Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.07.2010, 18:53   #1
shan

Reputacja: 16
Domyślnie Odp: Ciąża - pytania

Ten temat już rozkwitł i w nim nie są tylko zadawane pytania, lecz pogawędki o ciąży.
shan jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.07.2010, 20:51   #2
adrianah1
Guest

No wlasnie pogaduszki o ciazy chyba mam nadzieje, ze nikt nie zwroci nam na to uwagi.
Przydazyla mi sie jeszcze jedna boplesna rzecz. Mianowicie, zafascynowana dodatkami z netu, posciagalam mnostwo mebli. Nie zauwazylam, ze jakis dodatek narobil mi cos w grze i w miescie wszystkie parcele zrobily sie niebieskie... Zaniepokoilam sie, ze moje dzieci bez przerwy siedza w domu... wiec chcialam je wyslac do szkoly... alo pojawila mi sie informacja, ze w tym miescie nie ma szkoly... Postanowilam wiec, ze w takim wypadku przyspiesze urodziny moich dzieci. Gdy staly sie Mlodymi doroslymi, pojawil sie napis : Twoje dzieci nie chodzily do szkoly, wiec nie mozesz wybrac im cech... Cechy zostaly wybrane im automatyczne... jedna stala sie flegmatykiem, druga gderliwa, a 3 szalona :/ Juz mi sie znudzila gra rodzina nieukow wiec chyba ja skasuje, wykasuje wszystkie package i juz chyba nie kupie wzmozonej plodnosci, bo nie daje rady z domowym przedszkolem :/

P.S
Mialam juz chyba 8 opiekunek i zadna nie chce zajmowac sie dziecmi, przychodza, ogladaja TV lub graja na gitarze, po czym "oczekiwane sa gdzies indziej" i wychodza... cos mam pecha :/

Myslicie, ze jak sie je na zmiane arbuzy i granaty podczas ciazy, to w razie mnogiej ciazy, jest szansa na blizniakow chlopca i dziewczynke ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.07.2010, 10:53   #3
Noemi
Guest

@up: nie granaty, tylko jabłko są od chłopców. Spróbuj tak zrobić, jednak szanse są małe.
opiekunki są nastolatkami, więc gdy wzywasz je rankiem one oczekiwane są gdzieś indziej, czyli muszą iść do szkoły ( tak myślę).
Mi wiele błędów w grze narobił kod na ciążę i bara-bara u nastolatek. Spróbuj go wywalić, może będzie OK.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2010, 12:05   #4
marcin4000

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Ciąża - Pogawędki

Wczoraj urodził mi się Damian Wozny-syn Gwen i Holden'a Wozny. Byłem bardzo szczęśliwy. W trakcie ciąży bardzo opiekowałem się młodą mamą. Tak dobrze się opiekowałem się, że mogłem wybrać dwie cechy małego.
marcin4000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2010, 12:50   #5
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Ja niestety tylko bliźniaki
A w TS3 opieka nad dzieckiem jest banalnie prosta (moja Simka spodziewa się czwartego - chyba, że będą bliźniaki, albo trojaczki, bo rodzice oboje mają Wzmożoną płodność )
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2010, 15:08   #6
Arkia

Reputacja: 10

O jejku... Kilka dni temu spróbowałam na simce bez Wzmożonej Płodności (jej partner też nie miał) muzyki i programów (telewizji) dla dzieci. Cały czas w pokoju siedziała i oglądała i słuchała. Myślałam, że może to da jakieś bliźniaki, ale... Za pierwszym razem wyszły trojaczki! To naprawdę super sposób. Nawet nie trzeba płodności kupować, wystarczy że simka z brzuszkiem ogląda telewizję dla dzieci i słucha dla nich muzyki. Jakby co, ja muzyki (a właściwie moja simka) słuchała muzyki i oglądała cały dzień, a właściwie całe dni. Mógłby mi ktoś przybliżyć, ile simka musi się gapić w telewizor i słuchać muzyczki, żeby były trojaczki? Chodzi mi o podanie takiej przybliżonej liczby godzin.
Arkia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2010, 00:26   #7
Madelaine
Guest

U mnie sposób: arbuz = dziewczynka, jabłko = chłopiec, zawsze działa. A sposób z muzyką dla dzieci i telewizją dziecięca nie próbowałam. Ale wypróbuje. Zobaczymy czy zadziała.

Mam jeszcze pytanie. Czy jest jakiś sposób by rodziły się bliźnięta np.: dziewczynka - chłopiec? Bo mi się ciągle rodzą: chłopiec - chłopiec i dziewczynka - dziewczynka.

Ostatnio edytowane przez Madelaine : 16.07.2010 - 00:28
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2010, 13:08   #8
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Wydaje mi się, że tak się nie da. Próbowałam

A od czego zależy czy rodzą się bliźniaki czy trojaczki? Moja simka nie miała wzmożonej płodności, słuchała muzyki dla dzieci i oglądała tv dla dzieci a i tak urodziła bliźniaki
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2010, 13:19   #9
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Charionette - to chyba nie zależy od niczego, ale ważne jest, żeby dbać o ciężarną Simkę. A "Wzmożona płodność" tylko zwiększa szansę na urodzenie bliźniaków/trojaczków, jednak nie gwarantuje tego (mój Sim miał tę nagrodę, ale urodził się jeden Sim). Wydaje mi się, że jeśli rodzice mają oboje wykupioną "Wzmożoną płodność", szansa rośnie jeszcze bardziej.

Sposobu z muzyką/telewizją dla dzieci nie próbowałem, a arbuzy/jabłka właśnie próbuję (Simka jest w ciąży).

Madelaine - ja też się zastanawiam, chciałbym mieć takie rodzeństwo
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2010, 19:21   #10
ZuuZaa
Guest

Cytat:
Napisał chrupek Zobacz post
Wydaje mi się, że jeśli rodzice mają oboje wykupioną "Wzmożoną płodność", szansa rośnie jeszcze bardziej.
nom, to fakt, wtedy zawsze rodza mi sie blizniaki albo trojaczki
z arbuzami i jabłkami to prawda na 100%, zawsze dziala i moge sobie ustalic czy chce chlopca czy dziewczynke ;p
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania