Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.08.2009, 21:25   #421
papatka
Guest

Domyślnie Odp: Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir

Łee... no to wskrzeszajcie, bo mi się simów nie chca włączać :/
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.08.2009, 10:43   #422
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_%C4%86wir- poczytajcie sobie. Ja jestem nawet skłonna uwierzyć w tę historyjkę, ale oczywiście nie do końca

Nie wiem dlaczego stronka nie działa Skopiuję więc to tutaj:

Cytat:
Napisał http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_%C4%86wir
Bella Ćwir
Z Simspedia

Bella Ćwir

Imię i nazwisko: Bella Ćwir
Rasa: człowiek
Aspiracja: Pragnienie romansowania
Znak zodiaku: rak

Rodzice: Wacław Kawaler, Jokasta Kawaler
Rodzeństwo: Michał Kawaler
Współmałżonek: Mortimer Ćwir, Don Lotario (romans)
Dzieci: Aleksander Ćwir, Kasandra Ćwir

Dostępność: nieaktywna (prawdopodobnie zmarła)
Otoczenie: Miłowo

Bella Ćwir - córka Wacława i Jokasty Kawaler, żona Mortimera Ćwira, matka Kasandry i Aleksandra.
Spis treści
[pokaż]

* 1 Biografia
o 1.1 Życie przed The Sims. Dzieciństwo (The Sims 3)
o 1.2 The Sims 1
o 1.3 Między The Sims 1 a The Sims 2
o 1.4 Tajemnicze zaginięcie
o 1.5 The Sims 2
* 2 Wytłumaczenie zaginięcia
* 3 Ślady Belli
* 4 Jak odzyskać Bellę ???

edytuj Biografia
[edytuj] Życie przed The Sims. Dzieciństwo (The Sims 3)

Bella pochodziła z rodziny Kawaler, która mieszkała w Miłowie od wielu lat. Już od wczesnych lat życia Bella była towarzyszką zabaw Mortimera.
[edytuj] The Sims 1

W The Sims 1 dowiadujemy się, że Bella ostatecznie została żoną Mortimera i urodziła mu córkę Kasandrę. Są bogaci, a ich córka wspaniale się uczy.
[edytuj] Między The Sims 1 a The Sims 2

Pomiędzy grą The Sims 1, a The Sims 2 minęło 25 lat. W tym czasie Bella urodziła swemu mężowi syna Aleksandra. W wychowaniu nowego potomka pomagała im nastoletnia córka Kasandra. Tymaczasem Bella zaczęła czuć się źle w swoim małżeństwie. W końcu pragnienie romanowania wzięło górę nad rozsądkiem. Tymaczasem w Miłowie pojawił się przystojny Don Lotario, który był zafascynowany Bellą. Niewinny flirt przerodził się w romans. Jednak Don oczekiwał od Belli zbyt wiele. Gdy odmówiła mu gorących pocałunków poprzysiągł jej zemstę.
[edytuj] Tajemnicze zaginięcie

Pewnego wieczoru, Bella została zaproszona do domu Dona Lotario. Tam ona odmówiła mu gorących pocałunków. Niestety w tym romantycznym wieczorze na dachu, Bella została porwana. Tak naprawdę Bella została porwana u siebie w domu, gdyż Don Lotario nie ma wspomniena, że Bella zostaje porwana przez kosmitów
[edytuj] The Sims 2

Bella niby zaginęła na dachu Dona Lotario spoglądając przez teleskop. Nagle zabrało ją UFO. Mortimer, Kasandra oraz Aleksander mają wspomnienie "Bella została porwana przez kosimtów", ale Don nie ma tego wspomnienia. To oznacza że Bella zniknęła z dachu swojego domu, lub wyjechała z Miłowa.
edytuj Wytłumaczenie zaginięcia

Simy porwane przez kosmitów zawsze wracają. Zapewne Bella także wróciła, lecz twórcy gry przenieśli ją do Dziwnowa i zabili. Jest na to pośredni dowód. Otóż w SimPE w otoczeniu Dziwnowo są dwie Belle: żywa i zmarła. Żywa jest klonem, zmarła to zapewne nasza miłowska Bella. Teorię tę jednak łatwo obalić, ponieważ gdy sim umrze, jego portret w drzewie genealogicznym jest szary, u Mortimera i rodziny, portret Belli jest wciąż kolorowy.Bella Ćwir żyje Dziwnowie tam biega tylko po chodnikach i szybko ucieka ze strachu (ostatnio widziałem ją obok domu śp.Oliwki Widmo).Lecz istnieje wyjaśnienie, że zaczęła pracować jako prostytutka pod latarnią, żeby spełnić swoje pragnienie romansowania.
edytuj Ślady Belli

W The Sims 2 twarz Belli pojawia się w wielu miejscach. W niektórych z nich nie można dokładnie potwierdzić, że są z nią związane. Oto niektóre z nich:

1. Twarz Belli pojawia się na kartonie od mleka. Najpradopodobniej jest to informacja na temat jej zaginięcia.
2. W The Sims 2 pojawiają się dwie piosenki związane z Ćwirami: "Dobry wieczór Bella" i "Dotyk Mortimera".
3. W The Sims 2: Osiedlowe życie w Jaskini Pokrzyku pojawia się pomnik Belli wykuty w brązie.
4. W Dziwnowie pojawia się simka łudząco podobna do Belli i nosząca te same imię i nazwisko. Jest to jednak jej dość nieudany klon.
5. W balonie latającym w Miłowie pojawia się kobieta nosząca sukienkę Belli i tajemniczy mężczyzna. Nie możemy dokładnie stwierdzić czy jest to Bella, ponieważ jej twarz jest rozmazana. Prawdopodobieństwo tej identyfikacji pomniejsza fakt, że balon można ustawić w każdym otoczniu.
6. W The Sims 2: Na studiach, gdy Aleksander idzie na studia, pojawia się filmik w którym występuje Bella. Nie przywraca to jednak postaci do gry.
7. Gdy wskrzesimy Michała Kawalera ma on w znajomych Bellę !!!

edytuj Jak odzyskać Bellę ???
Logo forum o Belli

Jest dużo sposóbów na przywrócenie Belli. Oto kilka z nich:

* Kodem boolprop testingCheatsEnabled true. Klikamy shiftem na sima, wybieramy opcję Spawn, potem Tombstone of L&D. Pojawia się nagrobek. Klikamy w Add Neighbour to family i imię Bella.
* Umawiamy sima z pragnieniem romansowania (najlepiej Dona) na randkę z Bellą. Na pierwszej randce prosimy ją o wprowadzenie się. Potrzebny jest dodatek The Sims 2: Nocne życie.
* Zakładamy własne przedsiębiorstwo w Miłowie i zatrudniamy pracowników. Jeśli szczęście nam dopisze to trafimy na Bellę.

Niestety Bella zaraz po przywróceniu zamienia się w ducha, gdyż ma wspomnienie swojej śmierci. Aby Bella została na zawsze musimy usunąć jej (w SimPE lub InSimenatorze) to wspomnienie i znaczniki ducha

Ostatnio edytowane przez Charionette : 09.08.2009 - 12:07
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2009, 12:45   #423
ultraviolence

Reputacja: 10

A z tym wspomnieniem porwania jakiegoś członka rodziny przez kosmitów, to nie jest czasem tak, jak w przypadku śmierci jakiegoś krewnego? Kosiarz wcale nie musi dopaść sima na parceli, na której są członkowie jego rodziny, aby oni pamiętali o jego śmierci. Może Bella rzeczywiście została porwana przez kosmitów w domu Dona, ale po prostu on nie zachował tego faktu w pamięci, gdyż nie należał do jej rodziny?

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 09.08.2009 - 12:57
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2009, 13:26   #424
Sherlock
Guest

Trzeba się nad tym dłużej zastanowić.

P.S.

A może, gdy będzie się bardzo długo grało wszystkimi rodzinami z Miłowa, ona się pojawi? Moi simowie zawsze wracają po porwaniu przez UFO...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2009, 17:08   #425
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Nie Sherlock... Twórcy już to obmyślili. Grałam Ćwirami przez cały Boży dzionek i nic...
stare 09.08.2009, 17:39   #426
papatka
Guest

Cytat:
Napisał Nysia Zobacz post
Nie Sherlock... Twórcy już to obmyślili. Grałam Ćwirami przez cały Boży dzionek i nic...
Noo... ja tak samo :/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2009, 21:44   #427
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Patrzcie na co natknęłam się, gdy grałam rodzinką Hak:
[IMG]http://i30.************/125qhc0.jpg[/IMG]
Może to nie poszlaka, ale były już kartoniki, balony no i teraz to
stare 10.08.2009, 22:13   #428
Sherlock
Guest

O_O O_O

Ale heca! oO Oo

Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2009, 22:16   #429
αγάπη

Reputacja: 12

Nysiu, tu chodzi chyba o ten żelazny posąg.
Tak mi się wydaje, ale w sumie jest to jakaś poszlaka.

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

αγάπη jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.08.2009, 00:36   #430
papatka
Guest

Spróbujmy się zastanowić... co to może oznaczać?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania