01.06.2009, 15:56 | #1 |
Reputacja: 10
|
Kody i sztuczki
Z tego względu że w grę grało już wiele osób, a w piątek będziemy mieli do niej dostęp już wszyscy, myśle że przyda się jeden konkretny temat o kodach i sztuczkach.
Jeśli jakieś znacie to wklejajcie. Na pewno innym się przydadzą. |
|
01.06.2009, 16:10 | #2 | |
|
Odp: Kody i sztuczki
Kilka kodów było podawane w tym temacie:
Cytat:
01.06.2009, 16:12 | #3 |
Guest
|
fajny pomysł na posta kody na kase standardowo
kaching- dostajesz 1000 simoleonów motherlode -zdobywasz fortunę w postaci 50 000 simoleonów i np można wypisac co trzeba zrobic do umiejetności np. te nieszczesne wazywa jakie i ile ich jest. to samo tyczy sie ryb czy przepisow kulinarnych "moveobjects on" tylko po co ten kod kiedy w standardzie jest tyle udogodnien, stawiac mozna jak sie chce( pod kontem) ja skalniak mam zrobiony jedno na drugim. najpierw kwiaty na to skałki a obok drzewa. mi sie wydaje ze wystarczajaco jest dobrze. Ale w sumie jak kto chce Ostatnio edytowane przez Björk : 01.06.2009 - 18:47 |
01.06.2009, 20:13 | #5 | |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
Cytat:
umożliwia stawianie obiektów gdzie się chce nie zważając na to czy już coś tu stoi a tak po za tym tu jest spis kodów • Kaching - wzbogaca twoją rodzinę o 1 000 dodatkowych simoleonów • Motherlode - wzbogaca twoją rodzinę o 50 000 dodatkowych simoleonów • Moveobjects on/off - umożliwia przestawianie zablokowanych obiektów • constrainFloorElevation [true/false] - z opcją 'false' umożliwia edycję terenu nawet kiedy są już na nim obiekty • disableSnappingToSlotsOnAlt [on/off] - z opcją 'on' i wciśniętym klawiszem ALT, umieszczane obiekty nie muszą przylegać do siatki budowy • fadeObjects [on/off] - włącza/wyłącza cienie obiektów • testingCheatsEnabled [true/false] - z opcją true masz możliwość używania zablokowanych interakcji itp. • fps [on/off] - wyświetla pasek informujący o tym z jaką prędkością klatek na sekundę gramy • fullscreen [on/off] - włącza/wyłącza tryb gry w trybie pełnoekranowym • hideHeadlineEffects [on/off] - włącza/wyłącza dymki nad głowami simów • jokePlease - wyświetla losowy dowcip • quit - zamyka grę • unlockOutfits [on/off] - należy wpisać przed wejściem do CASa, odblokowuje ubrania specjalne np. pracowników • familyfunds [Familyname] # - dodatkowe simoleony dla dowolnej rodziny
02.06.2009, 12:14 | #6 |
|
Mi ciągle brakuje sposobu na to, aby jednym ruchem w kilka sekund nasz sims miał umiejętności takie jak Gotowanie, Wędkowanie, Ogrodnictwo itd. rozwinięte na maxa. Chciałabym aby od razu mój Sim potrafił świetnie grać na gitarze, albo, żeby mógł sadzić od razu wiele roślin i w ogóle żeby był dobry we wszystkim
W sims 2 była taka możliwość, nie wiem jak tutaj. Dzięki niej nie skupiałam się na ciągłym podnoszenie umiejętności - bo jak je w końcu osiągnełam to Sim miał juz umierać nie lubie ich rozwijać, dlatego jeśli ktoś zna bądź się dowie, jak zrobić, żeby od razu Sim umiał wszystko, to będe wdzięczna za info |
02.06.2009, 12:17 | #7 |
Guest
|
a nie ma żadnego kodu w stylu "maxmotives" ?
|
02.06.2009, 14:10 | #8 | |
|
Cytat:
|
|
02.06.2009, 23:30 | #9 |
|
hmmm.. może to jest sposób
zobaczy czy jakieś sztuczki na to będą opisane w książeczce która będzie chyba dodana do wersji kolekcjonerskiej, jeśli ktoś zamówił taką i dostanie ksiązeczke z kodami i sztuczkami to niech od razu wklepie w tym temacie |
03.06.2009, 00:48 | #10 |
Guest
|
jestescie pewni ze kody z sims 2 beda pasowaly do 3? a przynajmniej te na kase?
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|