Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.06.2009, 18:14   #861
UsBuzzer
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

@'Mu: jakie masz cechy, żeby pragnieniem życiowym mogło być "Zostać gwiazdą rocka" (z obrazka wynika, że to to xD)?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.06.2009, 18:26   #862
ultraviolence

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał UsBuzzer Zobacz post
@'Mu: jakie masz cechy, żeby pragnieniem życiowym mogło być "Zostać gwiazdą rocka" (z obrazka wynika, że to to xD)?
Moja simka ma: wygadana, flirciara, świetnie całuje, wirtuoz i artystka. Też jest gwiazdą rocka
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 18:29   #863
bouffe
Guest

Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał (szczerze mówiąc, za dużo stron do przeglądnięcia), ale chciałabym wiedzieć, jak wygląda wejście do panelu tworzenia rodzin i cały ten cykl.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 18:58   #864
Sun_rise
Guest

Mam pytanie, jeżeli jest się np. gwiazdą rock'a to simy rozpoznają cię przez to,że jest się osobą znaną, czy nie różnisz się niczym od pozostałych przypadkowych simów?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 19:25   #865
'Mu
Guest

Cytat:
Cytat:
Napisał helena Zobacz post
Moja simka ma: wygadana, flirciara, świetnie całuje, wirtuoz i artystka. Też jest gwiazdą rocka
Zefir House: Szalony, Śmiałek, Romantyk, Wygadany, Przyjacielski.

Czyżby tylko wygadani simowie mogli nimi zostać?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 19:54   #866
UsBuzzer
Guest

Cytat:
Napisał bouffe Zobacz post
Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał (szczerze mówiąc, za dużo stron do przeglądnięcia), ale chciałabym wiedzieć, jak wygląda wejście do panelu tworzenia rodzin i cały ten cykl.
Żeby wejść do panelu tworzenia rodziny musisz rozpocząć nową grę, albo zrobić to podczas edycji miasta. Czeka nas chwilka (dosłownie ) ładowania. Podczas niego widzimy kółko na środku ekranu, w nim kryształek a w prawym dolnym rogu ikonę tak jakby cieni kilku simów. A jak wygląda samo tworzenie rodziny ? Zapraszam do galerii i do filmików: tu i tu. Dorzucę jeszcze fragment recenzji:

"Tutaj mogę powiedzieć po prostu, że tryb tworzenia rodziny to najlepsza część gry, hit, fenomen... Multum opcji (nawet w porównaniu z nie tak starą "dwójką") no i dość ciekawe rozmieszczenie interfejsu. Nasz sim może być teraz czerwony, zielony, blady, "opalony"... Może być gruby, chudy, umięśniony, a to wszystko regulujemy specjalnymi suwakami. Modyfikacja włosów sima również zrobiła ogromny krok w przód. Teraz nie tylko wybieramy jeden z dostępnych kolorów włosów, ale wybieramy kolor z nieograniczonej palety kolorów, robimy pasemka, malujemy odrosty i końcówki włosów. Po prostu fenomenalne . Modyfikacja twarzy jest bardzo zbliżona do TS2, choć i tu zaszły drobne zmiany. Kolejnym ważnym elementem tego etapu jest ubiór naszego sima. Teraz wybieramy tak naprawdę tylko krój, a każdy element bluzki/sukienki/spodni etc. kolorujemy podobnie jak włosy - z szerokiej palety kolorów, ale także przeróżnych tekstur. Do każdego stroju wybieramy też buty i dodatki (okulary, biżuterię...). Ostatnim krokiem jest wybranie pięciu cech naszego sima i wybranie mu celu życiowego (który generuje się po wybraniu tych cech, i który jest z nimi powiązany). W zależności od tego, jakie cechy wybierzemy naszemu simowi, odblokujemy specjalne opcje i interakcje w życiu podopiecznego. I tak na przykład simka z cechą "Dobra" będzie mogła przeznaczyć sumę pieniężną dla potrzebujących, a "Sportowiec" przebiec pół miasta truchtem."

To i jeszcze więcej możecie znaleźć na stronie głównej: na www.TheSims.pl .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 20:01   #867
Mamełe

Podczas gry w innym domu umarla simka i teraz straszy a nie ma jej grobu. Chciałbym wynieśc ja na cmentarz, ale nie wiem jak :/
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 20:03   #868
UsBuzzer
Guest

Cytat:
Napisał Mamełe Zobacz post
Podczas gry w innym domu umarla simka i teraz straszy a nie ma jej grobu. Chciałbym wynieśc ja na cmentarz, ale nie wiem jak :/
Jak się pojawi, to śledź ją cały czas. Jak będzie znikać, to ona wraca do swojego grobu. Po prostu zobacz, gdzie ulatuje taka zielona mgła . Tak mi się przynajmniej wydaje, że jest. Jeśli jednak nie, to poszukaj w wyposażeniach innych simów.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 20:03   #869
bouffe
Guest

Dziękuję UsBuzzer za wyczerpującą odpowiedź.
A jak się nakłada tekstury? ;>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 20:04   #870
Mamełe

Cytat:
Jak się pojawi, to śledź ją cały czas. Jak będzie znikać, to ona wraca do swojego grobu. Po prostu zobacz, gdzie ulatuje taka zielona mgła . Tak mi się przynajmniej wydaje, że jest. Jeśli jednak nie, to poszukaj w wyposażeniach innych simów.
Wsiąkla wpo prostu w podłogę :/ W wyposażeniu domowników nie ma
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania