Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.06.2009, 09:14   #231
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Cytat:
Napisał Mamełe Zobacz post
Kiedy wy macie na to czas? Mój sim zanim zdobędzie punkt umiejętności, to już pada na twarz albo jest głodny. Kilka dni maluje jeden obraz ;(
Wycieczka po kamienie, to trzeba zarezerwowac caly dzien wolny.
O tym, że musi latac po znajomych, żeby po ich śmierci móc ustawić nagrobek na cmentarzu nie wspomnę ;/
A i to gram tylko jedną rodziną, bo mi szkoda ekwipunku.
Memełe moja simka maluje obraz w parę simowych godzin, ma malowanie na maxa. Ekwipunek możesz przenieść do wyposażenia rodziny jeśli chcesz zmienić rodzinę, ja tak robie bo też mi szkoda, chociaż może to zająć trochę czasu. Co do grobów to się zgadzam w 100%
Jak dla mnie to brakuje mi niektórych opcji interakcji, które niby nic nie wnosiły do samej gry, ale były miłym dodatkiem i fajnie wyglądały np. możliwość skakania na łóżkach i sofach, czy różne gry między dziećmi (jak na razie tylko berka widziałem) itp.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.06.2009, 09:18   #232
Mamełe

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Memełe moja simka maluje obraz w parę simowych godzin, ma malowanie na maxa. Ekwipunek możesz przenieść do wyposażenia rodziny jeśli chcesz zmienić rodzinę, ja tak robie bo też mi szkoda, chociaż może to zająć trochę czasu. Co do grobów to się zgadzam w 100%
Jak dla mnie to brakuje mi niektórych opcji interakcji, które niby nic nie wnosiły do samej gry, ale były miłym dodatkiem i fajnie wyglądały np. możliwość skakania na łóżkach i sofach, czy różne gry między dziećmi (jak na razie tylko berka widziałem) itp.
To znaczy pewnie też by namalował w kilka godzin, ale albo musi iść do pracy, albo chce spać, albo jeść albo wyrobić okazję i milion innych spraw
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 09:24   #233
Eámanë
Admin Emeryt

Cytat:
Żeby gra się przyspieszała jak dwójka, a nie tak strasznie wolno szła nawet na najwyższej prędkości trzeba wejść w ustawienia, potem w grafikę i wyłączyć "renderowanie zaawansowane" (w prawym górnym rogu). Gra powinna być niby brzydsza, ale ja jakichś wielkich różnic nie zauważyłam, a rzeczywiście można przyspieszać i wszystko ogólniej szybciej działa.
Nic z tego, u mnie to jest domyślnie wyłączone, a i tak wolno idzie No, ale mój laptop jest trochę słaby, spróbuję w domu na stacjonarnym komputerze
stare 22.06.2009, 09:38   #234
Mamełe

Ostatnio bardzo mnie denerwuje to, że simy na masę adoptują dzieci. Mam nadzieję, że ktoś wymyśli moda blokującego to :/
stare 22.06.2009, 09:47   #235
ultraviolence

Cytat:
Ostatnio bardzo mnie denerwuje to, że simy na masę adoptują dzieci. Mam nadzieję, że ktoś wymyśli moda blokującego to :/
Albo ja za mało gram w tę grę, albo odczuwam efekt "chwilowego szczęścia" w tej sprawie U mnie jeszcze ani razu nie zdarzyło się, żeby jakiś sim samowolnie adoptował dziecko. Jeśli już jakieś się pojawia, to drogą naturalną, gdyż w drzewie zawsze widnieje oboje rodziców z okolicy.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 09:51   #236
Mamełe

Cytat:
Napisał helena Zobacz post
Albo ja za mało gram w tę grę, albo odczuwam efekt "chwilowego szczęścia" w tej sprawie U mnie jeszcze ani razu nie zdarzyło się, żeby jakiś sim samowolnie adoptował dziecko. Jeśli już jakieś się pojawia, to drogą naturalną, gdyż w drzewie zawsze widnieje oboje rodziców z okolicy.
U mnie jak sim umrze, to zaraz "rodzi się" kolejne dziecko. Już bym wolała te simy z okolicy. Rozpierniczają tylko mi drzewa genealogiczne ;(
stare 22.06.2009, 12:35   #237
MazuR
Guest

Cytat:
Napisał Slythia Zobacz post
Trzeba było nie bawić się kodami, proste.
paskudne pomówienia. niby na jakiej podstawie to mówisz? dziwne gadanie.
przecież zarabianie w simsach jest banalnie proste. za jeden obraz dostaję średnio 3-4 tysiace S.

co do pragnienia życiowego, przyjaciół, poznawania ludzi. - wy wybraliście taką drogę a ja inną. mój sim jest samotnikiem i pracoholikiem i nie mogę robić rzeczy sprzecznych do jego charakteru. dlatego zdobywanie przez niego awansu jest dla niego sprawą piorytetową. i śmiem twierdzić, że awans na najwyższy szczebel kariery jest banalny.

Cytat:
Napisał Chryzantem Złocisty Zobacz post
Niestety,pod względem "Czasu Wolnego" trójka jest beznadziejna.
true true!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 15:07   #238
Levkoni

Cytat:
To znaczy pewnie też by namalował w kilka godzin, ale albo musi iść do pracy, albo chce spać, albo jeść albo wyrobić okazję i milion innych spraw
Nie martw się, jak dostanie ostatni awans będzie pracował 3 lub 4 razy w tygodniu po klika godzin (mój 3 razy w tygodniu po 4h).
A co do dzieci to to jest strasznie wkurzające, zauważyłem, że simy je adoptować zaczynają jak już są długo dorosłymi i nie mają jeszcze małżonka. U mnie to prawdziwa plaga! Zadek - 3 bachorów wzięła, Clavell - 2 i jeszcze jakieś rodziny nabrały. Jakie to idiotyczne. Nie cierpię, jak mam w drzewku genealogicznym sima, który ma masę adoptowanych dzieci bez mojej wiedzy! I to jeszcze samotne simy! W ogóle kto to widział, żeby samotny rodzic adpotował dziecko. W realnym świecie nie daliby chyba singlowi
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2009, 17:09   #239
Beep

Reputacja: 11

Sim na ostatnim szczeblu kariery wojskowej pracuje tylko jeden dzień - bodajże od 7 rano do 1 w nocy, coś takiego.
stare 23.06.2009, 04:20   #240
Mrufka

To jest taka opcja gdzie widać drzewo genealogiczne innych simów ?? ( nie tych którymi gramy). Bo też czasami widzę sąsiada z nowym dzieckiem i jestem ciekawa skąd je ma. Da się to sprawdzić bez zmieniania aktywnej rodziny?
Mrufka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania