Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.07.2009, 10:02   #1721
lay

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Noemi Zobacz post
Mam pytanko.
Czy, a jak tak to jak można zrobić, aby opiekunka do dzieci przychodziła regularnie np. w czasie pracy. Bo dzwonienie do niej codziennie przed pracą jest niewygodne.
Można nie dzwonić. Jeśli dziecko ma zostać same w domu to pojawi się komunikat, czy wezwać opiekunkę. W przeciwieństwie do Sims2, nie trzeba czekać, aż ona się zjawi.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.07.2009, 10:49   #1722
Upadła Dusza
Guest

Cytat:
A nauczyłaś je załatwiać się do toalety?
Ja też tak miałam. Moje dzieci wszystko umiały oprócz tego załatwiania się :/.
I też miały trudne dziecistwo.
To chyba zależy od czegoś innego.
Bo u mnie np jeden dzieciak nauczył się chodzić i nic więcej, drugi dzieciak nauczył się chodzić i mówić, trzeci nie nauczył się niczego, jedyne co robił to bawił sie zabawkami. Wszystkie dzieci miały średnie kontakty z rodzicami i każde z nich miało dobre dzieciństwo.
------

Da się jakoś ustawić w grze, żeby robione zdjęcia były mniejsze?
w dwójce była taka opcja, a tu widze tylko do filmów :/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2009, 12:53   #1723
Ellie
Guest

@Upadla Dusza - chyba nie, gra robi po prostu screen ekranu...

Cytat:
A nauczyłaś je załatwiać się do toalety?
Ja też tak miałam. Moje dzieci wszystko umiały oprócz tego załatwiania się :/.
I też miały trudne dziecistwo.
no wlasnie nie...

juz sama nie wiem

co do bolpropa to staralam sie grac bez kodow ; ))

no nic, jakos przezyje
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2009, 13:52   #1724
MatkaPolka
Guest

Witajcie.
Widzę, że jesteście świetnymi specjalistami w grze, więc mam do Was Kochani trzy pytania. Przepraszam, jeśli jakieś było, być może nie odnalazłam odpowiedzi.
Tak samo z góry bardzo dziękuje za ewentualne odpowiedzi

1. Czy jest możliwość zmiany nazwiska Sima? Kiedyś gdzieś wyczytałam, że można klikając na Ratusz? Niestety klikałam na budynek, ale nie miałam takiej opcji
2. Będąc w edycji miasta w jaki sposób mogę eksmitować rodzinkę z domu, by dom na nowo stał się pusty, a rodzina znalazła się w skrzyni rodzin? Nie za bardzo wiem jak
3. Wczoraj grając chciałam żeby mój Sim przeprowadził się do innego domu. Kliknęłam na laptopa, wybrałam sima, który miał się przeprowadzić, wybrałam pusty dom i co? I nic. Nic nie mogłam zrobić...znaczek do akceptacji (na dole po prawej stronie), że zgadzam się na przeprowadzkę nie podświetlał się. W końcu wkurzyłam się i dom wybrano losowo- efekt był taki, że Sim przeprowadził się do domu z trzema sypialniami, co też nie bardzo mi się podoba. I tu znowu wracam do punktu drugiego, bo nie wiem jak go "wyrzucić" z tego domu, by znalazł się w skrzyni rodzin.

Zrobiłabym screena, ale nie mam możliwości, bo gra jest zainstalowana na innym komputerze.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2009, 14:18   #1725
bouffe
Guest

Cytat:
Napisał MatkaPolka Zobacz post

1. Czy jest możliwość zmiany nazwiska Sima? Kiedyś gdzieś wyczytałam, że można klikając na Ratusz? Niestety klikałam na budynek, ale nie miałam takiej opcji
Jest możliwość zmiany imienia i nazwiska. Jedziesz simem/simką do ratusza, klikasz na budynek i tam powinna się pojawić taka opcja.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2009, 16:14   #1726
brzos

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał bouffe Zobacz post
Jest możliwość zmiany imienia i nazwiska. Jedziesz simem/simką do ratusza, klikasz na budynek i tam powinna się pojawić taka opcja.
ona musi się pojawić.
nie można zmieniać imion dzieciom etcc.
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2009, 16:20   #1727
Ellie
Guest

Cytat:
Napisał brzós Zobacz post
nie można zmieniać imion dzieciom etcc.
mozna
klikasz rodzicem i dajesz "zmien imie/nazwisko sima..." pojawia sie tableka i wybierasz dzieciaka
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2009, 19:17   #1728
Malfurion

Reputacja: 19

Mozna natomiast czasami ta opcja sie nie pojawia, musisz sprawdzac co jakis czas i napewno ci sie pojawi, natomiast ja prosilbym o pomoc napisalem post i jak narazie nikt nieodpisal (strona 173 na samej gorze thx )
Malfurion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2009, 19:55   #1729
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał MatkaPolka Zobacz post
Witajcie.
Widzę, że jesteście świetnymi specjalistami w grze, więc mam do Was Kochani trzy pytania. Przepraszam, jeśli jakieś było, być może nie odnalazłam odpowiedzi.
Tak samo z góry bardzo dziękuje za ewentualne odpowiedzi

2. Będąc w edycji miasta w jaki sposób mogę eksmitować rodzinkę z domu, by dom na nowo stał się pusty, a rodzina znalazła się w skrzyni rodzin? Nie za bardzo wiem jak
3. Wczoraj grając chciałam żeby mój Sim przeprowadził się do innego domu. Kliknęłam na laptopa, wybrałam sima, który miał się przeprowadzić, wybrałam pusty dom i co? I nic. Nic nie mogłam zrobić...znaczek do akceptacji (na dole po prawej stronie), że zgadzam się na przeprowadzkę nie podświetlał się. W końcu wkurzyłam się i dom wybrano losowo- efekt był taki, że Sim przeprowadził się do domu z trzema sypialniami, co też nie bardzo mi się podoba. I tu znowu wracam do punktu drugiego, bo nie wiem jak go "wyrzucić" z tego domu, by znalazł się w skrzyni rodzin.

Zrobiłabym screena, ale nie mam możliwości, bo gra jest zainstalowana na innym komputerze.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam
2. Klikasz na dom w którym jest rodzina, wyświetla się okno i tam jest gdzieś znaczek, eksmituj, jednak po eksmisji musisz rodzinę od razu wprowadzić do domu, inaczej zniknie. A jeśli chcesz rodzinę mieć w skrzyni rodzin, to można tylko poprzez opcję "kopiuj rodzinę".
3. Zapewne chciałaś wyprowadzić sima od kilku innych domowników? Prawdopodobnie, bo wtedy jest takiego coś głupiego, że sim ma zero kasy na koncie, dla tego nie można kupić żadnej parceli ani domu. A jak bierzesz "wyrzuć" czyli program wybiera sam dom, to wtedy nawet bez kasy może się wprowadzić do dużego domu. Powalone, ale tak jest :p
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.07.2009, 08:16   #1730
Noemi
Guest

Ja mam jeszcze jedno głupie pytanie xD.
Czy ktoś wie jak zrobić tak, aby po śmierci sim dostał ten najwyższy grób .
Na sto procent jest to powiązane z życiowymi pragnieniami.
Tylko, że w trójce są te trzy rodzaje grobów co mne zmyliło.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania