![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Chciałam się Was zapytać o pojemność Waszych komputerów
![]() The Sims 2, wraz z dodatkami zajmują bardzo dużo miejsca. Włączając jeszcze dodatki z Internetu, to już kolejne megabajty zajęte. Powiedzcie jaką macie (całkowitą) pojemność swojego dysku twardego i ile macie pamięci operacyjnej? P.s. Aby sprawdzić pojemność dysku, wejdź na "Mój komputer", a potem kliknij na "Dysk C" prawym przyciskiem myszy "Właściwości" i tam będzie napisane całkowita pojemność. P.s. 2 Aby sprawdzić pamięć operacyjną na ikonie "mój komputer" należy kliknąć prawym przyciskiem myszy i dać "właściwości". W zakładce "ogólne" na samym dole powinno być napisane ile wynosi pamięć RAM. Pytam z ciekawości ponieważ mam The Sims 2 + The Sims Własny Biznes + Rezydencje i ogrody + ogrom dodatków z internetu i niestety już kończy mi się pamięć. A jak jest u WAS? Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Jak pamięć może się kończyć?
I szczerze powiedziawszy temat troszkę bez sensu... Bardziej się to ma wgl do komputerów aniżeli do Simsów. Partycja C:\ 100 GB z czego folder EA Games zajmuje 10GB, a folder EA Games z Moich dokumentów kolejne 5 GB (Downloads ok. 3 GB ) ~15% dysku to same Simsy ; D Partycja D:\ 132 GB 3 GB RAM A gra muli jak szalona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Liv założyłam ten temat bo po prostu ciekawi mnie jak mocne ludzie mają komputery.
Tak sobie rozmyślałam, że jakby chciało się mieć WSZYSTKIE dodatki Simsów, które wyszły i te dodatkowe akcesoria, to trzeba mieć niewyobrażalnie mocny komputer i dużo pamięci ![]() Stwierdzenie, że "pamięć mi się kończy", to taki skrót myślowy. Miałam na myśli to, że pamięć w komputerze jest stała. Ale z czasem przybywa na dysk MB i pamięć maleje. Dla przykładu podam, że mam 20 GB dysk twardy. Po zainstalowaniu kilku gier moja pamięć wynosi już tylko 1 GB. A jeśli wgram sobie kolejną grę, to może wynosić 500 MB ![]() ![]() A poważnie przy takiej pamięci w Twoim komputerze gra muli "jak szalona"? Aż trudno w to uwierzyć ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Dysk twardy: 465 GB
Pamięć RAM: 4 GB TS3 śmiga super, TS2 bardzo długo się wczytuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
ewuniatko, szybkość gry nie zależy przede wszystkim od wolnej pamięci, ale od innych parametrów komputera głownie procesora, pamięci RAM i karty graficznej.
Ale jeśli Ci to w jakiś sposób pomoże to: Posiadam wszystkie części do The Sims 2 i The Sims 3 oraz The Sims 8w1 (dodatków z internetu mam bardzo mało - Downloads zajmuje niecałe 500 Mb). Mam na dysku cztery partycje w tym dwie, które powinny Cię interesować, a mianowicie: - partycja systemowa: całkowita pojemność 29,3 GB, wolne miejsce w tej chwili: ponad 14 GB, - partycja, na której znajduje się gra: całkowita pojemność 136 GB, wolne miejsce w tej chwili: ponad 12 GB. Dodam, że Sims 2 wraz z dodatkami i akcesoriami zajmuje: 13,9 GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
320 GB (około 200 GB na C: i około 100 GB na D: ). Pamięć RAM 3 GB, dla laptopa z Vistą to chyba absolutne minimum.
W tej chwili nie mam w ogóle TS2 na dysku, ale gdy mam, to zawsze mam wszystko naraz (podstawa, 8 dodatków, 9 minipacków, kilkaset MB Downloads), gra mi nie muli, jedynie bardzo długo się wczytuje. TS3 śmiga. Nie uważam, że mam dobry komputer, a już na pewno nie jest to komputer stworzony do gier. Nie widziałaś chyba jeszcze "niewyobrażalnie mocnych" komputerów ![]() Ostatnio edytowane przez nmin : 22.03.2010 - 19:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
O jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ale Wam zazdroszczę takich dużych pamięci ![]() ![]() Ja mam niecałe 20 GB. Nie mogę się z Wami równać ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
372 GB na dysku C .... dysku D nie mam ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |