![]() |
#11 | ||||
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. Przed pierwszym myślnikiem powinna być kropka, bo potem narrator mówi o czynności wykonywanej przez daną osobę. Jeśli byłoby po myślniku np. "powiedział brunet (...)", to wtedy bez kropki. 2. Po "ścianę" powinna być kropka, ponieważ przed tym wtrąceniem narratora zakończyłeś zdanie. Gdyby owe zdanie było urwane i jego dalszy ciąg był po słowach narratora, wtedy przed tym drugim myślnikiem nie byłoby kropki. Rozumiesz? :] --- A teraz wszystko, czego nie wymieniłem wyżej ![]() - cholera jasna, idę się pociąć; znowu odgadłem fabułę ;( - oczywiście były literówki (ach, to zaczyna być moje ulubione zdanie ![]() ![]() - bardzo jestem ciekaw, co się stało tej Kate; i mam nadzieję, że Roy i Tom nie zostawią tak tej biednej Georgii ;] - pamiętasz, jak napisałeś kiedyś "Gerogia"? ![]() ![]() Odcinek jest bardzo ciekawy i wszystko przyjemnie mi się czyta ![]() Pozdrawiam! EDIT: A czytałoby mi się jeszcze wygodniej, gdyby przed myślnikami były spacje ![]() Ostatnio edytowane przez Sherlock : 03.02.2010 - 19:50 |
||||
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|