Cytat:
Napisał bigkar
Jesli wiesz na co ja bym narzekala gdyby bylo tak jak mogloby byc, zatrudnij sie w cyrku moze jako jasnowidz. Ja jakos nie mam tego daru. Pisze co mi sie podoba lub nie podoba bo od tego jest to forum.
|
Podstawą do wysunięcia takiego wniosku, było Twoje narzekanie na wszystko, co jest "zerżnięte" z TS2. Więc nie trzeba być jasnowidzem, aby snuć takie przypuszczenia.
Cytat:
Napisał bigkar
Co do Twojego obiektywizmu... mam nadzieje , ze znasz przynajmnej jakies tam dwa jezyki obce. Proponuje porownac moje i Twoje wypowiedzi do tych na stronach angielskich, niemieckich, rosyjskich i zobaczysz kto jest obiektywny a kto jest zaslepiony. Obawiam sie ze gdybys dostala TS2 w pudelku TS3 Twoje wypowiedzi bylyby tozsame.
|
A więc i Ty możesz pracować w cyrku jako jasnowidz, skoro wiesz, że jestem tak zaślepiona, że nie zauważyłabym różnicy, gdybym w pudełku TS3 dostała TS2.
Czy taka złośliwość pomaga Ci w jakiś sposób? Bo jakoś nie widzę podstaw do tego, żebyś mogła oceniać mnie w ten sposób.
Cytat:
Napisał bigkar
To ze dla Ciebie jesli jedna sypialnia jest zielona a druga pomaranczowa to znaczy ze sa rozne.. no coz przykro mi.
|
Napisałam wyraźnie, że w grze jest wystarczająco mebli, aby dwie sypialnie mogły różnić się od siebie i raczej nie miałam na myśli różnorodności kolorystycznej.
Reszty nawet nie chce mi się komentować. Nie rozumiesz w ogóle co piszę, odnosisz się do moich słów zmieniając ich sens.
Zmęczyła mnie ta dyskusja, a Twoje złośliwe komentarze wybiegające nieco poza temat, zupełnie zniechęciły mnie do dalszego prowadzenia tej rozmowy.
Pozdrawiam.
------------------------------
Cytat:
Napisał Nadine
Układanie fryzur w dodatkach? eee? masz na myśli ściąganie dodatków z internetu? nie każdy ma dostęp do sieci. ja mówiłam o dobieranie sobie grzywki osobno, regulowanie długości włosów, etc. wtedy faktycznie te simsy byłyby jedyne w swoim rodzaju, a tak to używam dwóch fryzur na zmiane, bo reszta jest okropna.
|
Przepraszam, źle Cię zrozumiałam. Kiedy napisałaś "Mogli zrobić mnóstwo rzeczy, możliwość układania własnych fryzur, robienia kilku rzeczy jednocześnie etc. etc." sądziłam, że chodzi Ci o to, że mogli robić to simowie w TS2 i skojarzyłam zmianę fryzury w salonie fryzjerskim z Własnego Biznesu
Cytat:
Napisał Nadine
Ok, ale w nocnym życiu dochodziły już knajpy, kluby, restauracje, imprezy. Sims3 to owszem, podstawa, ale kontynuacja znanej już gry, więc nie rozumiem, dlaczego nie mieliby tego dawać w podstawie, za którą liczą sobie ~150pln.
|
Dlatego, że oni na tym zarabiają. Gdyby w podstawie TS3 skumulowali same najlepsze rzeczy z TS2 i dodatków, to co niby dawaliby w dodatkach do trójki? Byłoby więc spore ryzyko, że ludzie nie kupowaliby dodatków, a oni nie zarobiliby pieniędzy. Niestety takie czasy, że pieniądz bierze górę nad niemal wszystkim
Cytat:
Napisał Nadine
To samo z pracą, czy szkołą. W sims1 nie było nic widać, w sims2 nie było nic widać, skoro sims3 jest rewolucją, praktycznie oddzielną grą, dlaczego opcja ta jest niedostępna?
|
A jak to sobie wyobrażasz? Z całym szacunkiem, ale nie pojmuję tej potrzeby patrzenia co sim robi w szkole czy w pracy. Dla mnie jakoś mało interesujące wydaje się patrzenie przez osiem godzin jak sim siedzi w szkolnej ławce, albo za biurkiem na komisariacie. W moim odczuciu, byłoby to zbędne zawalanie gry.
Cytat:
Napisał Nadine
U mnie pierwszy zachwyt trójką już minął, jest ok, ale nie rewelacja. Czas to największe zło. Moje simy śpią, na 4 czasie, idę do kuchni po obiad, wracam, one śpią dalej, uhh. Nie przelatuje całej gry na 3, czy 4 czasie, ale nie mam zamiaru wpatrywać się w śpiące simsy godzinami, bo dzień zlatuje szybko, a wszystkie interakcje, jak rozmowy etc. trwają strasznie krótko w stosunku do mycia toalety, kąpieli, czy choćby gotowania.
|
Simy śpią dość długo, ale w tym czasie można przeglądać ich marzenia i okazje, umiejętności jakie zdobyli. Jeśli ma się kilkuosobową rodzinę, naprawdę jest co robić w tym czasie.
Co do szybkich rozmów i wolnego mycia się czy gotowania, to uważam, że jest to zgodne z rzeczywistością. Jeśli chcesz przeciągnąć rozmowę możesz wybierać spośród różnych opcji i rozmowa może trwać nawet pół dnia, jeśli taką masz ochotę

Kąpiel nam ludziom też zajmuje sporo czasu, podobnie jak gotowanie. I każdy kto przyrządza obiady wie, że im wymyślniejsza potrawa tym dłużej trwa jej przygotowanie.