego samego - przeszłości... staje się mówiąc lekko irytujące. nie mam nic do Twojej osoby, bo gdy milczysz w tych kwestiach jesteś mega fajna, z mega temperamentem, a z Twoich postów emanuje zrozumienie i inteligencja. ale proszę, zaprzestań wypadów w przeszłość, bo tylko sobie szkodzisz. nie jesteś już modem żyletą, wgl. nie jesteś modem. jesteś po prostu userem, tak jak wszyscy, Bjork, motyka, Libby, Don, Caesum, ja, Mery, ruda (wstawcie tu sobie jakąkolwiek nazwę użytkownika). ale nam brakuje po prostu uprawnień, do niektórych funkcji z forum. ale czy czyni nas to gorszymi? ja się nie czuję gorszy. zrozum nie ma podziałów. mogę skrytykować Ciebie za złe zachowanie, ale równie dobrze może się dostać po głowie Libby, motyce, Bjork czy innym osobom odpowiedzialnym za utrzymanie forum jeżeli przeskrobią. rozumiesz? nie ma lepszych i gorszych.. jeżeli jest kogoś jawna wina, beknie za to, czy jest to zwykły user, czy też ten z uprawnieniami. a niech tylko jeszcze ja podłapię temat, to nie zostawię na nikim suchej nitki. i nie będzie to na zasadzie że niebieskiemu się dostanie więcej, bardziej mu nawrzucam, a czerwonego tylko upomnę. nie, każdy jest tak samo traktowany. poza tym gubisz się sama w swoich wypowiedziach.

Gin - nie zapominaj, że nie jesteś idealny. z tego co pamiętam sam dostałeś głupiego łba na punkcie administratora. więc nie wypominaj komuś czego, coś sam robił. nie znam sprawy z fb. ale powiem tylko że podając komuś swoje namiary na fb, jest się po prostu debilem. bo z własnej nieprzymuszonej woli, daje się komuś odstęp do swojej prywatności. ale nie wypowiadam się na temat tej sprawy bo w niej nie siedzę.

to mnie zabiło.

Cytat:
Napisał Gingers Zobacz post
Myślę że nie powinnaś oceniac Libby, bo póki co moim zdaniem (i być może nie tylko moim) jest dużo lepszą moderatorką niż Ty kiedykolwiek byłaś.
wiesz kto to hipokryta? spojrzyj w lustro. Liv nie może oceniać Libby, ale Ty możesz oceniać Liv.. śmiech na sali. dobieraj starannie słowa, bo możesz sobie napykać nieprzyjemności związanych z nimi. o to właśnie jedna z nich.
załoga forum to nie azyl dla szczeniaków i słabeuszy. a osoby odchodzące ze swojego stanowiska nie będą traktowani jak bożkowie.. przynajmniej przeze mnie.

Bjork - ahh Bjork, zacznę od tego że jeżeli ktoś jest głupi i podatny na wpływ drugiej osoby to pójdzie za nią nawet w ogień, tacy ludzie sami się wykluczają ze społeczeństwa. na szczęście zostali jeszcze ludzie, którzy mają swoje zdanie. więc odzywki typu: to Ty buntujesz ludzi, To Ty wprowadzasz zamęt. są nad wyraz podkolorowane.
wiem i rozumiem, że patrząc na te wywody trudno było Ci się nie wtrącić i nie dodać czegoś od siebie, ale to był Twój błąd, tylko wznieciłaś ogień, tym że się wtrąciłaś i poniekąd niezbyt trafnymi wypowiedziami. trochę Twoje wypowiedzi trącają sarkazmem, przesadnym sarkazmem. no i swoiste oko za oko. ale to pojawia się we wszystkich wypowiedziach, wszystkich userów.

jeden powiedział tyle, drugi to źle zrozumiał, trzeci walnął głupotą i ruszyła fala głupich, żeby nie powiedzieć debilnych postów, z których nie dowiadujemy się nic nowego, które ociekają podstawówkowym zachowaniem. na prawdę, radze sobie je jeszcze raz przeczytać. gwarantuję że uśmiejecie się porówni ze mną.
a bany dać sobie nawzajem, do końca życia i kosmosu.
kubuss jest offline  
stare 22.08.2013, 15:07   #10
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Trochę czasu przegadałyśmy z Liv i nie będę wdawała się w szczegóły, ale doszłyśmy do bardzo miłego porozumienia.
Po prostu poniosły nas emocje.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania