![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Postanowiłam dodać kolejny dom i zostawiam go waszej ocenie. Domek nie jest duży, ale przytulny. Osobiście jestem z niego dumna, sama mogłabym w takim zamieszkać. Oczywiście kwestia gustu, ale wg mnie jest całkiem ładny. Oceniajcie ^^
Ogół ![]() ![]() ![]() Sypialnia ![]() ![]() ![]() Łazienka (tradycyjnie najmniejsza, więc najtrudniej się zdjęcia robiło, a co za tym idzie, zdjęcia łazienki są raczej najsłabsze) ![]() ![]() ![]() Salon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuchnia ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Fajowy domek!
![]() Widzę że urządzony z dodatkami..? |
![]() |
#3 |
|
![]()
W zasadzie, to prawie całe wyposażenie ściągnęłam z internetu, ale pobieram obiekty z tylu stron, że nie jestem w stanie podać konkretnych, oprócz MTS2, bo tam jest najwięcej. Większość pozostałych stron wynajduje w linkach do pobrania meshy do recolorów niektórych obiektów. Mam nadzieję, że nie pomieszałam xd
|
![]() |
![]() |
#4 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Powyrzucam trochę, bo mam co zjechać, a widzę, że chcesz się wybić w dziale z domkami...
Piszesz, że chciałabyś w nim mieszkać, czego ja nie rozumiem. NAPRAWDĘ chciałabyś, żeby Ci rosło jakieś zielsko w basenie?! Bo ja nie... Bryła+ogród: STRASZNE ogrodzenie. Tzn., ja osobiście je bardzo lubię, ale tylko i wyłącznie jako poręcz do balkonu czy tarasu. Jako ogrodzenie całej poseji nigdy w życiu! Twierdzisz, że ten dom jest ciasny? Wręcz przeciwnie! W tej bryle zmieściłyby się trzy moje, naprawdę małe domki! (już nie mówiąc o tym, że w Twoim domku jest bardzo dużo niezapełnionych przestrzeni...) To pokrycie terenu z kamykami też przegrało sprawę. Dzięki niemu ogród jest jeszcze bardziej ponury. Efekt "wstępny" tworzą tez oczywiście te gęste drzewa i zbyt duża parcela. Radzę budować na mniejszych. 2x2 może wydawać się malutka, ale wychodzą na niej naprawdę świetne, małe i skromne domki ![]() Cegła służąca jak elewacja i czarna dróżka też uratują honoru domu z zewnątrz. Każde okno z innej parafii tez nie. Ogólnie z zewnątrz kiepsko. Szkoda, że nie nadrobiłaś wnętrzami ![]() Sypialnia - czy Ty chciałaś zrobić dom w stylu modern? Jeśli tak, pooglądaj sobie domki Kowalina, Mariana, haughtona, Jina - bo widzę, że niezbyt wiesz, o co chodzi w tym stylu. Ale wracając do sypialni: za ciemna, dywan to najsłabsze ogniwo, panuje tam taki rozgardiasz, że odnoszę wrażenie, że nic do siebie nie pasuje. I nie radzę dawać takich ciemnych barw na ściany. Niech Simy się cieszą pełnią życia, a nie czują się jak w trumnie! Łazienka - WHAT THE HELL! Przesadziłaś z czerwienią i czernią. Wiem, że da się je dobrze połączyć, ale na pewno nie w taki sposób... A te świeczniki pojawiające sie już drugi czy trzeci raz na zdjęciach są wkurzające. Salon - AAAAAAAAAAAAAAAA! Co to za tapeta?!Nie, weź, ona jest po prostu brzydka! Dywan z Maxisa to jakaś pomyłka... I te obrazy też. Najbezpieczniejsza wersją są te czarno białe, ale tych trzeba już poszukać na necie ![]() Kuchnia - ta okropna czerwień!!! I po co tam tyle tych kwiatków? Czyżby domownicy swoimi posiłkami również je dokarmiali? Albo Simowie za często je przypalają, a potem, nie mogąc zjeść, wrzucają je do biednych roślinek? ![]() Ogólnie kiepściutko... Pościągaj sobie fajne tapety i podłogi z neta, bo z tymi maxisowymi daleko nie zajedziesz na początek... Staraj się trzymać jednej linii kolorystycznej w całym domku. NO I JEDNEGO STYLU! Jedynym plusem, jakiego mogę się dopatrzeć, jest jako taka wielkość pomieszczeń (aczkolwiek idealnie nie jest). Ale do jasnej anielki, czemu tylko do łazienki są drzwi!? 4/10 |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Liv, jak już mówiłam: kwestia gustu ^^ Ogród nierozbudowany, bo nie lubię wielkich ogrodów. Mi by wystarczyła trawa i dwa drzewa xD Zwykły, prosty, niech i będzie ponury. Widocznie taki do mnie najbardziej pasuje.
Co do sypialni, to nie planowałam żadnego stylu. Taki wyszedł. A ciemne ściany są akurat lepsze, bo sama mam ciemne i wiem, że z takimi się lepiej śpi ;p Łazienka: efekt połączenia czerwieni z czernią zamierzony. Często taki wykorzystuję, również w kuchniach. Podobają mi się takie połączenia, jak również ta czerwień w kuchni. Ostra, wyraźna, czyli taka, jaka powinna być czerwień. No, coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam xD W każdym razie dzięki za opinię, ale proszę nie licz, że się zastosuję do wszystkich Twoich rad, bo gustu niestety nie zmienię xD Pamiętam, co chciałam jeszcze dopisać. Odnośnie wielkości mieszkania i tytułu. Nie zostawiłam pustych przestrzeni, gdybym dołożyła jeszcze mebli, czy dodatków, to byłoby zbyt pełno, a co za dużo, to niezdrowo. Dom nie jest duży, a "ciasne, ale własne", to tylko powiedzenie i nie odnosi się do ilości mebli zapychających pokoje xD Ostatnio edytowane przez Aoi : 14.01.2011 - 19:25 |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() co do domku,to ma za dużo netowego syfu.sztuczny,brzydki i za duży,pomieszanie stylów i kolorów.ale myślę,że się wyrobisz,za jakiś czas ![]() spróbuj na początek robić domki tylko z maxisa.przerabiaj maxisowe bryły,jakieś mniejsze,ucz się łączyć style,kolory,dopasowywać dodatki. jak trochę poćwiczysz,to zobaczysz poprawę |
|
![]() |
#7 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Witam
![]() Dawno tu nie zaglądałam ![]() Jak dla mnie ten dom jest straszny. Sorry nie chcem Cie urazic ale naprawde chciałabyś mieszkac w takim ciemnym domu? te kolory..szok! bryła to kloc do tego ten czarny wielki taras na ktorym nic niema.Po co on? Po co w basenie rośliny?? i te wielkie kamienie w ogrodzie? Niewiem jak dla mnie bardzo kiepsko.Praktycznie Nic mi sie nie podoba. Pozdrawiam.
#9 |
|
![]()
Podoba mi się ten domek. Ale jakoś mi nie pasuje kolor bryły. Może inny byłby lepszy. Fajnie jest zrobione to bajorko z tyłu na tarasie. W domu jest dużo miejsca to dobrze. Lepiej to wygląda niż ściśnięte wszystko razem. Sypialnia jest za ciemna podoba mi się jedynie łóżko. Dzakuzi jest świetne i na dodatek ta czerwień do o koła. Łazienka nie jest zła ale jakoś mi nie pasują te czarne meble łazienkowe. Salon jest świetny. Podobają mi się kolory ścian
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() Cytat:
A czy ty masz jedno oko innego koloru niż drugie a twoja jedna dziurka od nosa jest większa od drugiej? ![]() Z zewnątrz na pierwszym zdjęciu nawet mi się spodobał ale mogłaś coś postawić na tarasie, jak już ściągasz z neta to znajdź jakiś mały stoliczek i leżak czy tam fotel do niego pasujący. No i te cztery świeczniki... Poza tym przezroczyste drzwi, nie wiem jak ci się może podobać cegła, cztery czarne świeczniki zawieszone w takim samym układzie i do tego jeszcze przezroczyste drzwi. Podobnie jak Liv strasznie nie podoba mi się ogrodzenie. Do schodków czy do otoczenia tarasu owszem ale w takim przypadku raczej nie. Sypialnia jest za ciemna a ten dywan czy co to tam jest (jak dla mnie wygląda jak większa wycieraczka pod drzwi). Ten kawałek gałęzi która wystaje z wazonu mnie przeraża. Przynajmniej dodatki mogłaś jakieś jaśniejsze zrobić, pościel, ściany. Rozjaśniło by się. Ta roślina obok jacuzzi i płatki pływające w wodzie nie pasują. No i też to jacuzzi mogłoby być jakoś oddzielone od reszty łazienki bo z tego co widzę to pani domu siedzi na tronie a jej dzieci i mąż idą do jacuzzi. Biała umywalka mnie dobiła. Biało-czarno-zielono-żółty salon? Dwa kolory rozumiem ale cztery w jednym pomieszczeniu? W kuchni znowu została użyta ta roślinka która była już dwa razy w łazience i raz w salonie. W ogóle te dwie rośliny po dwóch stronach stołu dziwnie wyglądają. Podsumowując. Rób albo mniejsze pomieszczenia albo trochę bardziej je zapełniaj. No i trochę rozjaśniaj te domy bo strasznie ponuro. Trzymaj się jednego stylu. Moja ocena to 4/10 ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|