![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Drogi Święty Mikołaju! Tak, wiem, że bardzo dawno do Ciebie nie pisałam – wybacz. Stwierdziłam po prostu, że nie godzi mi się zawracać Ci głowy przed Wigilią, od tego ma się przecież rodziców. Ten jednak list, drogi Mikołaju, kieruję do Ciebie w imieniu całej społeczności szkolnej (ale mnie zaszczyt kopnął, nie sądzisz?). Długo się zastanawiałam nad tym, o co mogłabym Cię prosić, Święty Mikołaju. Zaznaczam Święty, bo to w słowo, w moim mniemaniu oznacza, że „dużo możesz”, a nam właśnie taki ktoś jest potrzebny… Stwierdziłam, że byłoby miło, gdybyś tak np. załatwił nam nowe krzesła do Sali informatycznej, ale nie, to nudne… Myślałam też o tym, żebyś wpłynął jakoś na obniżkę ceny Kitketa i Snikersa w naszym szkolnym kiosku. Mówisz, że nie zajmujesz się takimi sprawami… Trudno. A gdybyś tak swoim nieodpartym wzrokiem i magiczną datą – dwudziesty czwarty grudnia zadziałał coś wśród kierowców autobusów, bo są ostatnio jacyś tacy wredni. Ja oczywiście wiem, że oni mieli trudne dzieciństwo, bo wtedy jeszcze nie było tak głośno o Świętym Mikołaju, a oni sami wychowywali się na Dziadku Mrozie, ale czy to spowodowało tak ogromne zmiany w ich psychice, że teraz wyżywają się na wszystkich dokoła? Aaa, rozumiem, w takim przypadku nawet św. Mikołaj z Dziadkiem Mrozem nie pomoże… Masz rację. Posiadam za to jeszcze jeden genialny pomysł, drogi Święty z Laponii, i mam nadzieję, że teraz już się uda. Sprawa ma się tak: otóż, mamy, w szkole problem z dostępem do szatni na przerwach, no wiesz, że my niby coś zniszczyliśmy i że to przez nas szatnia jest zamknięta. No, ale Mikołaju, przecież Ty nas znasz i masz pewność, że my cały rok jesteśmy grzeczni… Proszę, więc przyjedź do szkoły, porozmawiać z „wyższą władzą” (szukaj w trójce, tylko musisz przez sekretariat wejść, bo inaczej wezmą Cię za barbarzyńcę). Może niech „oni” otwierają nam szatnie na przerwach, a my jeszcze pomyślimy, co w zamian za to dostaną od nas. Pozdrawiam i ściskam wszystkich Twoich współpracowników w Laponii. Weronika Ostatnio edytowane przez Liv : 21.12.2009 - 15:32 |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|