![]() |
#181 |
Reputacja: 10
|
![]()
Może kogoś zainteresuje.
Przy Alei Cyprysowej w Riverwiev jest taki wileki billboard z reklamą lodów. Koło niego często pojawia się motyl tęczowy. Mój Don ma ich już chyba ze 20. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#182 |
Guest
|
![]()
Dlaczego nie mam na niektórych obiektach dostępnej opcji "Ulepszenie..."? George ma majsterkowanie wyuczone do końca...
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Guest
|
![]()
moja simka znalazla "wyjatkowe nasiono", takie zlote. chcialam zasadzic, bo mnie ciekawilo, co wyrosnie, ale pisze, ze trzeba miec 5 poziom ogrodnictwa, a nie chce mi sie tylko po to rozwijac tej cechy, wiec podzieli sie ktos ze mna wiedza co wyrasta z tego "wyjatkowego nasiona"?
|
![]() |
![]() |
#184 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Chyba z nasion specjalnych wyrasta drzewo pieniężne i owoc życia. PS. Wszystkie nasiona są złote. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#185 |
Guest
|
![]()
Ja mam problem ze znalezieniem Trylobita. Wydaje mi się, że szukałam już wszędzie, mam pomocnik kolekcjonera i nic
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Guest
|
![]()
ja jednego trylobita znalazlam w zagajniku jarzebinowym i jednego na plazy, tam pod kamiennym urwiskiem (?) i to by bylo tyle ;p
|
![]() |
![]() |
#187 |
Guest
|
![]()
centaurea_cyanus dziękuję! W końcu znalazłam! Był, tak jak napisałaś, na plazy pod kamiennym urwiskiem
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Guest
|
![]()
Przeczytałam wszystko co napisaliście w tym wątku bardzo uważnie, i pomyślałam, że może na koniec powinniśmy zrobić małe podsumowanie - bo przyznam, że sporo czasu zajęło mi przeszukanie całego wątku w poszukiwaniu odpowiedzi co i jak się zbiera.
Jeśli chodzi o zbieranie motyli - jest ich 10 gatunków. Są to monarch modraszek (wbrew nazwie modraszek ma żółty kolor), hawajka pąsowa, motyl purpurowy, motyl tęczowy, paź, ćma, motyl zebra, motylek srebrny plamisty, rusałka admirał. Owady - biedronka, toniak żeberkowany, karaluch, jelonek rogacz, rohatyniec nosorożec, chrząszcz japoński, chrząszcz cętkowany, jasnożuk, żuk tęczowy, trylobit. Owady można przechowywać w domu, wyeksponować w szklanych pojemnikach - dla pojedynczej sztuki każdego gatunku jeden pojemnik. Pojemniki można układać jedne na drugich tworząc wieżę z pojemników - kolekcja wtedy zajmuje mniej miejsca. Owady można sprzedawać, wypuszczać na wolność lub oddawać nauce (odpłatnie) Skały - Aubryt, Ataksyt Brachnit, Bellacyt, bellacyt niezwykły Chondryt karboński, Chondryt pospolity, Chondryt tutamski Diogenit, Dolorozyt, Dolorozyt niezwykły Eukryt Gruszkonit, Gruszkonit niezwykły, Gniewnit, Gostycytskupiskowy, gostycyt niezwykły Heksadryt, Halmberyt, Halmberyt niezwyły Kamazyt, księciocyt, Księciocyt niezwykły Lunaryt, Lamatyt, Lamatytniezwykły, Lodranit Mezoit, Mezoit niezwykły, Masadryt, maradryt niezwykły Naglit Oktehedryt Pulazyt Rumuryt Szergolit, Skorupognit, Skałozyt, Sporozyt, sporozyt niezwykły, Urelit Wąchockoid, Winoid, Po zebraniu skały można analizować. Układać można nakładając jedne na drugie, skała wtedy rośnie "puchnąc", ale cały zbiór nie zajmuje wtedy tyle miejsca, ile pojedyncze zebrane okazy (trzeba użyć kodu moveobjects on). Ja układałam jedną na drugiej segregując je wg wielkości. Dostępne są chyba cztery wielkości - mała, duża, bardzo duża i wielka. Kamienie szlachetne topaz niebieski szafir żółty kwarc dymny rubin szmaragd, diament diament różowy Klejnot przewspaniały Kamień tęczowy Kamienie wysyła się do szlifowania. W miarę znajdywania większej ilości okazów i zwiększenie już oszlifowanych - dostępne są coraz to nowe szlify. Pierwszy jest szlif szmaragdu, następny szlif owalny, potem gruszkowy, kolejny - kryształkowy, następny - markiza, potem kulisty, na koniec brylantowy i sercowy. Szlifowanie jest odpłatne, w miarę przybywania dostępnych szlifów zwiększa się ich cena. Sądziłam, że po oszlifowaniu kamienie będą miały większą cenę sprzedaży, ale rozczarowałam się - same straty przy sprzedaży oszlifowanych kamieni. Metale to żelazo, srebro, złoto, palad, pluton, Metale można przetapiać. Układać można sztabki jedne na drugich. Można sprzedawać rudę, można sprzedawać wytopione sztabki. Ryby Ryby do złowienia na jaką przynętę 1. Płotka - na nasiono jabłka lub jabłko 2. Szprotka - na pomidora 3. Pstrąg tęczowy na jajko 4. Sum wąsaty na ser 5. Sumy sumatrzańskie na ? 6. Czarna Złota Rybka na Złotą Rybkę 7. Złota Rybka na sałatę 8. Tuńczyk na cebulę 9. Miecznik na szprotkę 10.Śledź Czerwony na ? 11.Rozdymka na ziemniaka 12.Ustniczek na suma wąsatego 13.Tragiczny Błazenek na arbuza 14.Homar na tuńczyka 15.Ryba Śmierci na ustniczka 16.Ryba Wampirza na czosnek 17.Rekin na śledzia czerwonego 18.Meduza na winogrono 19.Roboryba na piranię 20.Pirania na płotkę 21. Łosoś na limonkę Ryby można włożyć do lodówki - wtedy Sim będzie mógł sporządzać z nich potrawy, np łososia z rusztu lub rybę z frytkami, może ryby oddać do oprawienia jako trofeum i powiesić na ścianie, może też sprzedać nadmiar w supermarkecie, może też po zebraniu 10 ryb danego gatunku wpuścić je do własnego stawu lub wyrzucić do rzeki lub innego stawu. Sim może też wpuścić ryby do akwarium, ale musi mieć tyle akwariów ile gatunków ryb posiada, gdyż w jednym akwarium może być jedna ryba. Trzeba wtedy dbać o rybki, karmić je bo inaczej zdechną. Każda ryba po wpuszczeniu do akwarium jest jednakowej wielkości - i tak w malutkim okrągłym akwarium pływa Złota Rybka, a obok w takim samym - rekin. Trochę jest to bez sensu - twórcy nie pomyśleli o tak jawnej sprzeczności! Może następne dodatki poprawią to i wiele innych niedociągnięć. Niektóre ryby mają specjalne własności - zdaje się, że ryba śmierci jest niezbędnym składnikiem do sporządzenia ambrozji, o innych nie wiem na pewno, więc nie będę pisać. Ostatnio edytowane przez Alicja1957 : 14.11.2009 - 00:50 |
![]() |
![]() |
#189 |
Guest
|
![]()
A z czego wyrasta drzewko pieniężne, bo pieniędzy się nie da posadzić, prawda?
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Ze specjalnego nasiona. Ja ostatnio znalazłem w pobliżu Ośrodka Naukowego Landgraaba
![]() P.S. Gdzie można znaleźć Kamień Tęczowy? |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|