|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
Dobrze,ale przy 6-stej czy 10-tej rodzinie ogrodnictwo i kolekcjonerstwo już nie są frajdą :>
Poza tym nie chcę,żeby wszystkie simy były farmerami i biegały po okolicy w poszukiwaniu kamieni. Jeżeli sim jest samotnikiem,to pikniki/przyjęcia/rodzinne grille odpadają. Niestety,pod względem "Czasu Wolnego" trójka jest beznadziejna. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Admin Emeryt
Reputacja: 10
|
Może jak się używa wszystkich możliwych kodów, to gra się szybko nudzi :> I co Ty robisz z tymi simami, że masz już 6 czy 10 rodzinę?
Moim zdaniem w trójce jest lepiej rozwiązana kwestia hobby, bo gra niczego nie narzuca. W "Czasie Wolnym" nie dało się spokojnie zrobić obiadu, bo zaraz sim zaczynał się interesować kulinariami, nie wiadomo po co, i dostawał zaproszenia do jakichś głupich klubów. W trójce masz mnóstwo interakcji do wyboru, ale świadomego, żaden sim nie interesuje się niczym przez przypadek.Za to moim zdaniem największą wadą jest zbyt wolny upływ czasu na superprędkości :/ Ktoś ma na to jakiś sposób? Strasznie denerwują mnie te dłużyzny, gdy sim jest w pracy albo śpi.
|
|
|
#3 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
denerwowaly mnie ciagle te zaproszenia itepe.. |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Kiedy wy macie na to czas? Mój sim zanim zdobędzie punkt umiejętności, to już pada na twarz albo jest głodny. Kilka dni maluje jeden obraz ;(
Wycieczka po kamienie, to trzeba zarezerwowac caly dzien wolny. O tym, że musi latac po znajomych, żeby po ich śmierci móc ustawić nagrobek na cmentarzu nie wspomnę ;/ A i to gram tylko jedną rodziną, bo mi szkoda ekwipunku. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
Jak dla mnie to brakuje mi niektórych opcji interakcji, które niby nic nie wnosiły do samej gry, ale były miłym dodatkiem i fajnie wyglądały np. możliwość skakania na łóżkach i sofach, czy różne gry między dziećmi (jak na razie tylko berka widziałem) itp.
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
A co do dzieci to to jest strasznie wkurzające, zauważyłem, że simy je adoptować zaczynają jak już są długo dorosłymi i nie mają jeszcze małżonka. U mnie to prawdziwa plaga! Zadek - 3 bachorów wzięła, Clavell - 2 i jeszcze jakieś rodziny nabrały. Jakie to idiotyczne. Nie cierpię, jak mam w drzewku genealogicznym sima, który ma masę adoptowanych dzieci bez mojej wiedzy! I to jeszcze samotne simy! W ogóle kto to widział, żeby samotny rodzic adpotował dziecko. W realnym świecie nie daliby chyba singlowi
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Admin Emeryt
|
Cytat:
No, ale mój laptop jest trochę słaby, spróbuję w domu na stacjonarnym komputerze
|
|
|
|
#9 |
|
|
Ostatnio bardzo mnie denerwuje to, że simy na masę adoptują dzieci. Mam nadzieję, że ktoś wymyśli moda blokującego to :/
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
|
Cytat:
U mnie jeszcze ani razu nie zdarzyło się, żeby jakiś sim samowolnie adoptował dziecko. Jeśli już jakieś się pojawia, to drogą naturalną, gdyż w drzewie zawsze widnieje oboje rodziców z okolicy.
|
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|