Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.08.2009, 17:49   #1951
dorrrocia
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

[QUOTE=agnieszka130187;1088877]Poziom wędkowania mam na 10... myślałam, że nie muszę czytać książek, aby używać przynęt... ehh

Mam też drugi problem mój Sim dostał okazję do spełnienia, ma wziąć udział w eksperymencie i odwiedzić ośrodek badawczy, a opcja przeprowadzenia badań jak już tam dojadę jest nieaktywna... mam czas do niedzieli, a tu nic...

kliknj na ośrodek badawczy tak aby Ci sie pokazala okazja i przesuń na nia kursor, powinno być napisane czemu nie możesz wypełnic okazji(np. nie masz odpowiedniej rzeczy, nie przyszlas w odpowiednich godzinach.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.08.2009, 17:55   #1952
Lawend

Reputacja: 10

czy da się ostawić, żeby opiekunka do dzieci automatycznie przychodziła wtedy kiedy mój sim idzie do pracy? czy muszę za każdym razem do niej dzwonić?
stare 04.08.2009, 17:56   #1953
Mamełe

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Poziom wędkowania mam na 10... myślałam, że nie muszę czytać książek, aby używać przynęt... ehh

Mam też drugi problem mój Sim dostał okazję do spełnienia, ma wziąć udział w eksperymencie i odwiedzić ośrodek badawczy, a opcja przeprowadzenia badań jak już tam dojadę jest nieaktywna... mam czas do niedzieli, a tu nic... poniżej podaję linka do fotki..

http://img229.imageshack.us/img229/8250/beztytuujtt.png
Najedz na wez udzial w badaniach i zobaczysz dostepne godziny i dni.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.08.2009, 19:31   #1954
agnieszka130187

Reputacja: 11

Pojechałam trzy razy do ośrodka i udało się w końcu , natomiast dalej nie mogę łowić na czosnek. :/ Przeczytałam książkę jak łowić rybę wampirzą (czosnek), mam w dzienniku umiejętności pokazaną tą przynętę, a w wyborze przynęt jak nie ma tak nie ma... coś się zawiesiło, błąd ?
stare 04.08.2009, 20:05   #1955
Mamełe

Cytat:
Pojechałam trzy razy do ośrodka i udało się w końcu , natomiast dalej nie mogę łowić na czosnek. :/ Przeczytałam książkę jak łowić rybę wampirzą (czosnek), mam w dzienniku umiejętności pokazaną tą przynętę, a w wyborze przynęt jak nie ma tak nie ma... coś się zawiesiło, błąd ?
Spróbuj zasadzić swoj czosnek
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.08.2009, 20:09   #1956
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Lawend Zobacz post
czy da się ostawić, żeby opiekunka do dzieci automatycznie przychodziła wtedy kiedy mój sim idzie do pracy? czy muszę za każdym razem do niej dzwonić?
Nie musisz dzwonić. Kiedy ostatni dorosły sim będzie wychodził z domu, pojawi się komunikat czy chcesz wezwać opiekunkę czy zostać w domu.

Cytat:
Nie musisz "jeździć trzy razy" Wystarczy kursorem "najechać" na opcję jeśli jest niedostępna i pojawi się informacja o tym, kiedy trzeba przyjść, żeby wykonać zadanie.
Co do tej przynęty, czy próbowałaś łowić rybę wampirzą na czosnek we wszystkich bajorkach? Bo jeśli nie, to być może tam gdzie akurat próbujesz łowić ta ryba po prostu nie występuje.
Myślę, że nie ma znaczenia, czy czosnek jest z własnej hodowli czy ze sklepu.
stare 04.08.2009, 20:19   #1957
rocktechnika

Cytat:
Napisał Mamełe Zobacz post
Zajrzałam, ale beznadziejnie tam jest to opisane. Nigdzie nie ma tego licznika występów więc nie wiadomo, czy to o to chodzi. Biore udział w turnieju, aler też nigdzie to nie jest odnotowywane. Nie wiadomo ile trzeba wygrać (i czy w ogóle trzeba), żeby wejść na kolejny poziom po pionku. Miałam nadzieję, ze może ktoś już je wypełnił i mi pomoże
Z tymi występami też nie wiem, o co chodzi :/

A w sprawie szachów: by zyskać następny stopień wtajemniczenia, nie trzeba grać w te turnieje na mieście. Bynajmniej! Simem, który ma się dostać na wyższy poziom, klikasz na telefon i wybierasz opcję "zaproś kolejnego przeciwnika szachowego" (coś w tym stylu jest tam napisane ). Pokazuje Ci się okienko z zapytaniem, czy na pewno chcesz zaprosić XX YY (w miejscu XX YY pojawia się imię i nazwisko konkretnej osoby). Klikasz TAK (czy OK, nie pamiętam), w każdym razie - zatwierdzasz, że chcesz zaprosić. Po kilku chwilach pod Twój dom podjeżdża lub podchodzi jakiś Sim. Witasz go i zapraszasz do domu odpowiednią opcją "Zaproś do domu" (chyba, że masz szachy ogrodowe, to wtedy nie musisz zapraszać do środka). Kiedy tamten Sim (Twój przeciwnik) wejdzie, to klikasz na swój stolik szachowy i tam widzisz opcję "Wyzwij XX YY na pojedynek" (czy coś w tym stylu ) i zaczynasz z nim grać. Po jakimś czasie w górze pokaże Ci się informacja, że Twój Sim:
a) wygrał mecz,
b) przegrał grę.
Jeśli przegrał, to najlepiej wyzwać tego samego przeciwnika od razu do kolejnej gry i grać z nim tak długo, aż wygrasz.
Jeśli wygrał, to możesz dzwonić po kolejnego przeciwnika.
Kolejny poziom w grze (z Pionka wyżej) osiągasz po wygraniu dwóch meczy z przeciwnikami z danego poziomu. Inaczej mówiąc: co dwa wygrane mecze zyskujesz kolejny poziom.
Zostanie arcymistrzem nie jest takie trudne, nawet w przypadku dziecka
stare 04.08.2009, 20:56   #1958
agnieszka130187

No właśnie tam gdzie chciałam łowić tą rybę była właśnie, bo specjalnie sprawdzałam jakie tam są ryby, chyba jakiś bug, bo w innej rodzinie tego problemu nie mam... ehhh
stare 05.08.2009, 10:58   #1959
dorrrocia
Guest

Cytat:
No właśnie tam gdzie chciałam łowić tą rybę była właśnie, bo specjalnie sprawdzałam jakie tam są ryby, chyba jakiś bug, bo w innej rodzinie tego problemu nie mam... ehhh

Agnieszka nauczyć sie na co bierze ryba wampirza, sprawdz wode w ktorych miejcach bierze ona. Jak juz wyruszysz lowic rybe te wez czosnek do swojego bagażu( muszisz miec czosnek w torbie zanim chcesz lowic rybe wampirza)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2009, 11:57   #1960
brzos

brzósanna puka z następującym problemem:
ściągnęłam sobie z jakichśtam stron [lianasims, peggysims] dodatki, wypakowałam do downloads w.. no, wiecie zresztą. i tak: były to różne pierdoły typu skiny, włosy i ubrania, ale [aż dziw bierze] nie ściągnęłąm tego tak megasuperhiper dużo. i jeden dom.
w okienku powitalnym widać było, że do zainstalowania może iść tylko dom. no to zainstalowałam i mówię "ha, pewnie włosów etepede nie trza instalować."
wchodzę sobie do gry, tworzę nową rodzinę, kobitkę. po kolei: skin: nie ma. włosy: nie ma. ubrania: zgadnijcie. nie ma. no to zrobiłam se jakąś tam Trace czy jakośtam Boom [ha, urodzona kucharka, wygadana, zdolny ogrodnik + sprawna fizycznie i wirtuoz =d nuda] szukam domu. nigdzie nie maaaaaaaaa.
domu to szczerze mówiąc, nie wiem gdzie szukać. ale wydaje mi się, że albo ja jestem dzikun i nie umiem zainstalować, albo to bynajmniej nie działa.

heelp, proszę.
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania