Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.06.2009, 22:37   #621
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Proszę bardzo, mam nadzieję, że tutaj cokolwiek widać I to jest jednak szminka nr 1 - ona ma największy połysk. Druga jest całkowicie matowa, a trzecia posiada połysk, ale jest on niemalże niewidoczny.
[img]http://i41.************/2djt1k7.jpg[/img]

Hmm... No to może musisz mieć do tego jakiś punkt gotowania? Moja simka miała kilka.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.06.2009, 23:00   #622
agnieszka130187

Reputacja: 11

Ok, z książkami o ogrodnictwie już dałam radę, chyba coś się zacięło w grze. Mam jednak pytanie odnośnie książek muzycznych... One są dopiero od poziomu 5, więc na nie nie ma możliwości szybszej nauki.... czy coś przeoczyłam, tylko muzyki nie da się od początku uczyć z książek....
stare 09.06.2009, 00:08   #623
Mrufka

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Ok, z książkami o ogrodnictwie już dałam radę, chyba coś się zacięło w grze. Mam jednak pytanie odnośnie książek muzycznych... One są dopiero od poziomu 5, więc na nie nie ma możliwości szybszej nauki.... czy coś przeoczyłam, tylko muzyki nie da się od początku uczyć z książek....
A od kiedy można uczyć się muzyki z książek...? W muzyce to chyba bardziej praktyka! Musisz grać dużo na gitarze, występować. Wtedy szybko się uzyska wysoki level i można się uczyć nowych nut (piosenek) ale nie muzyki :-)
Mrufka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 07:27   #624
ultraviolence

Cytat:
Wydaje mi się, że jest tak, jak piszesz. Jeśli chodzi o muzykę (a właściwie grę na gitarze), z książek można się jej uczyć dopiero po posiadaniu już jakiś podstaw (tj. kilku punktów tej umiejętności). Najlepiej na początku zrobić sobie kurs w teatrze... A potem pójdzie już gładko
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 08:15   #625
bigkar
Guest

Cytat:
Z książek "do muzyki" sim uczy się konkretnych piosenek (po jednej na poziom umiejętności). Nie jestem jednak pewna czy w czasie gdy sim uczy się piosenki rośnie wskaźnik nauki gry na gitarze. Wydaje mi się, że troszkę (ale to moje zdanie jedynie). Wydaje mi się, że to jest tak jak z pisaniem. Widzisz wskaźnik postępu pracy ZIELONY. Czyli jest to wskaźnik postępu pracy nad książką lub też nad uczeniem się piosenki. Wskaźniki nauki umiejętności są niebieskie (na przykład gdy oglądasz kanał kucharski w tv). Jeśli chodzi o naukę piosenek simy uczą się ich bardzo szybko, ale ma to niewiele wspólnego z wzrostem wskaźnika nauki umiejętności. Można zdobyć 10 poziom "gitary" bez nauki jakiejkolwiek piosenki (grając, grając dla napiwku itd). Jednak jeśli chcesz "występować" w parku, na przyjęciu itd., powinnaś uczyć się piosenek. Później te piosenki stanowią jakby twój repertuar Możesz wybrać co będziesz grała w danym momencie (twój sim). Jest różnica - po poleceniach "graj" lub "graj dla napiwku" sim będzie występował bez przerwy (to jest do momentu gdy jego potrzeby anulują występ). Natomiast gdy występujesz grając konkretną piosenkę, występ kończy się po niej o ile nie wybierzesz następnej

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 11:50   #626
braven
Guest

Skąd wziąć taśmę klejącą? Dostałem zadanie żeby naprawić laptopa znajomemu i w treści pisało: "Weź laptop oraz taśmę klejącą i sprawdź, czy uda się go naprawić". Naprawiłem laptopa, ale kiedy jadę do znajomego opcja "Oddaj laptopa" jest nieaktywna:/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 12:35   #627
treviss
Guest

witam
Jestem nowy ale w simsy gram juz hohoh
teraz mam problem z 3
otóz mam spoko rodzinke i mam juz 2 dzieci tzw małych i teraz mam taki problem ze jedno z nich po prostu znikneło (to starsze) nie mam pojecia gdzie jest po lewej stronie nie ma jego miniatury ale wciaz zostało w kontaktach innych simów ma ktos jakis pomysl co sie stalo? co lepsze na ekranie startowym i w loadingu gdy chce odpalic ta rodzine to wciąż jest
czekam na pomoc dzieki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 14:06   #628
Samantha
Guest

Czy wie ktoś jak siać warzywa? Moja simka musi wyhodować warzywa na gulasz warzywny (dostanie punkty) i głowię się nad tym jak to zrobić? Szukałam warzywnych krzewów w trybie budowy ale nie ma takich do hodowania. W sklepie też nie można kupić nasion....byłabym wdzięczna za pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 14:13   #629
Chryzantem Złocisty
Guest

kupując w sklepie jakieś warzywo,możesz jednocześnie je zasiać.
warzywa ze sklepu są traktowane i jako do zjedzenia,do zasiania,więc sadź śmiało

a krzewów warzywnych w trybie budowania nie ma.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 14:17   #630
Samantha
Guest

Dzięki Chryzantem...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania