Go Back   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Register FAQ Community Calendar

Notices

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01.11.2010, 10:12   #1
Kozak

Kozak's Avatar

Default Coś o wampirach

• Aktywne Wampiry mają nad głową symbol nietoperza.
• Wampiry starzeją się, ale bardzo powoli. Pozostają młodzieżą, a później dorosłymi bardzo, bardzo długo.
• Słońce ich nie zabija, ale doznają obrażeń (oparzeń) i muszą żyć bez swoich mocy do czasu wyleczenia pęcherzy. Mogą wyjść na słońce, ale tylko na własne ryzyko (nie zalecane)
• Poczucie głodu zostaje zastąpione przez poczucie pragnienia.
• Wampir może umrzeć z pragnienia ( nowy rodzaj śmierci i nowy kolor ducha.)
• Plasma Pack to nowa przekąska do zaspokojenia pragnienia wampirów (jest czerwona). Można kupić "plazmę" w szpitalu.
• Nasiona Bloodfruit można kupić w sklepie spożywczym.
• Jak stać się Wampirem ? Trzeba znaleźć wampira, zaprzyjaźnić się z nimi i przekonać go, aby przeniósł delikwenta do klanu wampirów. Ukryty bar wampirów jest dobrym do tego celu miejscem ...
• Wampirzy bar jest naprawdę mroczny, urządzony w tonacjach czarno-czerwonych.
• Wampiryzm przenoszony jest genetycznie . Nie istnieje gatunek „pól-Wampira”. Albo jest się wampirem , albo nie.
• Wampirze dzieci normalnie chodzą do szkoły ale muszą się spieszyć podczas poruszania się w świetle słonecznym.
• Wampiry mają skórę szczególnego rodzaju – nieziemską, lekko bladą . (Ale to kwestia ustawień - nie ma we grze nowych typów skóry).
• Wampiry muszą spać, (ale nie śpią w trumnach!) Mają dla siebie specjalne, nowe, łóżka i nowy ołtarz wampira.
• Istnieje lekarstwo na wampiryzm, w postaci napoju.
• Właściwa pora dla Wampirów to noc. Noc sprawia, że wampiry są szczęśliwsze i silniejsze, daje im "moc Wampira" moodlet (+ 50 punktów). Wyjście na świetło dzienne - moodlet (-50 punktów) + „oparzenia” i utrata wampirzych super mocy. Nocą Wampiry stają się bardzo sprawne i mocne. Szybko się uczą, przyswajają umiejętności, szybko się poruszają.
• Wampiry cechują je unikalne zachowania, różniące się od zachowań Simów.
Mogą czytać w myślach, rozpoznawać cechy innych Simów, wymuszać myślenie o sobie (co ułatwia interakcje, flirty i pozyskiwanie pokarmu (krwi))
• Ulubionym ich daniem jest krew.
• Czosnek ma na nie, jakiś wpływ?
• Wampiry można tworzyć w CAS.
to chyba tyle ;]

Last edited by Björk; 28.11.2010 at 13:47.
Kozak jest offline   Reply With Quote

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
Old 01.11.2010, 12:03   #2
Violet

Violet's Avatar

Default Odp: Coś o wampirach

tak czosnek ma na nie wpływ nie pamiętam dobrze ale chyba im jakiś nastrójnik pojawia.
Old 01.11.2010, 15:10   #3
hellraiser
Guest

Ja tam nie zauważyłem żadnego symbolu nietoperza nad głową. Może ślepy jestem, nie wiem
Wampirów nie można tworzyć w CAS.
  Reply With Quote
Old 01.11.2010, 22:27   #4
Owl Finch

Owl Finch's Avatar

Kozak, czy te informacje nie są przypadkiem z jakiegoś bloga?
http://the-sims-3-tenshi.bloog.pl/id...ach,index.html
(a na tejże stronie jest podane, że informacje pochądzą z simsdiscrit.pl)
Owl Finch jest offline   Reply With Quote
Old 02.11.2010, 11:52   #5
Kozak

Kozak's Avatar

Taa te informacje pochodzą ze stronki mojej koleżanki (nie wiem może skopiowała)
Kozak jest offline   Reply With Quote
Old 02.11.2010, 12:01   #6
Chryzantem Złocisty
Guest

połowa tych informacji to bzdury
  Reply With Quote
Old 06.11.2010, 16:19   #7
kociomanka
Guest

Ja stworzyłam simke co zostala wamirem i jest git...Ale jak spi to jagby lewitowala nad tą trumną
  Reply With Quote
Old 06.11.2010, 18:31   #8
Wampirencja

Wampirencja's Avatar

Temat jeszcze nie zamknięty (a dziwne ;p) to napiszę sprosotwanie do tych "newsów":

• Aktywne Wampiry mają nad głową symbol taki sam jak każdy inny sim
• [nie mam informacji na temat starzenia się, gram z wyłączonym]
• Słońce ich nie zabija, ale doznają obrażeń (oparzeń) i muszą żyć bez swoich mocy do czasu wyleczenia pęcherzy. Mogą wyjść na słońce, ale tylko na własne ryzyko- po 3 godzinach w słońcu wampir mdleje i ma pragnienie życiowe "schować się w budynku". Nie musi uciekac do krypty, wystarczy, że schowa się od słońca. Tyle czasu jednak starczy aby dojechać do pracy czy z niej wrócić (wampir nie reaguje na światło w czasie trasy).
• Poczucie głodu zostaje zastąpione przez poczucie pragnienia.
• Wampir może umrzeć z pragnienia ( nowy rodzaj śmierci i nowy kolor ducha.)
• Sok Plazmowy to nowa przekaska do zaspokojenia pragnienia wampirów - jest dostępny w każdej lodówce kazdego sima-wampira za darmo!
• Owoce plazmowe (alternatywa do soku) może być kupiona w sklepie. Ze zdolnościami ogrodnika wampir może sam je wyhodować.
• Jak stać się Wampirem ? Trzeba znaleźć wampira, zaprzyjaźnić się z nimi i przekonać go, aby ugryzł cię w szyję lub nadgarstek. Uwaga! Wampir odrzuci twoją prośbę, jeżeli jesteście w zbyt złych relacjach!
• Wampirzy bar ma przejscie podziemne na mini-cmentarzyk jednak sam w sobie jest po prostu jeszcze jednym, eleganckim miejscem!
• Wampiryzm przenoszony jest genetycznie . Nie istnieje gatunek „pól-Wampira”. Albo jest się wampirem , albo nie. (niesprawdzone)
• Wampirze dzieci normalnie chodzą do szkoły ale muszą się spieszyć podczas poruszania się w świetle słonecznym. (niesprawdzone)
• Wampiry mają skórę szczególnego rodzaju – nieziemską, lekko bladą . (Ale to kwestia ustawień - nie ma we grze nowych typów skóry). [mój wampir jest czarnoskóry i nie widzę różnicy w odcieniu]
• Wampiry muszą spać, (ale nie śpią w trumnach!) Mają dla siebie specjalne, nowe, łóżka i nowy ołtarz wampira. Zwykłe łóżko jednak daje lepszy efekt "Spał jak zabity" (brak efektu nastójnika, ale jest nowa ikonka z czaszką).
• Istnieje lekarstwo na wampiryzm, w postaci napoju - do kupienia w Instytucie Nauki.
• Właściwa pora dla Wampirów to noc. Noc sprawia, że wampiry są szczęśliwsze i silniejsze, daje im "moc Wampira" (+ 50 punktów). Szybko się uczą, przyswajają umiejętności, szybko się poruszają.
Wyjście na świetło dzienne osłabia je na 3 godziny - potem przeobraża się to w zemdlenie/ew oparzenia których działanie utrzymuje się kolejne 3 dni. W tym czasie wampir traci swoje moce, nie może gryźć, szybko poruszać się czy czytać myśli.
• Wampiry cechują je unikalne zachowania, różniące się od zachowań Simów.
Mogą czytać w myślach, rozpoznawać cechy innych Simów, wymuszać myślenie o sobie (co ułatwia interakcje, flirty i pozyskiwanie pokarmu (krwi))
• Ulubionym ich daniem jest krew.
• Czosnek nie ma na nie wpływu
• Wampirów NIE można tworzyć w CAS. A szkoda.

All hail the hypnotoad!
Wampirencja jest offline   Reply With Quote
Old 06.11.2010, 20:30   #9
asiak155

asiak155's Avatar

A u moich wampirów raz na jakiś czas latają nietoperze nad głową .
asiak155 jest offline   Reply With Quote
Old 06.11.2010, 21:53   #10
Wampirencja

Wampirencja's Avatar

Tak, ale to w wypadku np. nabywania umiejętności (np. jak sim czyta książkę w domu) albo podczas korzystania z wampirzych mocy (czytanie w myślach) Nie zauważyłam niestety stałego znacznika nietoperza.

All hail the hypnotoad!
Wampirencja jest offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules