|
|
|
|
#1 |
|
Administrator
Reputacja: 102
|
Efekt spływającego potu bardzo ładny btw. Tak ładny, że infact wygląda to jakby ta biedna simka posikiwała a nie pociła się.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
Piękne zdjęcie
![]() To jest g r a |
|
|
|
#3 |
|
Reputacja: 21
|
Ale jakie to ma znaczenie? Tworzone są gry z tysiąc razy lepszą grafiką. Simsy niekoniecznie muszą być aż tak wychuchane (wiadomo, ważna jest też optymalizacja, nie każdy ma super sprzęt itd.), ale skoro płacę Bóg wie ile za grę to mam prawo czegoś wymagać. Chociażby wygładzenia tych kantów na dolnej części bieżni, która na dobrą sprawę wygląda jak jakiś ośmiokąt (a chyba chodzi o to, żeby była kołem, prawda?).
Chociaż jeśli ta gra będzie tak wyglądała to jej nie kupię i nie dam za nią ani grosza. Ostatnio edytowane przez Shiver : 05.09.2013 - 17:39 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Reputacja: 14
|
Skąd w ogóle pomysł, że to miało być koło? Naprawdę sądzisz, że aż tak nie potrafili zrobić koła, że wyszedł im ośmiokąt? Sądzę że to miał być ośmiokąt i wyszedł moim zdaniem bardzo dobrze. Wystarczy spojrzeć obiektywnie. Natomiast mam wrażenie, że wielu osobom tutaj brakuje obiektywizmu, bo za bardzo nastawiliście się na szukanie wad tej gry, która nawet nie jest jeszcze skończona.
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
Skąd pomysł, że to akurat ma być ośmiokąt a nie koło?A poza tym nikt nie stara się tutaj szukać wad na siłę. My po prostu patrzymy i widzimy co jest niefajne. Gra się zmieni, to na pewno, ale na pewno cała grafika nie będzie zrobiona od nowa, więc raczej już zostaniemy z cukierkową grafiką prawie jak z kucyków Pony. @Damian - Masz swoje zdanie, ja mam swoje, nie musimy się zgadzać, proste. Tylko nie rozumiem dlaczego ciągle piszesz, że gra na pewno będzie cudowna. Jak powiedziała Liv, to że producenci cały czas ją wychwalają nie znaczy, że gra będzie dobra. Na dobrą sprawę to za to im płacą, prawda? Mają ukazać produkt w jak najlepszym świetle. To samo jest z dwójką czy trójką. Tobie się dwójka podobać nie a musi, może jest trochę gorsza graficznie od trójki (no ale trójkowe simy to wołają o pomstę do nieba), ale liczy się też grywalność, tak? A ja osobiście nie potrafię grać w trójkę, bo wszystko zabiera simom masę czasu, a gra więcej niż jednym to dla mnie wyzwanie. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
No właśnie chodzi o to, że tego nie wiem, bo nie tworzę tej gry. Wydaje mi się jednak, że przesadą jest robienie z twórców gry debili, którzy nie potrafią zrobić koła.
Przykład ten pokazuje, jak niektórzy czepiają się na siłę byle czego. Bo czy naprawdę dla całej gry ma znaczenie czy bieżnia do ćwiczeń ma w podstawie koło czy ośmiokąt? Dla mnie liczy się najbardziej płynność gry. Gram w trójkę, ale irytuje mnie to ciągłe zacinanie się gry w trybie życia, czekanie aż meble wczytają się po powrocie z widoku okolicy, czy zacinanie się gry w trybie budowy po otwarciu kreatora stylu. A komputer mam dość dobry, więc to nie jego wina. Czasami żeby odpocząć od tego, wracam do dwójki. Tam nic takiego nie ma miejsca, choć gram rodzinami z maksymalną liczbą simów i zwierząt, mają duże, porządnie umeblowane domy i ogromne podwórka ze stawami, a na niektórych z nich mieści się jeszcze sklep z własnoręcznie przez simów wykonanym towarem. I nic się nie dzieje negatywnego, żadnego zacinania się gry. I tego właśnie najbardziej oczekuję od czwartej części simów. Do grafiki nic nie mam, lubię simową grafikę i cieszę się, że przy niej pozostali. To co widziałam do tej pory, nawet mi się podoba. Świetny tryb tworzenia sima, który jak się zdaje, da wiele możliwości przy modelowaniu simowej twarzy i ciała. Do tego możliwość wyboru stylu poruszania się sima. Naprawdę świetnie się zapowiada. Ulepszony tryb budowy również mi się spodobał, koniec z przestawianiem obiektów na podwórko, żeby przebudować pokój Do tego wiele, naprawdę wiele innych świetnych opcji, o których zdaje się wielu z Was zapomniało skupiając się na szukaniu wad nieukończonej jeszcze gry.
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Porównanie simsów do innych gier to nie porównanie, każda gra ma inny klimat a ta jest kierowana do innych odbiorców. Założenie było zawsze takie samo tylko czasy się zmieniają.
|
|
|
|
#8 |
|
|
No tak, bo według EA to grę będą kupowały same dzieciaki (a raczej kupią im ją rodzice), więc można wcisnąć im jakiś szit i trzepać pieniądze.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Aha, czyli mi ta gra nie musi odpowiadać, bo nie jest dla mnie? Okej, no to nie kupuję
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Reputacja: 10
|
No nie wiem, jestem ostatnią osobą, która czepiałaby się grafiki w Simsach. Naprawdę jedynka, dwójka i trójka mi się graficznie podobają, ich grafika pasuje do klimatu danej serii itd... Ale ten screen czwórki naprawdę wygląda obrzydliwie... Podejrzewam, że dałoby radę przyzwyczaić się do tej grafiki, tylko po co, skoro czwórka nie wydaje mi się lepsza od trójki. Ktoś może mówić, że nie było dużego skoku do przodu między dwójką a trójką, ale jednak był. Otwarte otoczenie, Kreator Stylów, wspólny czas dla całego miasta, kurcze nawet to przenoszenie niektórych rzeczy w trybie życia (uczynna rączka
) mi się podoba. Nie no, muszą tą czwórkę jeszcze poprawić, bo wygląda strasznie.
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|