|
![]() |
#1 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Zapewne karta nie obsługuje pixel shared 2.0, więc nic się nie da zrobić, co najwyżej wymienić kartę graficzną na nowszą.
Ale dla pewności podaj jeszcze swój model, wchodząc w: Start>>Uruchom>> wpisz "dxdiag">>zakładka "ekran" i tam wszystkie dane znajdziesz.
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Witam,
nie wiem czy ktoś już pisał o tym problemie. mam oryginalne simsy 2 i wszystkie dodatki oprócz 'na studiach' (mam też akcesoria z ikei i 'kuchnia i łazienka', poza tym nic). zainstalowałam, grałam, wszystko działało. niestety zrobił mi się format dysku C i musiałam zainstalować je na nowo, ale problem jest taki, że gra mi się od razu zawiesza! grałam na płycie 'osiedlowe życie', klikam, zaczyna się wszystko uruchamiać, ale w momencie kiedy zwykle ładuje się wybór otoczenia, na którym chce się grać, gra się zawiesza i muszę uruchamiać menedżera zadań i wyłączać zawieszoną grę. odinstalowałam i zainstalowałam wszystko ponownie i błąd ciągle ten sam. finalnie zainstalowałam tylko the sims 2 i dodatek 'cztery pory roku', nic poza tym. czy wiecie czego to może być wina, że mogę mieć tylko jeden dodatek? to problem pamięci, programów, antywirusa? dodam, że gram na laptopie sony vaio. proszę o pomoc!! |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Display Devices
--------------- Card name: Manufacturer: Chip type: DAC type: Device Key: Enum\ Display Memory: n/a Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (1Hz) Monitor: Monitor Max Res: Driver Name: vga.dll Driver Version: 5.01.2600.0000 (Polish) DDI Version: unknown Driver Attributes: Final Retail Driver Date/Size: 10/26/2001 21:29:20, 9344 bytes WHQL Logo'd: Yes WHQL Date Stamp: n/a VDD: n/d Mini VDD: vga.sys Mini VDD Date: 4/14/2008 01:14:42, 20992 bytes Device Identifier: {D7B70EE0-4340-11CF-B063-282AAEC2C835} Vendor ID: 0x0000 Device ID: 0x0000 SubSys ID: 0x00000000 Revision ID: 0x0000 Revision ID: 0x0000 Video Accel: Deinterlace Caps: n/a Registry: OK DDraw Status: Not Available D3D Status: Not Available AGP Status: Not Available DDraw Test Result: All tests were successful. D3D7 Test Result: Not run D3D8 Test Result: Not run D3D9 Test Result: Not run //Kowalino: niepotrzebne informacje skasowałem. Ostatnio edytowane przez Wielebny : 23.03.2011 - 13:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mod emeryt
|
![]()
Chodziło mi tylko o ustawienia ekranu, czyli Display Devices
Jak widać zupełny brak danych co wskazuje na brak sterownika graficznego. Zainstaluj sterownik do karty graficznej i być może gra zadziała.
![]() |
#5 |
|
![]()
dzięki
a skąd wziąść ten sterownik |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mod emeryt
|
![]()
W zależności czy posiadasz np. kartę od Ati, czy Nvidia pobierz sterownik ze strony producenta. (patrz www.google.pl)
Dla przykładu: AtiRadeon- http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx Nvidia- http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl Wszystko jest tam ładnie wyjaśnione, więc nie powinnaś/eś mieć problemów.
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
No dobrze więc, kupiłam nową grę i wszystko elegancko i cacy, gra zainstalowana bez problemu ale gdy już dochodzi do uruchomienia gry nie jestem w stanie na nic kliknąć. Wyskakuje mi informacja o tym że karta graficzna nie została odnaleziona czy coś. To jest tylko komunikat i mogę go wyłączyć ale jak chcę kliknąć na ok nic się nie dzieje tak jakby nie działała myszka. Mogę nią się poruszać ale na nic nie jestem w stanie kliknąć, kompletnie nic. Co może być spowodowane czymś takim? Gra jest nowa prosto z sklepu...
|
![]() |
![]() |
#8 |
Mod emeryt
|
![]()
No przecież wyświetlił Ci się jasny i zrozumiały komunikat:
Gra nie znalazła karty graficznej, więc nie jest w stanie uruchomić gry. Przyczyny dwie widzę: a)Nieobsługiwany model karty graficznej (za stara by uruchomić grę) b)Brak zainstalowanych sterowników do karty graficznej.
![]() |
#9 |
|
![]()
witam mam problem z grą the sims 3 kariera.
otóż gdy ją instaluję, wszystko idzie dobrze i tak dalej, jednak gdy uruchamiam launcher pojawia się komunikat, że aplikacja the sims 3 launcher jest uszkodzona przepraszamy za problemy i się wyłącza. gdy jednak odistaluję karierę a włączę podróże, wszystko działa normalnie. czy to może być uszkodzona płyta? i czy jeśli kupię po zmroku, będzie normalnie się uruchamiać? proszę o pomoc. widzę, że jesteście bardzo pomocni ;| Ostatnio edytowane przez Wielebny : 13.04.2011 - 17:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Witam, mam problem z uruchomieniem the sims 3.
Gdy włączam grę pierwsze okno pojawia się normalnie. Jak nacisnę ,,graj" to robi się czarne tło i wskakuje na pulpit. nie wyskakuje żadne okienko nic! mam windows XP wcześniej gra działała... a teraz nie chce. |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|