![]() |
#1 |
Reputacja: 23
|
![]()
Dom miał być czymś w rodzaju loftu, sama nie wiem czy mi wyszło [pewnie z loftem to ma niewiele wspolnego #yolo], ale spędziłam nad nim tyle godzin, że szkoda by było go nie wstawić. Świąteczne akcenty wzięły się stąd, że Chwalcia wkręciła mi fazę na święta i nie mogłam się oprzeć.
W domu mieszkają rodzice, którzy są pisarzami, i ich nastoletnia córka zafascynowana modą i szyciem. ![]() Oceniajcie! ![]() korytarz ![]() ![]() kuchnia, salon, jadalnia i miejsce pracy rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pracownia córki ![]() ![]() ![]() łazienka ![]() ![]() sypialnia córki ![]() ![]() i sypialnia rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez La Tortura : 14.10.2014 - 16:39 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
Zakochałem się. Nie wiedziałem, że potrafisz coś budować, a tu takie coś. Jestem pod wrażeniem. <3
Z zewnątrz dupy nie urywa (na ostatnim zdjęciu) ale wnętrze... < 333
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
calkiem fajne, przytulne wnętrze. kuchnia i salon chyba najbardziej mi się podobają. z zewnątrz też nie jest źle. bardzo przyjemnie.
![]()
![]() |
#4 |
Reputacja: 12
|
![]()
świąteczna faza coraz szybciej się rozprzestrzenia <3 domek bardzo ładny, przytulny i przede wszystkim rodzinny. Podoba mi się pokój nastolatki, jest bardzo dziewczęcy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wpisy bloga: 20
Reputacja: 21
|
![]()
No rzeczywiście, mogło by być bardziej loftowo, ale i tak jest całkiem fajnie
![]() Podoba mi się pomysł z takim bardziej przedsionkowo-werandowym korytarzem, ładnie to się prezentuje :3 Część dzienna średnia, jakoś te meble do siebie razem nie pasują, w ogóle jakoś bez ładu i składu to wygląda. Pracownia krawiecka bardzo fajna, sypialnie i łazienka też w miarę (tylko obrazki na ścianie wchodzą w wannę, zresztą średnio tu pasują według mnie). Z zewnątrz w porządku, tutaj całość rzeczywiście wygląda jak loft c; I jeszcze taka uwaga - jak już się bawisz w obróbkę fotek, to warto by te czerwone ramki uciąć, bo trochę to drażni (możesz sobie ściągnąć moda na nie to sobie roboty oszczędzisz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Shiver, bo rodzina jest biedna! Kanapę mają po babci, telewizor po cioci.. Nawet ich na laptopa nie stac [piszą na maszynie]. Ogólnie to robiąc dom myślałam o Humpreyach z Plotkary, a u nich też wszystko z dupy. Nic więcej na swoją obronę nie mam xD
edit: a co do obróbki to tylko filtr, wiec za duzo roboty nie ma ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wpisy bloga: 20
Reputacja: 21
|
![]()
A no chyba, że tak, chociaż lofty to mi się raczej z luksusem niż biedą kojarzą
![]() Krzesełko z sypialni córki jest również w bardzo atrakcyjnej cenie (ale ciiii, to takie moje zboczenie akurat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 41
|
![]()
Dom nic dodać, nic ująć, bo sam lepiej nie umiem budować.
Czekam na następne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Cytat:
co do krzesełka, to szczena opada ;o wygląda przecież na tanie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 49
|
![]() Cytat:
![]() Piecyk w korytarzu? Uzasadnij mi to. Swoją drogą te drzwi wejściowe w stylu więziennych krat nie zachęcają do wejścia. I musi tam być bardzo zimno - naprawdę ciężko Ci będzie przeforsować swoją rację co do piecyka ;] (o ile się tego w ogóle podejmiesz) Nie uznaję tłumaczenia typu "to sztuka dla sztuki". W części dziennej brakuje mi zasłon w oknach - wiesz, jak już postawiłaś na przytulność, tzn. obrusik, tulipanki, ładnie przystrojona choinka, to trzeba było pociągnąć to dalej! Aha, Ato moja droga - http://www.insimenator.org/showthread.php?t=62217 ![]() Lewitujący napis "home" wywołał u mnie uśmiech na twarzy - dziękuję ![]() Muszę Cię pochwalić za jednolitą, stonowaną kolorystykę i akcenty sprawiające, że nie nudzę się patrząc na zdjęcia ![]() Co do samego świątecznego klimatu, to trochę mi go brakuje. W "Na święta" doszło tyle fajnych ozdób na tę porę roku! Żałuj, że ich nie wykorzystałaś. Jakkolwiek rozumiem założenia wystroju a la vintage, tak maszynę do pisania zastąpiłabym czymś bardziej nowoczesnym - także ze względów praktycznych. Czy to coś zrobione z wielu białych nitek i kawałka drewna to fotel? ![]() ![]() Dwa różne okna obok siebie - ojoj, nie... Tak samo dwa lustra - jedno przy drugim... Jak na pracownię krawcowej to za czysto tam ma ![]() Łazienka byłaby bliska ideału gdyby nie ten ni z gruchy ni z pietruchy kolaż ze zdjęć i brak żaluzji/zasłony, czegokolwiek. Taka sytuacja jest też niedopuszczalna w takim budownictwie (w typowych modernach jakoś sobie z tym radzą ![]() Smuci zaś to, że nie miałaś pomysłu na ten pokój. Sypialnia rodziców jest zaś nieprzyjemnie chłodna ![]() Gdybyś dała rzuty to powiedziałabym Ci, czy zrobiłaś loft, czy nie. Na moje oko to jednak wygląda na zwykły, "szablonowy" domek. Nie jest źle, ale ja cenię sobie przemyślane, dopracowane i konsekwentnie wykonane pod względem obranego stylu/założenia prace. Ten domek to - jak dla mnie - "radosna twórczość", a tą może wytłumaczyć się obecnie KAŻDY. 7/10 Ostatnio edytowane przez Liv : 17.10.2014 - 20:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|