Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.08.2009, 19:50   #2111
mac
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

A jak wygląda sytuacja z malowaniem własnych obrazów? Można? Nie można? Jeśli tak, to do jakiego pliku kopiować zdjęcia, z których chcemy zrobić obraz? I jakiej powinny być wielkości do małych, średnich i dużych obrazów?

(Możliwe, że ktoś już pisał, ale po przejrzeniu dobrych 50 kolejnych stron niemal dostałam oczopląsu x.X)
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.08.2009, 13:32   #2112
kamil11

Reputacja: 10

Jak wrzucic plik na TSR ja nie umiem
kamil11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2009, 14:30   #2113
shyshek
Guest

Cytat:
Napisał kamil11 Zobacz post
Jak wrzucic plik na TSR ja nie umiem
Kamil11 trzymaj znalazłem na innym forum

Cytat:
Jak się zalogujesz, to z poziomego paska menu wybierz ostatnie "Submit", pokaże się pasek nieco niżej i wybierz "Submit Sims 2 Creations". Otworzy Ci się całkiem nowe okno (albo zakładka, jeśli siedzisz na Operze, czy IE 7).

ZMIANA: Beta Submission przeszła do poziomu standardowego dodawania plików. Jak nie możesz znaleźć w pasku Menu "Submit" i "Submit Sims 2 Creation", to użyj tego linku: http://submissions.thesimsresource.c...ions/start.php Dalej postępuj wg poniższej instrukcji.

Wejdź tam. Zawsze czekaj, aż strona cała Ci się otworzy. Przy dodawaniu swoich plików to jest bardzo ważne.

Pojawia się pytanie "What do you want to submit?"
Masz do wyboru:
- zdjęcie
- parcelę
- okolicę
- zestaw dodatków
- dodawanie plików do istniejących już zestawów
- pojedyńczy plik inni niż powyższy (np. ubranko, mebel)

Gdy zaznaczysz któryś rodzaj, to na dole będą się pojawiać wskazówki. Najpierw pojawia się zakładka, by wybrać kategorię dodatku.

Jeśli chcesz dać ubranko to wybierasz : Sims 2 Downloads, a z drugiego okienka Clothing.

Obok Clothing pojawi się zakładka Male (męski), Female (żeński).
Potem wybierasz wiek. Następnie rodzaj ubranka.
Na chwilę okno się przyciemni i wyskoczy kolejna zakładka:
- top - ubranko na górę ciała, czyli same bluzki;
- bottom - na dół ciała, czyli same spódnice, czy spodnie;
- whole - ubranko całościowe.

Kliknij Continue.

Otworzą się takie ramki. Będziesz musiał/-ła wpisać wymyśloną przez siebie nazwę dodatku (po angielsku najlepiej, a jeśli nie znasz, to np. House 1 - domek 1, Dress 1 - sukienka 1 itp).

Ta duża tabelka to opis. Nie musisz nic tam pisać, jeśli nie chcesz, ale że coś tam musi być, to możesz trzy kropeczki postawić.

Okienko "Credit to" to miejsce, gdzie wpisujemy ksywy osób, od których coś zapożyczyliśmy, np. mesh albo teksturkę, a w przypadku domów dodatki z neta.

Dalej otworzy się spis. Jeśli ubranko było robione na maxisowskim meshu albo domek był budowany przy użyciu dodatków z różnych maxisowych rzeczy, to wybierasz odpowiedni. Jak ja buduję domki, to zaznaczam wszystkie dodatki, jakie mam - bo nie pamiętam, co używałam.

Na dole jest informacja o meshach:
- nie potrzebuje mesha;
- potrzebuje mesh, który jest już na TSR (mesh kogoś innego albo Twój)
- mesh jest z innej strony.

Jeśli mesh użyty jest z TSR, to zaznaczasz i wpisujesz nr ID tego mesha (każdy dodatek opublikowany ma swój nr).

Jeśli mesh użyty jest z innej strony, to wpisujesz nazwę strony, np. Mod The Sims 2, a na dole pełny adres http://www... itd.

Dalej otworzy się okno i spyta się Ciebie, skąd ma pobrać dodatek. Oczywiście wybierasz "Browse on My Computer". Pliki mają być spakowane w ZIP (nie RAR!!)....

Dalej już sobie poradzisz... Tak samo postępuje się z mebelkami, domami (domy mogą być w formacie Sims2Pack)...

Jak już przejdziesz przez każdy krok, to rzeczy powinny pojawić się w zakładce Uploads (na razie po lewej tego okna masz to z numerem (0), prawda? Potem pojawi się ilość dodanych dodatków).

Wejdziesz w tą zakładkę i klikniesz "Submit Creations" tak, aby Twoje dodatki przeszły do zakładki "Pending" (oczekujące).

Jak admini sprawdzą Twój dodatek i zatwierdzą publikację (najszybciej w ciągu 24h dni roboczych), to dodatku zatwierdzone przejdą do "Approved" aż do dnia publikacji. W dniu publikacji (najpóźniej do godziny 12 naszego czasu) dodatki przejdą do zakładki "Published"...
a tu jest link do tego tematu
http://forum.simy.focus.pl/index.php?showtopic=2701
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2009, 18:06   #2114
kamil11

Dzięki
<znakiznaki>
stare 20.08.2009, 19:25   #2115
rocktechnika

Mógłby mi ktoś tak porządnie wytłumaczyć, jak dopasować fryzurę do typu ubrania?
Bo ja chyba jakaś ciemna masa jestem i jedyny sposób, jaki widzę, to wchodzenie do "lustra" (w celu zmiany fryzury) w każdym typie ubioru po kolei :/ Ślicznie prosze, by ktoś wyprowadził mnie z błędu...
stare 20.08.2009, 20:50   #2116
Chryzantem Złocisty
Guest

z tego co mi wiadomo,to jest to jedyny sposób "W grze".W CASie idzie szybciej,bo tylko wybierasz ubranie i od razu fryzurę do niego.
a w grze niestety trzeba się męczyć z ciągłym przebieraniem i podchodzeniem do lustra.

Ale nie jestem pewna.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2009, 09:14   #2117
rocktechnika

Cytat:
Napisał Chryzantem Złocisty Zobacz post
z tego co mi wiadomo,to jest to jedyny sposób "W grze".W CASie idzie szybciej,bo tylko wybierasz ubranie i od razu fryzurę do niego.
a w grze niestety trzeba się męczyć z ciągłym przebieraniem i podchodzeniem do lustra.

Ale nie jestem pewna.
Uch Ale dzięki za odpowiedź
Coraz bardziej mam ochotę wrócić do Dwójki...
stare 21.08.2009, 10:29   #2118
niuska18
Guest

czy zna ktoś z was kod (nie wiem czy w ogóle istnieje) aby w jednym domu było więcej niż 8 simów ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2009, 10:38   #2119
kamil11

Cytat:
Napisał rocktechnika Zobacz post
Uch Ale dzięki za odpowiedź
Coraz bardziej mam ochotę wrócić do Dwójki...
Tan owinien być gdzieś znaczek żeby było do wsystkich ubrań
stare 21.08.2009, 14:43   #2120
lithium
Guest

mam jeszcze pytanie: podczas ladowania rodziny, jak sa podpowiedzi do gry, to jest jedna brzmiaca: 'uwazaj kogo zatrudniasz przez telefon, nie wszyscy pracuja uczciwie na swoja wyplate!' -> o co w tym chodzi? chyba nie zauwazylam azeby mozna bylo kogos zatrudniac

aha, i czy wy tez macie ratusz na ulicy GÓWNA 33 czy tylko ja? ;p
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 12 (0 użytkownik(ów) i 12 gości)

Zasady Postowania