![]() |
#601 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() plik d3dx9_31.dll musi się znaleźć w każdym posiadanym dodatku i akcesoriach,docelowy katalog to GAME/BIN ![]() dobrze,to spakuje robota i simkę |
|
![]() |
|
![]() |
#602 |
Reputacja: 10
|
![]()
Wstawiłam parę fotek. Oto link do posta w odpowiednim temacie:
http://forum.thesims.pl/showpost.php...77&postcount=7 Gra mi się podoba. Nawet nie myślałam, że mi się aż tak spodoba. Pranie jest męczące jak nie wiem, ale co zrobić. Jest męczące tylko dlatego, że trzeba łazić po całym domu i zbierać te szmatki. Po kupnie kosza, odzież powinna sama się tam ładować. Karierami nie planowałam się bawić, a strażak to już mnie najmniej interesował. Ale jak Robert chciał iść do tej pracy no to go posłałam. Spodobało mu się. Mam nadzieję, że fotki się podobają. Przy okazji mam pytanie: Te fotki zmniejszyłam do rozmiaru 640x480. Nie chciałam zawalać forum. Czy mogę je robić ciut większe? 800x600 wydaje mi się dobrą rozdzielczością. Ale nie chcę "się narazić". Chciałam się jeszcze wypowiedzieć na temat tego nowego sposobu na montowanie w grze modów i nieoficjalnych dodatków. Ja ten sposób zastosowałam z ciekawości, czy będzie działało. U mnie stary sposób nadal działał bez zarzutu. Miałam wszystkie dodatki i mody. Postanowiłam jednak wypróbować nową metodę i jestem szczerze zdumiona. Nie dość, że sposób działa idealnie, obiekty mają ikonkę po której je rozpoznaję (folder, jak zapisane style np.), to na dodatek gra się mniej muli! Czasami dobrze, gdy coś przestaje działać, bo można wtedy znaleźć na to lepszy sposób. Teraz jak włączam grę, to mi mówi, że znaleziono "skrypty nastroju", nie wiem co to jest. Na liście pokazują się niektóre mody. Myślałam, że one nie będą działać, ale działają. Jedyne co, to taki mod Statue of Life, nie ma opcji odmładzania o 10 dni, jak dotychczas. Jest ta opcja na tym posągu, ale nie działa, nic się nie dzieje. Nie wiem jednak czy winien jest nowy sposób wstawiania dodatków, nowa łata czy Kariera. Dawno tej opcji nie używałam. Teraz dodatki packages mniej mulą grę i ja chyba wiem dlaczego. Mogę się mylić, ale do tej pory gra się ładowała bez dodatków packages, one ładowały się dopiero po jej uruchomieniu i dlatego tak się cięło. Teraz one ładują się razem z grą, jak dodatki ze Store przerobione na dbc. Nie oznacza to, że gra się wcale nie muli, ale dużo mniej niż dotychczas. Przynajmniej u mnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Reputacja: 17
|
![]()
Hmmm, jeśli chodzi o przycinanie się gry to akurat u mnie wystąpiło to w małym stopniu... A pranie bardzo lubię robić, szczególnie dlatego, iż gram na razie jednym Simem... Zobaczymy jak wrócę do 5 osobowej rodziny.
![]()
![]() |
#605 |
|
![]()
Nie wiem o co chodzi... Nagle na miejscu sima, całkowicie pochłoniętego wykonywaniem rzeźby z metalu, pojawiła się mała skała kosmiczna, przyszedł kostucha i... po simie
![]() PS: co do cięcia - o dziwo nie dość że nic mi nie muli, to chyba nawet przy samym WP bywało czasem gorzej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Reputacja: 12
|
![]()
Braburko, dziękuję za te screeny!
Dobrze, że ktoś szybko pomyślał podczas tych kataklizmów, żeby zrobić screeny ![]() Takie trzęsienie ziemi i ogólnie kataklizmy to ciekawy dodatek do gry (przypominający o zbliżającym się końcu świata! ![]() ![]() Czyli jest deszcz meteorytów, trzęsienie ziemi, tornada ![]() Edit: O, to mnie pocieszacie! Ja dzisiaj chcę podłączyć swój drugi komputer, żeby za pomocą "Can you run it" sprawdzić czy w ogóle jest szansa, że mi gra pójdzie. Bo podobno mam na tamtym kompie 512 ramu, kiedy trzeba mieć 1 gb ![]() Ostatnio edytowane przez Miyoki : 05.06.2010 - 18:12 Powód: zmniejszyłam ilość emotek |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
|
![]()
Już wszystko rozczaiłam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Reputacja: 12
|
![]()
Rzeźbiarstwo to niebezpieczny zawód
![]() Nie lubię jak mi Simy umierają. Żeby taki od rzeźbienia w metalu się zapalił ![]() Śmiesznie to brzmi xd Jak zrobię Sima-rzeźbiarza, to niech sobie mieszka i rzeźbi koło remizy ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Guest
|
![]()
Jeśli macie możliwość, proszę, opiszcie/wrzućcie parę screenów. Ja muszę czekać jeszcze tydzień oO
Może dokładniej napiszcie o samozatrudnieniu? |
![]() |
![]() |
#610 |
|
![]()
Samozatrudnienie to, moim zdaniem, fenomenalna sprawa. Rozwijasz umiejętność (malarstwo, rzeźbiarstwo, pisanie, ogrodnictwo - nie wiem jeszcze które inne) na pierwszy poziom, po czym rejestrujesz się w Ratuszu i zaczynasz regularną karierę, z tym że awans zależy od osiągniętego zysku ze sprzedaży wyrobów w branży, jaką zarejestrowałeś. Dodatkowo są też różne pirdółkowate nagrody (np. za 25 tysięcy zarobione na rzeźbieniu jest jakiś tam rzeźbiony medal, a za malowanie - dyplom) odbierane w ratuszu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|