|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
Witam
Zainstalowałem kolejno: podstawę, karierę, po zmroku, a teraz Wymarzone Podróże. Gdy odpalam jednak grę uruchamiają się Sims Po Zmroku - Wymarzonych Podróży brak. Czy to mogłoby wynikać z nieprawidłowej kolejności, w jakiej zainstalowałem dodatki czy z czegos innego? Z góry dzieki |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 10
|
Z jakiej płyty uruchamiasz grę? Jeżeli z WP, i nie jest ok, to prawdopodobnie właśnie nieprawidłowa kolejność dodatków. [WP, K, PZ]
|
|
|
#3 |
|
|
mst, Po Zmroku jest najpóźniej wydanym dodatkiem i z niego grę należy uruchamiać. Co znaczy, że Podróży brak? Simy nie mają opcji wyjechania za granicę?
Ostatnio edytowane przez Searle : 14.11.2011 - 08:56 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ja instalowałam PZ po Zwierzakach i mam wszystko z PZ (tyle, że w ekranie ładowania mam Zwierzaki, w końcu one są 'najmłodsze' wśród dodatków u mnie zainstalowanych), więc to nie powinno wynikać z kolejności. Chyba, że rzeczywiście kolega zobaczył ekran ładowania PZ i się przeraził, że nie ma WP, a nie sprawdzał dokładnie reszty.
Ewentualnie może zainstalował gdzie indziej ten dodatek - chyba jest to możliwe, bo w końcu gra nie wmusza instalacji na określonym dysku/katalogu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
heja znowu problem z tym cholernym dodatkiem!!
![]() przeszłam cały egipt i byłam w chinach i muszę znaleźć ten klucz do smoczej jaskini i jadę sobie do francji lalala śpiewam sobie bo była muzyczka ![]() ale tu nagle muzyczka znika!! pasek trochę naładowany ale muzyki nie ma i pokazuje mi się myszka i naciskam na klawiaturze flagę windowsa żeby iść na pulpit i znowu wrócić do gry ;D Moja siostra przy tym nawet była i tu hops idę na pulpit papa giereczko a siora takie oczy ![]() ja mam tak tylko jak jadę do francji, egipt i chiny działają jak łatka i nie wywala mnie ale ta francja jest wkurzająca!! Czy aktualizacja pomoże??(jeśli będzie) |
|
|
|
#6 |
|
|
OKlimas możliwe, że popsuł Ci się zapis. Miałam kiedyś podobnie i nic już na to nie poradziłam.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Problem nr1
Moja simka po wyciśnięciu owoców na nektar przebiera się w strój do Sim Fu, a powinna w codzienny. Problem nr2 Mój sim dostał misję od asystentki Kamela (która działa przeciwko MocuCorp) żeby jej udowodnić, że jestem po jej stronie muszę jej przynieść 2 kawałki mumiatomium. Co to jest ? Metal, kamień, minerał, klejnot. I gdzie to można znaleźć ? Pytanie nr1 Da się zrobić własną nektarnię na parceli publicznej w mieście domowym (nie wakacyjnym)? Dziwactwo nr1 Wczoraj wieczorem o mało zawału serca nie dostałem. Mój sim przegrał walkę z mumią. Dobrze ,że go nie przeklęła. W każdym razie mój sim ma 5 poziom sportu, 7 sztuk walki. Na dodatek ma cechy : odważny wysportowany, poszukiwacz przygód. EDYCJA: Dzięki suomi, zdążyłem sam dojść do tego gdzie szukać mumiatomium. Znalazłem je u kupca reliktów na targu. Znaczniki mi się nie wyświetlały, może jest bardzo rzadkie. Mała rada : trzeba też ustawić kasę nektarową (w menu budowy, w obiektach publicznych) i stojaki na nektar, po ustawieniu stojaków, kikamy na każdy z wciśniętymi klawiszami ctrl. i shift. Wybieramy opcję "na sprzedaż". Stojaki zapełnią się nektarem. EDYCJA: Teraz mam się z czego cieszyć ginsei. Gdyż mój sim dostał zadanie, miał się poparzyć, przemoczyć i dać się przekląć.
Ostatnio edytowane przez redmoon : 18.01.2012 - 17:18 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
no to co do problemu nr 1 to nie za bardzo wiem co zrobić, ale
nr 2 mumiatorium to metal, wejdź w podgląd mapy i jeśli masz z nim misję to powinny się pokazać znaczniki na mapie, gdzie to jest. Da się zrobić własną nektarnię. Musisz otworzyć konsolę kodów ctrl+shift+c wpisać kod 'testingcheatsenabled true' a potem 'buydebug on'. W nowej zakładce będzie maszyna do nektaru, a kiedy wybierasz parcelę, klikasz na 'zmień typ' , 'publiczna' i z rozwijanego menu wybierasz opcję 'nektarnia'. No a co do przegranej walki, to mógł to być przypadek, moi mimo odwagi prawie zawsze przegrywają.
|
|
|
#9 |
|
|
Wiesz ymon... Moja Simka miała 10 i w umiejętnościach sportowych i w Sim-Fu, a i tak została pokonana przez mumię i przeklęta
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Mam taki problem, a właściwie to ten problem istnieje w grze mojego kuzyna, czasami u niego gram... Więc stworzyłam sobie simkę i wyjechałam nią do Egiptu. Jednak gdy już byłam na miejscu, jej w ogóle nie było, miała niebieski wskaźnik nastroju. Jak potem wzięłam inną rodzinę w Egipcie i przyjechałam do domu, to było, że ta simka nie żyje... Nie wiecie, jak to można naprawić? :>
Zrobiłam jeszcze inną rodzinę, właściwie to taką samą jak ta simka i się powtórzyło. Co robić?
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|