Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.01.2011, 18:20   #1
Aoi

Reputacja: 10
Domyślnie Ciasny, ale własny

Postanowiłam dodać kolejny dom i zostawiam go waszej ocenie. Domek nie jest duży, ale przytulny. Osobiście jestem z niego dumna, sama mogłabym w takim zamieszkać. Oczywiście kwestia gustu, ale wg mnie jest całkiem ładny. Oceniajcie ^^

Ogół

Sypialnia

Łazienka (tradycyjnie najmniejsza, więc najtrudniej się zdjęcia robiło, a co za tym idzie, zdjęcia łazienki są raczej najsłabsze)

Salon

Kuchnia

Aoi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.01.2011, 18:25   #2
damiano0307
Guest

Domyślnie Odp: Ciasny, ale własny

Fajowy domek!
Widzę że urządzony z dodatkami..?

stare 14.01.2011, 18:34   #3
Aoi

Cytat:
Napisał damiano0307 Zobacz post
Fajowy domek!
Widzę że urządzony z dodatkami..?
W zasadzie, to prawie całe wyposażenie ściągnęłam z internetu, ale pobieram obiekty z tylu stron, że nie jestem w stanie podać konkretnych, oprócz MTS2, bo tam jest najwięcej. Większość pozostałych stron wynajduje w linkach do pobrania meshy do recolorów niektórych obiektów. Mam nadzieję, że nie pomieszałam xd
Aoi jest offline  
stare 14.01.2011, 19:09   #4
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Powyrzucam trochę, bo mam co zjechać, a widzę, że chcesz się wybić w dziale z domkami...
Piszesz, że chciałabyś w nim mieszkać, czego ja nie rozumiem. NAPRAWDĘ chciałabyś, żeby Ci rosło jakieś zielsko w basenie?! Bo ja nie...

Bryła+ogród: STRASZNE ogrodzenie. Tzn., ja osobiście je bardzo lubię, ale tylko i wyłącznie jako poręcz do balkonu czy tarasu. Jako ogrodzenie całej poseji nigdy w życiu! Twierdzisz, że ten dom jest ciasny? Wręcz przeciwnie! W tej bryle zmieściłyby się trzy moje, naprawdę małe domki! (już nie mówiąc o tym, że w Twoim domku jest bardzo dużo niezapełnionych przestrzeni...)
To pokrycie terenu z kamykami też przegrało sprawę. Dzięki niemu ogród jest jeszcze bardziej ponury. Efekt "wstępny" tworzą tez oczywiście te gęste drzewa i zbyt duża parcela. Radzę budować na mniejszych. 2x2 może wydawać się malutka, ale wychodzą na niej naprawdę świetne, małe i skromne domki (jeśli chcesz takie budować)
Cegła służąca jak elewacja i czarna dróżka też uratują honoru domu z zewnątrz. Każde okno z innej parafii tez nie.
Ogólnie z zewnątrz kiepsko. Szkoda, że nie nadrobiłaś wnętrzami
Sypialnia - czy Ty chciałaś zrobić dom w stylu modern? Jeśli tak, pooglądaj sobie domki Kowalina, Mariana, haughtona, Jina - bo widzę, że niezbyt wiesz, o co chodzi w tym stylu.
Ale wracając do sypialni: za ciemna, dywan to najsłabsze ogniwo, panuje tam taki rozgardiasz, że odnoszę wrażenie, że nic do siebie nie pasuje. I nie radzę dawać takich ciemnych barw na ściany. Niech Simy się cieszą pełnią życia, a nie czują się jak w trumnie!
Łazienka - WHAT THE HELL! Przesadziłaś z czerwienią i czernią. Wiem, że da się je dobrze połączyć, ale na pewno nie w taki sposób... A te świeczniki pojawiające sie już drugi czy trzeci raz na zdjęciach są wkurzające.
Salon - AAAAAAAAAAAAAAAA! Co to za tapeta?!Nie, weź, ona jest po prostu brzydka! Dywan z Maxisa to jakaś pomyłka... I te obrazy też. Najbezpieczniejsza wersją są te czarno białe, ale tych trzeba już poszukać na necie Wgl mieszanie w takich proporcjach Maxisa z netem daje efekt w postaci Twojego domku.
Kuchnia - ta okropna czerwień!!! I po co tam tyle tych kwiatków? Czyżby domownicy swoimi posiłkami również je dokarmiali? Albo Simowie za często je przypalają, a potem, nie mogąc zjeść, wrzucają je do biednych roślinek? A tych samych nie radzę dawać w domu więcej niż 1 raz.

Ogólnie kiepściutko... Pościągaj sobie fajne tapety i podłogi z neta, bo z tymi maxisowymi daleko nie zajedziesz na początek... Staraj się trzymać jednej linii kolorystycznej w całym domku. NO I JEDNEGO STYLU!
Jedynym plusem, jakiego mogę się dopatrzeć, jest jako taka wielkość pomieszczeń (aczkolwiek idealnie nie jest). Ale do jasnej anielki, czemu tylko do łazienki są drzwi!?
4/10
Liv jest offline  
stare 14.01.2011, 19:23   #5
Aoi

Liv, jak już mówiłam: kwestia gustu ^^ Ogród nierozbudowany, bo nie lubię wielkich ogrodów. Mi by wystarczyła trawa i dwa drzewa xD Zwykły, prosty, niech i będzie ponury. Widocznie taki do mnie najbardziej pasuje.
Co do sypialni, to nie planowałam żadnego stylu. Taki wyszedł. A ciemne ściany są akurat lepsze, bo sama mam ciemne i wiem, że z takimi się lepiej śpi ;p
Łazienka: efekt połączenia czerwieni z czernią zamierzony. Często taki wykorzystuję, również w kuchniach. Podobają mi się takie połączenia, jak również ta czerwień w kuchni. Ostra, wyraźna, czyli taka, jaka powinna być czerwień.
No, coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam xD W każdym razie dzięki za opinię, ale proszę nie licz, że się zastosuję do wszystkich Twoich rad, bo gustu niestety nie zmienię xD

Pamiętam, co chciałam jeszcze dopisać. Odnośnie wielkości mieszkania i tytułu. Nie zostawiłam pustych przestrzeni, gdybym dołożyła jeszcze mebli, czy dodatków, to byłoby zbyt pełno, a co za dużo, to niezdrowo. Dom nie jest duży, a "ciasne, ale własne", to tylko powiedzenie i nie odnosi się do ilości mebli zapychających pokoje xD

Ostatnio edytowane przez Aoi : 14.01.2011 - 19:25
Aoi jest offline  
stare 14.01.2011, 19:34   #6
Chryzantem Złocisty
Guest

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Pościągaj sobie fajne tapety i podłogi z neta, bo z tymi maxisowymi daleko nie zajedziesz na początek...
co Ty wiesz o budowaniu z maxisa moje domki widziałaś? (tak wiem że to Trójka,no ale)

co do domku,to ma za dużo netowego syfu.sztuczny,brzydki i za duży,pomieszanie stylów i kolorów.ale myślę,że się wyrobisz,za jakiś czas
spróbuj na początek robić domki tylko z maxisa.przerabiaj maxisowe bryły,jakieś mniejsze,ucz się łączyć style,kolory,dopasowywać dodatki.
jak trochę poćwiczysz,to zobaczysz poprawę

stare 14.01.2011, 19:38   #7
Aoi

Cytat:
Napisał Chryzantem Złocisty Zobacz post
pomieszanie stylów i kolorów.
Styl jest taki jak ja, chaotyczny i dziwny, więc chyba dlatego nie staram się robić wszystkich pokoi takich samych xD
Aoi jest offline  
stare 16.01.2011, 18:58   #8
Esterkaa

Witam
Dawno tu nie zaglądałam ale jak juz zajrzałam to sie wypowiem.
Jak dla mnie ten dom jest straszny. Sorry nie chcem Cie urazic ale naprawde chciałabyś mieszkac w takim ciemnym domu? te kolory..szok! bryła to kloc do tego ten czarny wielki taras na ktorym nic niema.Po co on? Po co w basenie rośliny?? i te wielkie kamienie w ogrodzie?
Niewiem jak dla mnie bardzo kiepsko.Praktycznie Nic mi sie nie podoba.
Pozdrawiam.

M ;*
Esterkaa jest offline  
stare 07.08.2011, 08:31   #9
agacarter

Podoba mi się ten domek. Ale jakoś mi nie pasuje kolor bryły. Może inny byłby lepszy. Fajnie jest zrobione to bajorko z tyłu na tarasie. W domu jest dużo miejsca to dobrze. Lepiej to wygląda niż ściśnięte wszystko razem. Sypialnia jest za ciemna podoba mi się jedynie łóżko. Dzakuzi jest świetne i na dodatek ta czerwień do o koła. Łazienka nie jest zła ale jakoś mi nie pasują te czarne meble łazienkowe. Salon jest świetny. Podobają mi się kolory ścian Kuchnia jest ładna ale nie podoba mi się kolor mebli kuchennych są za ciemne. Ale domek nie jest zły i podoba mi się bardzo
agacarter jest offline  
stare 08.08.2011, 11:24   #10
Séverine

Cytat:
Napisał AoiNamida Zobacz post
Styl jest taki jak ja, chaotyczny i dziwny, więc chyba dlatego nie staram się robić wszystkich pokoi takich samych xD

A czy ty masz jedno oko innego koloru niż drugie a twoja jedna dziurka od nosa jest większa od drugiej? Skoro wszystkie pokoje są w innym stylu bo są takie jak ty to przepraszam ale ja innego wytłumaczenia znaleźć po prostu nie potrafię. Tytuł w ogóle nie pasuje do domu ale nie to oceniam.

Z zewnątrz na pierwszym zdjęciu nawet mi się spodobał ale mogłaś coś postawić na tarasie, jak już ściągasz z neta to znajdź jakiś mały stoliczek i leżak czy tam fotel do niego pasujący. No i te cztery świeczniki... Poza tym przezroczyste drzwi, nie wiem jak ci się może podobać cegła, cztery czarne świeczniki zawieszone w takim samym układzie i do tego jeszcze przezroczyste drzwi. Podobnie jak Liv strasznie nie podoba mi się ogrodzenie. Do schodków czy do otoczenia tarasu owszem ale w takim przypadku raczej nie.

Sypialnia jest za ciemna a ten dywan czy co to tam jest (jak dla mnie wygląda jak większa wycieraczka pod drzwi). Ten kawałek gałęzi która wystaje z wazonu mnie przeraża. Przynajmniej dodatki mogłaś jakieś jaśniejsze zrobić, pościel, ściany. Rozjaśniło by się.

Ta roślina obok jacuzzi i płatki pływające w wodzie nie pasują. No i też to jacuzzi mogłoby być jakoś oddzielone od reszty łazienki bo z tego co widzę to pani domu siedzi na tronie a jej dzieci i mąż idą do jacuzzi. Biała umywalka mnie dobiła.

Biało-czarno-zielono-żółty salon? Dwa kolory rozumiem ale cztery w jednym pomieszczeniu?

W kuchni znowu została użyta ta roślinka która była już dwa razy w łazience i raz w salonie. W ogóle te dwie rośliny po dwóch stronach stołu dziwnie wyglądają.

Podsumowując. Rób albo mniejsze pomieszczenia albo trochę bardziej je zapełniaj. No i trochę rozjaśniaj te domy bo strasznie ponuro. Trzymaj się jednego stylu.

Moja ocena to 4/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania