![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
co do przepisow to znajdziesz je w bibliotece badz tez w ksiegarni. Aby nauczyc sie dobrze gotowac jest tak samo jak w ts2 i 1 a mianowicie podczas gotowania wzrasta wskaźnik twojego sima. ale kiedys w simsach była szafka z ksiazkami i tam bylo ucz techniki sprzatania i własnie gotowania. teraz zaczynajac grac nie masz ksiazek do nauki tylko do czytania jako poprawienie rozrywki. Po zdobyciu paru poziomow gotowania umiesz coraz to nowsze przepisy. ja po zdobyciu 10 najwyzszego poziomu znalam dopiero ok 63% przepisow wiec niezbedne sa ksiazki ale ciekawostka jest ogladanie telewizji... podczas programow kulinarnych sim rowniez uczy sie przepisow i jest to komunikowane ze wlasnie sie togo nauczył.
chcialam jeszcze wyjasnic ze w sklepie kupic mozna przepisy, owszem ale to sa tylko składniki do przepisu, jezeli sie ich dzieki ksiazkom nie nauczysz to nie wykonasz tego posiłku majac przepis ( składniki ) ze sklepu a teraz ja mam pytanko co do tego zbierania skał i chwytania owadow. nie ma ksiazek na ten temat wiec co zrobic żeby umiejetnosc ta pojawila sie i zebym mogla to udoskanalać?? do tego tylko własnie nie doszlam. co do złotej rączki to jest frajda udoskonalajac przedmioty w domu takie funkcje sa np jak, samoszyszczasa wanna, lepiej ugniatająca maszyna do smieci czy niezniszczalny telewizor . do telewizorra mozna tez dodac programy. wystarczy sie nauczyc paru pierwszych pozomow z ksiazki a potem udoskonalajac dom dobija sie do nastepnych poziomow. podczas pisania npp. tak nie ma, piszac powiecs nie udoskonala sie sim tylko mozna czwiczyc pisanie. taka ciekawostka i jeszcze jedno co mnie zaciekawiło w tej grze. nastawilam czas gry na nadluzszy ale i tak juz polowa mi mineła ale to nie wazne, irytujące jest to ze moji niekturzy znajomi starzzeja sie szybciej jak zaczynalam gre byli tacy jak ja, młodzi i piekni a teraz sa siwymi dziadkami a ja nadal młodziutka. szkoda bo moji rodzice na innych parcelach juz starzy i niedlugo trzeba bedzie ich rzegnac. A co do zanikania rodzin o czym tacz czesto piszecie to zastanawialam sie własnie czy to nie o to chodzi. kiedy ktos gra na normalnym czasie to wystarczy około 6h gry zostawiajac rodzine sama i oni pewnie umieraja ale nie jestem pewna poprostu sama to sprawdze dzisiaj. co do jednego sima bo sie zgadzalo ale co z dziecmi, długa droga przed nimi i by sie tak szybko zestazały?? moji rodzice ( w simach) jakos bardzo szybko starzys ie zrobili ( na innych arcelach a znajomi ze szkoly nadal sa nastolatkami hehehe nie wiem o cho chodzi Ostatnio edytowane przez Björk : 01.06.2009 - 17:46 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości) | |
|
|