Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.08.2009, 15:26   #1
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: " Zacząć od nowa " by Laia4

Odcinek lepszy, ale trochę za szybko się to wszystko dzieje. Brakuje mi opisów uczuć i miejsc. Mogłaś opisać jak ta restauracja wygląda i w ogóle skupić się na tych pierdołach Co do John'a... Ten koleś ma świra! Najpierw zaprasza swoją żonę do restauracji, pozwala jej zatańczyć z nieznajomym, a potem robi jej awanturę o potknięcie się. Swoją drogą skąd ona wie, że ten mężczyzna nazywa się Lucas? Nie było żadnej wzmianki o tym by się przedstawił. A ta Anna... Czyżby to w jej ramionach John uspokoi się i będzie szczęśliwy. A może to Katharina zwiąże się z Lucasem?
Jest lepiej, ale wciąż popełniasz ten sam błąd:
". . ." wielokropek pisze się tak ...

Pozdrawiam
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.08.2009, 15:38   #2
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Katharina odłożyła słuchawkę i poszła poczytać książkę. Ani się obejrzała, a John zdążył wrócić w pracy.
To ile on był w tej pracy- godzinę?
Lampa na 3. zdjęciu chyba lewituje
Cytat:
Włożyli wieczorowe stroje, zamówili taksówkę i odjechali.
A co to- jakaś zabawa? (nawet randką bym tego nie nazwała) Ludzie jak jadą na kolację do miasta to nie w garniaku i sukni balowej!
Cytat:
- Nawet potrawy nie mogę sobie wybrać - pomyślała Katharina.
No i co za fun miała mieć z tej kolacji, skoro nawet musi jeść to co mąż jej każe? Ten gośc nie ma za grosz szacunku dla swojej żony. Cham to za mało powiedziane.
Cytat:
Nagle koło stolika Stellmanów przeszedł pewien mężczyzna. Zatrzymał się i po chwili poprosił Katharinę do tańca.
CO?!
Ludzie, od kiedy w restauracjach się tańczy?! I od kiedy obcy gość, widząc pierwszy raz na oczy jakąś kobitkę zaprasza ją do tańca?!
Cytat:
- Ależ idź kochanie! Nie będę miał nic przeciwko.
Nie pozwala jej nawet wybrać potrawy ale na taniec z obcym facetem się zgadza?!
Cytat:
odrzekł uradowany John
Ale zawiało sztucznością...
6. zdjęcie. Więc to takie ziomki przychodzą do restauracji Ubrani w byle jakie ciuchy, byle jak uczesani...
I od kiedy facet bije kobietę w miejscu publicznym?! Rozumiem, jest zły, ale kulturalny człowiek się opanuje!
Cytat:
John szarpnął żonę i wyszli.
A ten gość zjadł ich obiad i jeszcze zapłacił za rachunek
Cytat:
Później poszli pograć w brydża. John wpatrywał się w oczy Anny nieustannie. Goście nawet myśleli, że to para, ale zaraz przecież oni mają już swoje drugie połówki...
I zdrada i gites majonez

Twoje Simy zachowują się strasznie nienaturalnie. Zupełnie jakby byli wypuszczeni z buszu.
Błędów składniowych, ortograficznych, przecinkowych itd. raczej się nie doszukałam, aczkolwiek wolałabym, żeby to one się pojawiały a nie takie błędy jakie ja Ci wytknęłam.
I nawet przewidziałam akcję na najbliższych kilka odcinków. Znając życie wszystko potoczy się po mojej myśli
Pewnie ktoś sobie pomyśli- przecież każdy musi od czegoś zacząć!
Ale zanim ktoś zacznie tutaj swoją karierę radziłabym się przyjrzeć tym, którzy swój początek mają daleko za sobą. Poczytać trochę komentarzy na innych, wartościowych FS i zobaczyć co oceniający mają na uwadze przy pisaniu komentarza.
Sama powiedziałaś, że rzadko które tutaj czytasz. To mówi samo za siebie...

7/10

EDIT:
Cytat:
Napisał Nysia
Swoją drogą skąd ona wie, że ten mężczyzna nazywa się Lucas?
Racja, Nysiu. Przeoczyłam to.

Ostatnio edytowane przez Liv : 22.08.2009 - 15:41
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2009, 16:49   #3
Chryzantem Złocisty
Guest

Coś moda ostatnio przyszła na nienaturalne i nierealne FS.
Ja rozumiem,że są mężowie,którzy najpierw pozwolą żonie zatańczyć z obcym facetem,a potem ją za to pobiją (uwierzcie są takie patologie),ale bez przesady.

poza tym,to w jadowitym komentarzu wyręczyła mnie Liv
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2009, 17:43   #4
Milou
Guest

Ogólnie to FS mnie zaciekawiło i coraz bardziej mi się podoba. Fajne to ostatnie zdanie z drugiego odcinka : ) Tylko ten jej mąż chyba coś za bardzo porywczy. Najpierw pozwolił tańczyć, a zaś ją o mało nie pobił. To samo po powrocie do domu z wakacji. Od razu musiał ją zj.., znaczy wyzwać. Może to jest główny punkt FS, ale nie wiem. Co dalej, czas pokaże. Daj szybko kolejny odcinek, strasznie jestem ciekawa, co z nimi dalej będzie. Na dzień dzisiejszy dałabym 9/10, ale zobaczymy po następnym odcinku. Czytać będę do końca. No to tyle na razie. Pozdro.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2009, 09:54   #5
Titellè

Reputacja: 10

Same dialogi praktycznie. Ale akcja jest dość ciekawa. Mogę przypuszczać ,że John będzie miał romans z tą kobietą - ale to przypuszczenia. Więcej opisów Ale będę czytać.
stare 23.08.2009, 10:48   #6
Gio

Reputacja: 15

Tutaj wogóle nie ma opisów! Żeby choć kilku marnych zdań co do uczuć... ale nic! Po za tym długość naprawde jest przerażająca! (wiem, że napisałaś to w 10 minut )
i to imię- Katharina Nie mogłaś po prostu dać Katherine?

Dużo takich niedociągnięć, jak na taki krótki tekst.
Mi sie nie podoba.
stare 24.08.2009, 11:03   #7
Słodka Ślicznotka
Guest

No właśnie tu jest zero opisów! I jak dla mnie za dużo zdjęć ,może to głupie ale jak dla mnie za mało tekstu a zdjęć zatrzęsienie,no ale całkiem fajna (jak już powiedziała Titelle) akcja
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2009, 20:29   #8
Merve
Guest

Niestety, ale kolejnego odcinka nie będzie, gdyż miałam format komputera i przez to simsy muszę zainstalować od nowa. Przykro mi bardzo.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.08.2009, 20:36   #9
blakistoni
Guest

No,przeczytalam wszystko i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
a ze nie bedzie kolejnego odcinka..coz,szkoda,wielka szkoda,zapowiadalo sie swietne fs ;{
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.08.2009, 08:59   #10
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

A co to- Simów się nie da stworzyć od nowa? Tekst możesz nawet pisać w Notatniku (potem wkleisz do Mozillii i ona poprawi błędy).
W końcu chcieć to móc, a format to nie koniec świata No chyba, że zniechęciły Cię komentarze, ale to mów od razu...
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania