![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Siedząc dnia pewnego i wspominając moje dwójkowe projekty,myślałam o perełce w koronie mych domków - atrium Amfitryta.
Siedziałam nad nim parę dni,dopieszczając każdy szczegół. Efekt niestety poznało tylko parę osób (Basia,haughton),a po wejściu trójki już zupełnie Amfitryta odeszła w niepamięć,ku niezadowoleniu wymienionych osób. No i tak siedząc,wysiedziałam myśl - odtworzenie tegoż cudu w trójce. Przechodząc od słów do czynów... Domek jest prosto z pieca,siedziałam nad nim długo,mam nadzieję że widać ![]() Nie udało mi się idealnie odtworzyć dwójkowego atrium,ale to chyba zrozumiałe. Domek dedykuję: Basi,która od początku mnie namawiała,bym dwójkową wersję wrzuciła na forum, Jinowi,bo bym jednym z pierwszych który się dowiedział o tym projekcie,oraz Kowalinowi,który mi pomógł i proponował drobne poprawki, Zapraszam do oglądania! ATRIUM "AMFITRYTA" Atrium "Amfitryta" mieści się w Barnacle Bay,na odosobnionej od miasta wysepce.Widoki piękne,rekompensują oddalenie od cywilizacji. Dom należy do simów pochodzenia greckiego,którzy aktualnie wyjechali do swoich rodzinnych stron,pozostawiając dom pod opieką stróża. Stróż ten był tak miły,że pozwolił sfotografować tą nietypową jak na Barnacle Bay rezydencję. Dom jest umieszczony między drzewami oliwnymi. ![]() ![]() Przy "wejściu" od razu widzimy altanę,przy której gospodarze spożywają posiłki podczas przyjęć z sąsiadami i znajomymi - tak jak to zwykli robić w swojej rodzinnej Grecji. ![]() ![]() ![]() Wchodzimy do środka pierwszej połówki atrium,po naszej prawej.Znajdziemy tam telewizornię,miejsce do potańczenia,i rodzinną jadalnię używaną na codzień. ![]() ![]() ![]() Widok na kuchnię i jej wnętrze.Na stole ciasta upieczone przez gospodynię domu dla stróża w ramach podziękowania za opiekę nad domem. ![]() ![]() ![]() Łazienka,idealna na długie kąpiele w klimacie śródziemnomorskim. (za kawałkiem ściany w rogu jest prysznic,dla śpieszących się) ![]() ![]() ![]() Przechodzimy teraz do drugiej połówki atrium - przy wejściu kącik czytelniczy i miejsce do wspólnej rozrywki z tarczą do rzutek.Można też zauważyć walizki i tablicę z adresami przeszłych i planowanych podróży. ![]() ![]() Sypialnia gospodarzy,wytworna i elegancka.Z wygodnymi fotelami,w których tak dobrze smakuje grecka kawa. ![]() ![]() ![]() Sypialnia bliźniaków,z oddzielonym miejscem do spania i zabawy/nauki.Jak widać,rodzice nie żałują im zabawek. ![]() ![]() ![]() ![]() Po wyjściu z domu kierujemy się w stronę...morza.Tam jest skromny ogród,z fontanną Posejdona kupioną w Grecji,miejscem na wieczorny grill,oraz zestaw do gry w Gnubb. ![]() ![]() ![]() ![]() I tradycyjny rzut. ![]() Dziękuję za uwagę i zapraszam do komentowania ![]() Ostatnio edytowane przez Chryzantem Złocisty : 11.01.2011 - 17:42 |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
No i tak ma być! Żywo, roślinowo <nie wiem czy takie słowo jest>
Podoba mi się wszystko, - to duży + bo nie lubie domów The Sims 3 ![]() co się będę rozpisywać 10/10 ! |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Muszę przyznać szczerze, że jestem pod wielkim wrażeniem tego projektu. Nie mam pojęcia czemu, ale nie kojarzę tego z dwójki. Cóż, moja pamięć ma wiele do życzenia. Bryła wykonana jest w sposób prosty, ale bardzo efektownie się prezentujący. Ogród jest mały, ale pełen wdzięku. Wnętrza - maksisowe, lecz wyjątkowo przyjazne i stworzone z dobrym gustem. Przyczepię się jeszcze raz ogrodu, bowiem strasznie przypadł mi do gustu i z chęcią spędziłbym w nim miłe, słoneczne dni wiosenne. Znalezienie i wymyślenie jakiejkolwiek reprymendy byłoby wręcz grzechem, więc jasne jest to, że adekwatną do budowli oceną jest ocena najwyższa. 10
|
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 14
|
![]()
Piękny!
Oglądam go i już widzę jedną z moich wieloosobowych simowych rodzinek mieszkającą tam. Po jednej stronie dziadkowie, po drugiej ich dzieci ze swoimi dziećmi. Stół w ogrodzie idealny do wspólnego spędzania czasu ... przytulenie, rodzinnie, wśród zieleni. Wnętrza kolorowe, przytulne, ciepłe (tylko tam gdzie połączyłaś niebieskie ściany z białymi meblami troszkę wieje chłodem, ale to nic nie szkodzi bo kwiaty wszystko ocieplają). Najbardziej podoba mi się sypialnia gospodarzy i ukwiecona łazienka i te łuki w kuchni i cała kuchnia ... w ogóle mi się podoba ![]() Gratuluję ![]()
#5 |
Guest
|
![]()
O jaaaa ! Kuchnia to marzenie, aż sam bym chciał takie ciasto i ciastka ! Gabinet, sypialnia i sypialnia dzieci to najbardziej przytulne pomieszczenia. Ogród pomimo niewielkiej ilości zieleni i tak jest cudny !
Tylko dodać 10 pkt, nic ująć ! ----> 10/10 |
![]() |
#6 |
Reputacja: 11
|
![]()
No, no, muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem
![]() ![]() 10/10 bezapelacyjnie! |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
dziękuję za komentarze
![]() jak widać,z maxisa też się da zrobić coś ładnego! może ktoś jeszcze skomentuje? ![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Chryz! Zachwycasz mnie swoimi projektami. Co jeden to lepszy. Trójka zdecydowanie jest idealna dla Ciebie pod tym względem. Nie ma się do czego przyczepić, jest genialnie. 10/10
![]()
#9 |
|
![]()
O jaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Jakie cuuuuuudo ![]() A ten pokój dla dziecka ![]() A ta łazienka ![]() A ta kuchnia ![]() A to wszystko! ![]() Ja wiem , że ja to piszę prawie w każdym swoim poście, ale dałabyś ten domek do pobrania? :> 11/10
#10 |
Guest
|
![]()
niestety zawiera płatne dodatki,ale mogę spróbować go wrzucić...tyle że już nie będzie taki "odpicowany"
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|