Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.08.2009, 12:44   #2181
Ellie
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Auroella Zobacz post
Moja simka urodziła synka. Po jakimś czasie urodziła bliźniaczki. Nie wyrabiałam z 3 dziećmi ( 3 niemowlaków + 2 dorosłych ) a na opiekunkę nie chciałam wydawać kasy. No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma. Nawet już szukałam w wyposażeniu rodziny, w całym domku. Nie ma go. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Czy raczej go nie ma?
bozia cie ukarala, trzeba bylo nie kasowac! :c

+ moje glupie pytanie
ile trwa wiek niemowlecia? moja simka urodzila syna i od razu pojawilo sie pragnienie "zorganizowac simowi justin przyjecie urodzinowe". zdziwilam sie i okazalo sie, ze tam gdzie jest ten "pasek wieku" (lol nie wiem jak to nazwac) to ten pasek jest juz troche zapelniony na zielono i pisze, ze dzieciak bedzie mial urodziny za 2 dni. a byl wieczor czyli wychodzi na to, ze koles bedzie niemowlakiem tylko 1 dzien
to niby nic, no ale zastanawiam sie czemu tak jest z tego co pamietam niemowleciem jest sie 4 dni Oo
(gram bez bolpropa i dodatkow z neta)
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.08.2009, 13:15   #2182
Noemi
Guest

A jaką masz długość życia simów? Może to zależy od tego.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2009, 13:38   #2183
Ellie
Guest

mam dlugosc zycia normalna (80 czy 90 dni) zawsze i zawsze niemowlaki byly niemowlakami dluzej
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2009, 13:42   #2184
lithium
Guest

Cytat:
Napisał Auroella Zobacz post
Moja simka urodziła synka. Po jakimś czasie urodziła bliźniaczki. Nie wyrabiałam z 3 dziećmi ( 3 niemowlaków + 2 dorosłych ) a na opiekunkę nie chciałam wydawać kasy. No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma. Nawet już szukałam w wyposażeniu rodziny, w całym domku. Nie ma go. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Czy raczej go nie ma?
co wy za glupoty gadacie, jest sposob. czy jak wczytujesz ta rodzine, to ten chlopczyk jest na zdjeciu? jezeli tak, to uda sie go odzyskac. ja najpierw skopiowalam ta rodzine, tak na wszelki wypadek, a potem ich po prostu przeprowadzilam. byli juz tam wszyscy, sprobuj.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2009, 20:34   #2185
Gio

Reputacja: 15

mam problema (bo to raczej błąd gry nie jest)
Gdy wstawiam za pomocą moveobjecta ogrodowe kwiatki w domu na 1 czy wyższej kondygnacji to po zapisaniu i wyjściu z gry, one po prostu spadają na najniższe piętro (o ile pod nimi nic nie ma). Tak samo robi się gdy pod domem jest fundament. Da się coś z tym zrobić?
stare 01.09.2009, 13:06   #2186
micza
Guest

Grin Odp: Pytania i odpowiedzi

chodzi glownie o to zeby tak szybko sie nie starzeli. to tak jak dwudziesto latki (mlodzi dorosli) i trzydziesto i wiecej - latki (dorosli) emeryci to ci po piecdziesiatce xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.09.2009, 20:46   #2187
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

Reputacja: 10

Nie wiem, może się mylę, ale być może gra "nie dopuszcza" takiej możliwości, by kwiatki nie były na poziomie gruntu. Podczas zapisu, mimo iż rośliny są na piętrze, gra zapamiętuje tylko położenie względem siatki, a kwiaty spadają automatycznie (bo w końcu muszą być na poziomie gruntu). Jeśli moja teza jest słuszna, raczej nie ma na to sposobu poza modyfikacją plików (tym bardziej, że użyłeś moveobjects).
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.
motyka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2009, 07:48   #2188
Gio

Reputacja: 15

Cytat:
Napisał adamsstr Zobacz post
Nie wiem, może się mylę, ale być może gra "nie dopuszcza" takiej możliwości, by kwiatki nie były na poziomie gruntu. Podczas zapisu, mimo iż rośliny są na piętrze, gra zapamiętuje tylko położenie względem siatki, a kwiaty spadają automatycznie (bo w końcu muszą być na poziomie gruntu). Jeśli moja teza jest słuszna, raczej nie ma na to sposobu poza modyfikacją plików (tym bardziej, że użyłeś moveobjects).
no cóz... dzieki za odpowiedź
stare 02.09.2009, 23:45   #2189
snoopdogg_tg
Guest

Ja mam pytanie, czy idzie jakoś zachęcić włamywacza, żeby mnie okradł? Raz u mnie był, ale byłem w kuchni i go nie widziałem xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.09.2009, 13:44   #2190
Orzechowo

Reputacja: 11

usun alarm kup jakies wartosciowe rzeczy, chociaz wg mnie to jest losowo wybierane
Orzechowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 14 (0 użytkownik(ów) i 14 gości)

Zasady Postowania