Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.06.2009, 18:12   #711
Ellie
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał helena Zobacz post
Jesli chodzi o ćwiczenia, po kliknięciu na telewizor są dwie opcje: "ćwiczenia wydolnościowe" i "trening siłowy". Nazwy chyba same mówią za siebie, co służy do samego schudnięcia, a co do rozrostu tkanki mięśniowej
kocham cie, dzieki
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.06.2009, 18:19   #712
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Sulczi Zobacz post
Otóż tak, chyba ja ją rozwiązałem. też się zastanawiałem dlaczego niektóre rodziny znikają z miasta (mi np. zniknęła Agnieszka Zadek). Wyjasniło się kiedy zacząłem czytac gazetę (simową). Kiedy kliknie się na "czytaj" pojawiają się różne informacje z miasta. No i rodzinki które znikają po prostu się wyprowadziły, ot i cała tajemnica.
To na pewno nie to. Zauważyłem, że rodzinki znikają następująco. Jak stworzysz nową rodzinę i ją wprowadzisz to znika ta, którą grało się ostatnio. Jeśli jednak wprowadzisz kilka nowych rodzin po kolei i grasz którąś z nich to znika jedna z tych nowych rodzin. I ostatnia opcja - jeżeli stworzyłeś nową rodzinę, wprowadziłeś ją, ale grasz inną to ta wprowadzona zniknie. Nie wyssałem tego z palca, napisałem to na podstawie własnych obserwacji i wielu już doświadczeń z tą nędzną sytuacją. To jest jakiś błąd gry i tyle. Jednak zacząłem grać od nowa na nowej "planszy" i teraz tego problemu nie ma, przynajmniej na razie.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 18:20   #713
poziomka007
Guest

Jak zaprosić kogoś na nocowanie u siebie? Moja simka (dziecko) ma taką zachciankę ;D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 18:41   #714
Ellie
Guest

do czego sluzy opcja "przestan to robic!" po kliknieciu na goscia domu? Oo
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 19:35   #715
tusiaaa3
Guest

co trzeba zrobić, lub gdzie są rzeczy do uprawiania ogródka? bo w ogóle nie mogę do tego dojść ;|
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 19:39   #716
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Ellie Zobacz post
do czego sluzy opcja "przestan to robic!" po kliknieciu na goscia domu? Oo
Jeśli klikniesz tą opcję gość przestanie wykonywać aktualną czynność...

tusiaaa3 - kupujesz warzywa/owoce w sklepie lub znajdujesz nasiona. Jak już masz je w ekwipunku to klikasz na nie i "wybierasz zasadź" lub "zasadź wiele" i sadzisz w wyznaczonym przez ciebie miejscu. Potem pielęgnujesz rośliny, podlewasz i zbierasz plony. Nie potrzeba tutaj jak w poprzednich częściach specjalnej ziemi wyznaczonej, na której sadzisz. Możesz to robić w dowolnym miejscu w ogrodzie.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 21:01   #717
Sulczi
Guest

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
To na pewno nie to. Zauważyłem, że rodzinki znikają następująco. Jak stworzysz nową rodzinę i ją wprowadzisz to znika ta, którą grało się ostatnio. Jeśli jednak wprowadzisz kilka nowych rodzin po kolei i grasz którąś z nich to znika jedna z tych nowych rodzin. I ostatnia opcja - jeżeli stworzyłeś nową rodzinę, wprowadziłeś ją, ale grasz inną to ta wprowadzona zniknie. Nie wyssałem tego z palca, napisałem to na podstawie własnych obserwacji i wielu już doświadczeń z tą nędzną sytuacją. To jest jakiś błąd gry i tyle. Jednak zacząłem grać od nowa na nowej "planszy" i teraz tego problemu nie ma, przynajmniej na razie.
A czytasz w rodzinie, którą grasz, gazetę? Bo może jednak tak się złożyło, że no akurat te rodziny się wyprowadziły.
A jeśli nie, to rzeczywiście może byc błąd gry. Chociaż u mnie się tak nie dzieje. Jeżeli jakas rodzina znika, to zawsze czytam w gazecie następnego dnia o jej przeprowadzce.

Cytat:
Napisał helena
A WŁAŚNIE, JA MAM JEDNO, MAŁE PYTANIE... Czy simy z biblioteki simów/skrzyni rodzin (jak kto woli), starzeją się?
Nie, nie starzeją się, bo nie są obecne w mieście.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 21:03   #718
Keramzyt
Guest

Wiem, iż było mnóstwo takich pytań, ale w żadnych nie ma odpowiedzi która coś u mnie zdziała:
stworzyłem simkę (śliczną, nawet z córeczką ) i sima (brzydki grubas ), ale zapomniałem połączyć skimki i sima, tylko mamę i córkę. jakoś nijak nie mogę zobaczyć opcji "wyznaj zauroczenie"! Są naj przyjaciółmi i kurcze no... jakby to kulturalnie wyrazić... kupa nooo... co mam zrobić?
(Odpowiedzi z zadnego postu nie działają! )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 21:33   #719
cielo89
Guest

Nie wiem czy takie pytanie padło (a raczej pytania)
1. W dodatkowych umiejętnościach (konkretnie logika) by stac się mistrzem trzeba nauczac umiejętności (wiem jak to zrobic w interakcjach), ale tez jest zwykłe "nauczanie" - o co chodzi bo takiej interakcji nie znalazłam...
2. Czy myslicie że wersja przedpremierowa (piracka) może zawierać błędy a popremierowa nie?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 23:16   #720
'Mu
Guest

Wykorzystując dowolną metodę rozmowy (przyjacielska, flirt, ..) przy ~trzecim dowolnym dialogu kategorii zmieniają się odczucia jakie ma rozmawiający z Tobą sim. Zobaczysz je w niewielkim okienku jakie pojawia się podczas rozmowy w lewym górnym rogu. W tym samym momencie pojawi Ci się parę dodatkowych dialogów danej kategorii rozmowy.
Ocuć swoje szczęście xP Może uda Ci się uaktywnić opcję przy pierwszej próbie xD

Opcja "wyznaj zauroczenie" na pewno pojawia się gdy sim stwierdzi że jesteś uroczy ^_^

Cytat:
Napisał 'Mu Zobacz post
W jednej z misji jakie dostajemy w czasie gry dostałam zadanie przyrządzenia świetnej potrawy dla określonego sima.

Gdy go odwiedzam w opcjach dialogowych sima pojawia się nieaktywna opcja "Przynieś jedzenie". Nie jest aktywna ponieważ "nie mam wszystkich wymaganych przedmiotów w wyposażeniu". Gdy jednak przygotuję posiłek nie mogę włożyć go do ekwipunku.
Posiadanie składników na dowolną potrawę również nie pomaga. Jak wypełnić zadanie?
Cytat:
Napisał Wampirencja Zobacz post
Też mi z kwadrans zajęło ;p
1. Musisz być W DOMU - przygotować posiłek W DOMU
2. Aby włożyć do plecaka:
-klikasz plecak
- klikasz na potrawie i NIE PUSZCZAJĄC PRZYCISKU przeciągasz do plecaka
kaniec
Cytat:
Napisał brzós Zobacz post
ja nie moge przyniesc potrawy na konkurs kucharzy, chociaz mam ja w ekwipunku ;/
czemuu?
Tuż po napisaniu postu również to zauważyłam. Pojawił się jednak ten sam problem co u brzóska :/ . Mimo że simka posiadała przy sobie parę potraw dla grupy wciąż nie mogła podać ich określonemu przez zadanie simowi.
Czas upłynął ;(

Czy te potrawy nie muszą być czasem doskonałej jakości? -_-
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Zasady Postowania