Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 04.11.2010, 20:09   #801
nitroglicerynka

Reputacja: 10
Question Odp: Dziwne zdarzenia :D

Hej, nie przeczytałam wszystkich 80-ciu paru stron, więc nie jestem pewna, czy taka sytuacja już była, ale napiszę.

Ja mam problem z Opieką Społeczną.
Miałam kiedyś taką rodzinkę, no mniejsza z nazwą, powiedzmy Nowak.
Była tam dorosła Simka (Anna), matka 3-ki dzieci (w wieku dzieci z podstawówki) : Adriana, Ewy i Poli.
O ile Ewa i Pola się bardzo dobrze uczyły (miały 5, 6), to Adrian miał najniższe oceny. No i oczywiście po pewnym czasie przyjechała opieka społeczna i wzięła mi wszystkie dzieci, nawet te dobrze uczące się.

Natomiast zupełnie odwrotnie miałam w drugiej rodzince (Konopa).
Było tam małżeństwo (Maja i Piotr) oraz ich dwójka dzieci w wieku szkolnym: Damian i Bartosz. O ile Damian się źle uczył, o tyle Bartosz dobrze. Bo ja w ogóle Bartosza "promowałam"... I cóż, Damian już był tak mierny w szkole, że przyjechała Opieka... ale zabrała TYLKO Damiana, Bartosza (który się dobrze uczył), nie zabrała...

Nie wiem, co o tym myśleć. Rozmawiałam sobie kiedyś z moją znajomą i ona powiedziała, że Opieka Społeczna zabiera jej tylko te dzieci, które się źle uczą.
Ale ona ma znowu taki w grze błąd (chyba błąd...?), że jak jakiemuś Simowi odbiorą dziecko, to nawet, jak mu się URODZI jego własne, to od razu przyjeżdża O.S. i maleństwo zabiera...

Jak to jest u Was?

Edit: mam jeszcze jedno pytanie:
U Diny Ćwir (zd. Kaliente) mam 2 psy dorosłe, różne płcie. Dina jest opiekunem i dla jednego i dla drugiego psa i także pupile się bardzo lubią. (Wszyscy mają 100/100 i 100/100) Otóż problem jest taki, że nie mam opcji na żadnym psie "Postaraj się o szczeniaka z...". Jedyną komendę, którą mam to "Komenda...-> 1. Baw się; 2. Baw się z [imię drugiego psa]. Psy nie są nauczone żadnych innych komend.
Mam 2 budy (te najdroższe) i nie wydaje mi się, żebym czegoś potrzebnego do "psich zalotów" nie miała. Teraz zaczęłam się zastanawiać, czy mam na pewno suczkę i psa, ale na 99,5% tak. Czy ktoś mi może poradzić?

Ostatnio edytowane przez nitroglicerynka : 13.11.2010 - 14:44
nitroglicerynka jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.11.2010, 11:52   #802
Kalinka
Guest

Domyślnie Odp: Dziwne zdarzenia :D

A ja zapisuje gre kiedy simsy poszły spać to póżniej wchodze a moja simka jest duche i po chwili pojawia sie komunikat: Beata umarła na innej parceli powruci na miejsce swojej śmierci jako duch.wyszłam bez zapisywania. Wyprowadziłam rodzinke, simka jest simką wychodze potem wchodze a ona jest duchem. Tylko ona tak ma. Czyżby jedna z niewidocznych rodzin np: Próbuwka zaprosził simke do siebie i wywołał pożar lub inną przyczyne śmierci beaty? Warto dodać że lubiłam tą simke.

Ostatnio edytowane przez Kalinka : 18.11.2010 - 11:57
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2010, 13:29   #803
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Kalinka - to częsty błąd gry
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2010, 14:44   #804
Kalinka
Guest

A c zrobić żeby simka wciąż była ale jako simka a nie duch.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2010, 14:48   #805
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Wskrzesić.
Sposoby były podane na forum, wystarczy poszukać.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2010, 14:40   #806
caalam

Reputacja: 10

oo, to były pierwsze dni jak grałam w simsy:
zaprosiłam do domu jakąś dziewczynę i jak miałam ją zaprosić do środka to odeszła. chciałam zadzwonić do niej, ale ona nagle przyszła. i tak w kółko, aż w końcu jak chciałam ją zaprosić to kiedy zadzwoniła dzwonkiem nie mogłam na nią w ogóle kliknąć -.-
caalam jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.11.2010, 20:45   #807
Reserved
Guest

Ostatnio do mieszkania mojej Simki wpadł ten Najstarszy Kapulet z Werony i nie dość, że ją obudził to jeszcze spoliczkował ! xD
A najlepsze jest to, że go w ogóle nie znałam (tzn. moja Simka) ani w ogóle z nim nie rozmawiałam ... :wacko:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.11.2010, 18:54   #808
Wiktoria__07

Reputacja: 11
Arrow Odp: Dziwne zdarzenia :D

Cytat:
Napisał Reserved Zobacz post
Ostatnio do mieszkania mojej Simki wpadł ten Najstarszy Kapulet z Werony i nie dość, że ją obudził to jeszcze spoliczkował ! xD
A najlepsze jest to, że go w ogóle nie znałam (tzn. moja Simka) ani w ogóle z nim nie rozmawiałam ... :wacko:

A nie patrzyłaś prdtem przez lunetę?

bo j tak to go pewnie podglądałaś

Wiktoria__07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.11.2010, 19:10   #809
Sims987654321
Guest

Ja w miłowie miałem rodzinkę(małżeństwo i dwa małe dzieci) i codziennie wieczorem mi do domu wbiegał(bez pukania i dzwonienia) Mortimer Ćwir i ciągle obrażał moją simkę. Jak ten chuligan śmie wchodzić mi do domu bez pukania!? I czego on ode mnie chce
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.11.2010, 20:49   #810
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Sims987654321 Zobacz post
Ja w miłowie miałem rodzinkę(małżeństwo i dwa małe dzieci) i codziennie wieczorem mi do domu wbiegał(bez pukania i dzwonienia) Mortimer Ćwir i ciągle obrażał moją simkę. Jak ten chuligan śmie wchodzić mi do domu bez pukania!? I czego on ode mnie chce
Zapewne simka używała teleskopu i podglądała Mortimera.
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Zasady Postowania