Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.04.2005, 10:48   #41
pysiacek
Guest

ThumbsUp Jak sprytny to da rade

A ja specjalnie kładę staruszków do łóżeczka po co sie ma młody stresować, a jak go policja przyłapie to znaczy że fajtłapa i sam sobie winien :laugha: ja mu pomogłam jak mogłam :laugha:
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.04.2005, 19:37   #42
simonek
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Marta 13
Słyszałam też, że sim może zwiać z domu tak na stałe, ale musi mieć bardzo złe kontakty z rodziną. Właśnie... Minus ile musi być, żeby uciekł? Bo ja próbuję, prubóję i mi nie wychodzi

A czy u was był taki przypadek?
u mnie raz uciekła Liliana Przyjemniak
Odrazu sięgnełem po słuchawke i ją znaleźli
ale raz czekałem to wróciła przed swymi urodzinami
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.05.2005, 17:36   #43
saya
Guest

ThumbsUp hmm...

a jak w ogole doprowadzic do tego zeby uciekl z domu??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.06.2006, 14:26   #44
sandra1701
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał dalva
No własnie też chciałabym wiedzieć więcej na ten temat. Nocne wypady z kumplami i łapanie przez rodziców lub policję są oczywiste, jednak chciałabym wiedzieć jak to jest z tą prawdziwą ucieczką z domu. Gdy tylko nastolatek ma doła (niski poziom aspiracji) to pojawia mu się ikonka z tobołkiem w obawach. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nawiał.Czy komuś się zdarzyło? Mój się nawet bił z ojcem ale nic z tego. Jak wygląda taka ucieczka? jest przy tym jakiś komunikat? Sim zakłada tobołek na plecy czy jak?
to jest tak:
jeżeli np. jest sobie ojciec sim nazwijmy go Kazio i mama sim Kasia i córka/syn Marysia i Kazio zdradza Kasie, a Marysia wie o zdradzaniu ojca i widzi jak całuje sie z inną simka/kocha/przytula/gorąco całuje etc, to się wkurza i ma minusiki nad glowa. Jeżeli często zdarza się, ze widzi takie sytuacje, to wtedy ucieka. Jak to wygląda? Stoi sobie i nagle, w takim ubraniu jakim jest (u mnie simka była w kostiumie kąpielowym!) wybiega z domu, a nad glową ma kręcący sie obrazek tego patyka z tobołkiem (rodem z koziołka matołka ^^) i pojawia sie komunikat w prawym gornym rogu "Mam was dość! uciekam!" czy coś w tym stylu. Potem trzeba zawiadomic przez telefon o zaginieciu sima (telefon--> zawiadom o zagninieciu /imie sima/). Jeżeli minely 24 godziny od zaginiecia sim sam do domu raczej nie wroci. Tak bylo w moim przypadku, a zdarzyło mi sie tylko raz, ze uciekl z domu nastolatek. Tak jak ktos wczesniej wspomnial, simy wracaja czesto na swoje urodziny.
Aha, i jeszcze jedno, aby ułatwić Wam popsucie stosunków nastolatka z rodzicem gorąco polecam takie coś co się zwie insimenator. Podejrzewam, ze na forum jest o tym gdzie napisane. poszukajcie. jak bny nie bylo to tutaj jest strona http://www.insimenator.net/ mozna sciagnac (http://www.insimenator.net/showpost....41&postcount=1 albo odrazu tutaj i jest objasnione wszyztko jak dziala, tyle ze po angielsku. )
no to tyle, pozdrawiam i zycze powodzenia w uciekaniu z domu
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.06.2006, 16:38   #45
Monitkowa

Reputacja: 15
Domyślnie

moja simka na 3 ucieczki miała 2 złapane przez policję
stare 25.08.2009, 12:41   #46
Kaori
Guest

Domyślnie Odp: Ucieczka z domu...

Elo :>

Piszę tu bo temat o ucieczce Lilianny został już zablokowany, a tam nie uzyskałam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Brzmi ono: " Kiedy Lilianna wróci z domu? " Czytałam, że przed urodzinami, ale ja mam wyłączane starzenie się simów, a włączać nie chce bo rodzice dziadkami wtedy będą zanim przyjdzie. Czy bez wyłączania starzenia się Lilianna wróci do domu? Zakładam, że moze powrócić jak będzie miała relacje z rodzicami na 0, bo ma teraz na minusie. Czekam na odpowiedż.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2009, 07:26   #47
Anique

Reputacja: 10

Relacje z rodzicami na 0? Bo teraz ma na minusie?
Przecież jej nie ma w domu! Relacje mogą się poprawić mimo tego?
Anique jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2009, 08:32   #48
Łezka

Reputacja: 17

Anique to jest tak, że kiedy masz relacje z jakimś simem -15 bo się z nim pokłóciłaś to po jakichś kilku dniach może 6 złość mija io kontakty są na zero -1. tak to zwykle bywa. Albo jeśli są zajadłymi wrogami to ta wrogość powoli opada z czasem tak samo jest z przyjaciółmi nie spotykasz czy nie dzwonisz i też spada do zera ten pasek powoli opada i kiedy w ogóle się nie odzywasz spadnie do zera.
stare 19.09.2009, 18:38   #49
Nattalciaa

Reputacja: 10
Grin Odp: Ucieczka z domu...

Nie Mi nigdy ... Ale Mojej koleżance, kiedy przyłapano jej nastoletnią Simkę, to potem musiała trzymać ją z daleka od drzwi. Pojawił jej się taki paragram ''Emilia (czyli ta jej Simka) została przyłapana na ucieczce z domu, trzeba dopilnować aby nie wychodziła z domu,, ale nie napisano czemu no i jest to cool [...]
Nattalciaa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.09.2009, 14:49   #50
Gosiaz135
Guest

U mnie kiedyś nastolatek był policjantem. I kiedykolwiek wymknął się wymknął z domu to został przywieziony przez policję! I jeszcze gdy grałam tą rodzina to chciałam żeby ich rodzice przyłapali więc ustawiłam koło drzwi a nastolatek normalnie wkradł się do domu a rodzic tylko się na niego gapił(?!). A raz mi przyłapano Lilianę Przyjemniak. Gdy się wymykała ustawiłam przy tylnich drzwiach Maryśkę a przy przednich Daniela. Daniel ją przyłapał i zaczęły się te komunikaty od Daniela co ona robi. Tak ostro się pokłócili że Lilka uciekła z domu i trzeba było zgłosić jej zaginięcie. No i wróciła radiowozem.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania