Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.06.2009, 13:08   #181
Mozzy
Guest

Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Zalety to napewno to, że wybiera się cechy np. będąc niechlujem nie musimy sprzątać
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.06.2009, 14:18   #182
Zuzul
Guest

ThumbsDown Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Cytat:
Napisał unnami Zobacz post

Tak, The Sims 3 to wciąż gra fenomenalna, jednak ma mnóstwo wad. Przyzwyczajeni do tego wszystkiego, co dało nam The Sims 2 z wszystkim dodatkami możemy czuć się zagubieni... Gdzie półścianki, gdzie półpiętra... Gdzie windy... Gdzie te wszystkie meble?

Przeskok między 1 a 2 był coś jak przeskok między rokiem 1900 a 2000, natomiast między 2 a 3 to jakby jeden, może dwa lata do przodu...

Nie tak miało być !

Wszystko co mądre zostało już powiedziane. TS3 niczym mnie nie zaskakuje. Totalnie się zawiodłam.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 14:29   #183
Levkoni

Reputacja: 10

No wiesz, jak porównać TS3 do TS2 ze wszystkimi dodatkami to oczywiste jest, że TS2 było bogatsze i miało więcej możliwości, ale TS3 w porównaniu do TS2 podstawki wypada dużo lepiej. Takie jest moje zdanie
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 16:34   #184
Zuzul
Guest

...no i gdzie pralka? ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 08:40   #185
ultraviolence

Nie wiem, czy ktoś wcześniej o tym wspominał, ale jest w tej grze coś jeszcze, co mi się strasznie podoba, a mianowicie chodzi o te "przypisy" przy kontaktach.
Ja spotkałam się z takimi:
- mąż/żona,
- były mąż/była żona,
- matka/ojciec,
- ciotka/wujek,
- brat/siostra,
- ojczym/ (nie wiem czy jest "macocha", ale stawiam, że tak),
- pasierb/pasierbica,
- dawny przyjaciel/przyjaciółka,
- dawny wróg,
- daleki znajomy/a,
- dziadek/babcia (czy tam babka),
- były chłopak/dziewczyna
- szef,
- wspólnik
- dobra przyjaciółka/przyjaciel,
- znajomy/a,
- nieznajomy/a
- szwagier/szwagierka,
- bratanek/bratanica,
- siostrzeniec/siostrzenica,
- zięć/synowa

Zawsze uwielbiałam duże rodziny w TS2, a takie coś znacznie ułatwia orientację w rodzinnych powiązaniach. Swoją drogą, zastanawiam się czy jest też coś takiego jak "kuzyn/kuzynka", ale wydaje mi się, że powinno być - podobnie jak z macochą. A teraz mam pytanie (a właściwie trzy ), pośrednio związane z moim postem:
Miał ktoś bliźnięta? Jeśli tak, to w ich wzajemnych kontaktach uwzględniono coś takiego jak "brat bliźniak/siostra bliźniaczka"? Czy po prostu pod kontaktami napisane jest zwykłe "brat/siostra"?
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 08:42   #186
Madelaine
Guest

Ja miałam bliźniaczki i pisało po prostu siostra I tak są kuzyni i kuzynki, no i macocha też jest
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:08   #187
Master of Disaster

Reputacja: 26

bigkar - ja lubię Danny'ego DeVito, to zabawny facet jest. BTW: ta Twoja i Irbis ostra dyskusja... Nie za bardzo się zapędziliście?
Coca Cola - zależy jaka zintegrowana, ja mam zintegrowaną (224MB - podaje dxdiag) i jakoś mi chodzą. Inna sprawa, że mam 2GB RAM...

Ale do rzeczy. Zgadzam się z częścią tego, co napisał/a Ferrou - przydałaby się możliwość edycji wzrostu i tych tam... biustów, bioder, barków itp., są pewne niedopracowania itp. Bardzo mnie irytuje brak animacji wsiadania do samochodu, to znikanie na parcelach publicznych, no i to, że nie mogę stworzyć Rutgera Hauera. Liczę jednak na to, że przynajmniej część niedoróbek zostanie poprawiona, zwłaszcza te animacje.
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:11   #188
UsBuzzer
Guest

Żeby zacząć tworzyć sima podobnego do kogoś, trzeba się przyzwyczaić do nowego trybu tworzenia rodziny i się tam zadomowić . Potem tylko poczekać na jakieś dodatki z neta i próbować . Zainstalujcie sobie świeże TS2, bez dodatków z neta, bez rozszerzeń. Wtedy spróbujcie stworzyć kogoś na podobieństwo .

PS. Jeśli uważasz, że nie można stworzyć kogo się chce, to spójrz na Giełdę Wymiany na TS3. Widziałem tam świetnego Dr. House'a, Hugh Jackmana, czy Roberta Pattinsona .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2009, 12:12   #189
agnieszka130187

Reputacja: 11

Jednak mi się bardzo nie podoba nierealne wsiadania do samochodów, mnie to strasznie denerwuje.... to moje zdanie, a co przypisów przy kontaktach są fajne, tylko skoro jest były mąż to jak można wziąć rozwód ? Próbował ktoś ?
stare 15.06.2009, 12:15   #190
Mrufka

Mnie nie podoba sie malo interakcji dla dzieci. Np dziecko w wieku szkolnym nie ma ani jednej interakcji z niemowleciem i z raczkujacym maluchem. Nawet rozmowy ani zabawy. Nic. I to, ze dzieci nie moga grac w pilkarzyki, a taka niby gra grupowa :/
Mrufka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania