Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.08.2009, 21:55   #301
Jula881
Guest

Domyślnie Odp: Szansa

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
@up: następnej części nie będzie, a ja się bardzo cieszę, xp
że tak mało mi zostało do końca "Szansy" (tak, kochani, mam dość)
Co ja słyszę?? Niee, to niemożliwe!
No ale tekst fenomenalny, po prostu nie mam słów! 1oOoOoOoOoOo/1O

P.S. Sorki, że taki krótki komentarz, ale mam chorego palucha;(
P.S.2 Specjalnie mój pierwszy cytat zostawiłam dla Ciebie, czuj się zaszczycona
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.08.2009, 22:28   #302
Vicky
Guest

Oo, nareszcie odcinek Wiem, szybka nie jestem xD Ale wakacje mamy, i o dziwo nie wchodze tak czesto na kompa ;]]
Szkoda, ze nic o Dustinie nie bylo, chociaz krociutkiego opisu jego ukłucia zalu (no i moze troche zlosci, jak go znam ;]), że dzien balu nadszedl, a on nie jest z Lilka.. Co do Bartka - nie spodziewalam sie, ze tak to sie wszystko ulozy. Myslalam, ze jest nia zauroczony, a nie traktuje ja jak kogos w rodzaju "drugiej matki". Hmm, a moze jest rozerwany miedzy dwoma uczuciami? <snuje podejrzenia> ;D
A, no i musze pochwalic za moja wielka milosc - szczegolowe, dopracowane opisy. Znalazlo sie pare bledow, ale nie rzucaja sie w oczy. Opisy Livci (moge tak pisac? ;]) rządzą!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2009, 23:10   #303
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

@up: Można, jasne
Tak, wiem, bardzo krótko (i mało zdjęć ), ale w tym odcinku nie miałam się za bardzo nad czym „rozczulić”. W 23 pojawi się… ON!

XXII
Propozycja (nie do odrzucenia)

- I co, nadal masz zamiar zostać przy swoim?
- Jeśli nawet twój plan dojdzie do skutku, to i tak niczego to nie zmieni! Nie przywrócisz mamie życia!
- Ale przynajmniej osoby odpowiedzialne za jej śmierć zapłacą za swoje!
- Dlaczego tak bardzo zależy ci na zemście?! Czy to ich wina, że trafiło właśnie na ich córeczkę?
- Mówi się trudno.
- A z resztą, ty to źle zaplanowałeś i dlatego się nie udało! Tak naprawdę TY zabiłeś mamę!
- Jak możesz?! To nie moja wina, że ten dureń Wing wziął sprawy w swoje ręce i nie zdążyliśmy!
- Ale jemu też się do końca nie udało i pójdzie siedzieć!
- Zobaczysz- uda mu się i NIE pójdzie! Wróci do tej swojej Lilki i będą sobie dalej szczęśliwie żyli, podczas kiedy my będziemy CIERPIEĆ do końca życia! Nie mówię już o tym, że Lilka będzie cię miała głęboko gdzieś. Z resztą- Dustin będzie ją trzymał mocno przy sobie, więc możesz zapomnieć o swojej WIELKIEJ MIŁOŚCI.
- Co ty wygadujesz?!
Postawił przed nim aparat.
- Odważny jesteś- tak bez żadnego skrępowania dobierać się do niej!
- Skąd to masz?!
- Znajomy uświadczył mi małą przysługę i pstryknął te zdjęcia. Poza tym, będą bardzo potrzebne do realizacji mojego planu. Dzięki nim być może zyskamy w panu Wingu sprzymierzeńca. W końcu- który facet nie wpadnie w szał gdy dowie się, że ukochana go zdradza? Tylko te dwa zdjęcia to troszkę mało…
- Nie, Szymon, nie zrobię tego!
- Bo boisz się stracić Lilkę? Obudź się wreszcie! Prędzej i później i tak do tego dojdzie! A poza tym, zrozum- ona cię NIGDY nie pokocha!
Straszna cisza.
- Daj mi kilka dni na zastanowienie.
- Nie mamy czasu!
Tym razem milczenie się wydłużyło. Po tej ostrej wymianie myśli zapadł wyrok…

11 II

„Hej.
Moglibyśmy się dzisiaj spotkać w kawiarni przy Grunwaldzkiej o 17.00? Miałbym dla Ciebie ciekawą propozycję, która na pewno przypadnie Ci do gustu.
B.”
Tak brzmiała treść SMS-a otrzymanego przed chwilą. Po krótkim przeanalizowaniu jego treści doszła do wniosku, że spotkanie nie wypali, gdyż nie ma z kim zostawić dzieci. No chyba, że Bartek zgodzi się żeby u niej omówić „propozycję” (przynajmniej kawę miałby za darmo).
Szybko wysłała wiadomość „zwrotną” licząc na to, że w niedługim czasie dostanie potwierdzenie spotkania.
Zaciekawiło ją to, gdyż naprawdę nie podejrzewała, żeby Bartek mógł cokolwiek od niej chcieć, pomijając sprawy zawodowe.
Dwie minuty później znała odpowiedź. Oczywiście była ona twierdząca.

- Więc co to za propozycja?- zagadnęła blondynka
Jej rozmówca odłożył filiżankę z kawą na spodeczek, po czym zabrał się do tłumaczenia.

- Dostałem ciekawą ofertę. Do przetłumaczenia jest spory plan biznesowy. Myślałem, że mogłabyś mi z tym pomóc.
- Hm, to zlecenie indywidualne?
- Tak. Szef tej firmy wspominał ponadto, że bardzo dobrze zapłaci za fachową robotę… Tylko cena naszych usług jest do wynegocjowania.
- Brzmi zachęcająco…- podsumowała
- Materiały będą na 16. Rozumiesz- muszą nanieść poprawki zanim oddają to do tłumaczenia. Więc… zgadzasz się?
Zamyśliła się na chwilę.
Właściwie to nie miała na czym zbytnio dumać, bo propozycja nie miała żadnych minusów…
- Materiały dostanę do domu?- upewniła się tylko
- Tak, tak, do domu.
- W takim razie zgadzam się- zadecydowała
- Cieszę się- odparł- Gdy tylko będę miał coś, dam znać. Chyba nie pogniewasz się, jeśli sam podzielę papiery?
- Nie, skądże.
- W takim razie widzimy się koło 16- uśmiechnął się, co ostatecznie zakończyło ich rozmowę. Dopił jeszcze kawę, po czym spakował manatki i już go nie było.

Sama się sobie dziwiła, że tak bardzo się cieszy z tego powodu. Wyobrażała sobie sumę jaką miałaby zainkasować…
I doszła do smutnego wniosku, że…
mąż jej nie jest potrzebny.
Ze wszystkim tak naprawdę dawała sobie radę sama. Dzieciaki zdrowo rosły i były szczęśliwe, ich mama odnosiła kolejne sukcesy zawodowe zdobywając tym samym coraz pokaźniejsze sumy pieniędzy, miała przyjaciółkę, taką „od serca” i ogólnie z dnia na dzień żyło jej się lepiej. Już dawno przyzwyczaiła się do tego, że każdej nocy zasypia sama i o poranku nie zastaje nikogo obok siebie, że całuje tylko swoje dwa maleństwa na dobranoc, a gdy jest jej smutno stara sobie znaleźć jakieś zajęcie, nawet nie licząc na to, że ktoś miałby ją pocieszyć. Nawet rzadko kiedy było jej przykro, że nie ma go przy niej. Martwiała się, że za jakiś czas dojdzie nawet do tego, że przestanie nosić obrączkę- w końcu w sklepach jest tyle innych, ładniejszych pierścionków. A gdy wyjdzie Dustin, będzie sobie zadawała pytanie: co JEJ to da? Kobiecie sukcesu, która mężnie przebrnęła przez wiele życiowych tragedii; która poradziła sobie tak naprawdę ze WSZYSTKIM.
Czy ona go już nie kochała?

I to była ta jedyna sytuacja kiedy chciała, tak bardzo chciała, by znalazł się przy niej i powiedział, że to wszystko nieprawda… Że nadal jest tą biedną Lily, która zawsze pragnęła mieć kogoś, kto by się o nią troszczył i kochał z całego serca…
Ale najwyraźniej już nią nie była.

Ostatnio edytowane przez Liv : 08.08.2009 - 12:39
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2009, 10:09   #304
Violet

Reputacja: 10

e jedno zdjęcie ? zbyt mało a poza tym odcinek super 10/10
stare 08.08.2009, 16:21   #305
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Tylko jedno zdjęcie? Szkoda... Co do odcinka to bardzo fajny. Tylko strasznie dużo tych dialogów... A powiedz mi skąd masz te filiżaneczki?
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2009, 16:51   #306
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Filiżanki są z vitasims2.com. Niestety, w którym konkretnie secie, nie wiem

Btw, skoro piszecie, że jedno zdjęcie to mało, to proszę o propozycje, gdzie by ewentualne miała być reszta zdjęć (tzn. w których miejscach w tekście)

Ostatnio edytowane przez Liv : 08.08.2009 - 21:24
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2009, 20:45   #307
Słodka Ślicznotka
Guest

no fakt trochę krótko ,ale w końcu pojawi się ON!(czyli Dastuś ;***3)
jak już powiedzieli moi poprzednicy jedno zdjęcie to trochę mało ale za to jaki ciekawy odcinek!
no więc czekam na Dastusia (:***)i na odcinek
1o/1o
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.08.2009, 23:04   #308
Bubu

Reputacja: 10

Ciekawy odcinek .. przemyślenia Lilly. Biedna, przywyczaiła się do nieobecności męża i już nawet tęsknota słabnie. Ale to się pewnie niebawem zmieni :p

Dziesiąteczkę stawiam i pozdrawiam!

Do następnego!
Bubu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2009, 17:03   #309
Jula881
Guest

Bardzo ciekawy odcinek, aczkolwiek tajemniczości też nie brakowało, masz moje słowo, że przeczytam i skomentuję nowy odcinek jak najszybciej Na Dustusia czekam!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2009, 23:40   #310
Smutna252
Guest

Nie, no super. Fajny ten odcinek. nie mogę się nowego doczekać. Pozdro!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania