Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.01.2011, 10:54   #871
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi.

To faktycznie jest wkurzające. Rób to co ja. Zapisuj co pół godziny, albo nawet częściej. Podczas budowy domu nie da się zapisać gry, ale można na chwilę wrócić do trybu życia, lub wejść do edycji miasta i tam zapisać grę. Gra nie lubi zbyt długiego siedzenia w trybach budowania/kupowania/tworzenia Sima. Mi gra potrafiła się sama wyłączyć nawet przed instalacją Po Zmroku, ale szczerze, to odkąd zastosowałam pewien trik, już mi się nie wyłącza. Teraz mi się go nie chce opisywać, ale spróbuję napisać kolejny poradnik na moim blogu. Ktoś na tym forum już to opisywał, trzeba pogrzebać w Windowsie, ale od tamtej pory mam całkowity spokój z wywalaniem się gry do pulpitu.

EDIT:

Link do poradnika.

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 27.01.2011 - 12:15
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.01.2011, 12:45   #872
eklera123
Guest

annie_1981 spróbuję. Mam nadzieję, że wreszcie pogram normalnie..
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2011, 13:27   #873
Połówka

eklera123 - ale to nie zależy od dodatku. ja nie miałam chyba jeszcze nigdy błędu, a mam wszystkie dodatki.
Połówka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2011, 14:48   #874
eklera123
Guest

Połówka, według mnie, owszem, zależy. Miałam podstawkę - gra chodziła świetnie, p zainstalowaniu Kariery również. Niestety po zainstalowaniu Po Zmroku zaczęły się błędy. Nie są to błędy spowodowane dodatkami z sieci - mam ich dość mało i zawsze sprawdzam czy są wadliwe ( jakimś programem ).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2011, 16:00   #875
Owl Finch

Reputacja: 11

Akurat wywalanie do pulpitu przy budowaniu czy zbyt długim graniu zdarza się również w simsach dwójce. Niestety, trzeba zapisywać co jakiś czas, też już parę razy zostałam doporwadzona do białej gorączki przez to wywalanie...
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2011, 16:05   #876
szegulo
Guest

a ja mam takie pytanie...czy istnieje kod dzięki któremu mógłbym umieścić w domu moich simów dowolnego sima z miasta?...dodam, że głównie chodzi mi o simów którzy nie maja mieszkania w bridgeport...a mam z nimi różnorakie powiązania...i nie moge ich odwiedzać
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2011, 17:01   #877
hellraiser
Guest

Cytat:
Napisał szegulo Zobacz post
a ja mam takie pytanie...czy istnieje kod dzięki któremu mógłbym umieścić w domu moich simów dowolnego sima z miasta?...dodam, że głównie chodzi mi o simów którzy nie maja mieszkania w bridgeport...a mam z nimi różnorakie powiązania...i nie moge ich odwiedzać
Wpisz testingcheatsenabled true, kliknij na wybranym przez Ciebie Simem z wciśniętym shiftem i wybierz opcję "Dodaj do aktywnej rodziny".
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2011, 17:01   #878
Natix

W sensie, że mieszkających w Bridgeport ale nie w mieszkaniu czyli w domku, czy w np. Sunset ?
Z tego co wiem, to chyba nie ma.
Bo raz pytałam o to na jakimś blogu i mi napisali że nie ma
A jak chcesz miastowego do aktywnej rodziny to wpisujesz testingcheatsenabled true i z shiftem klikasz na sima, którego chcesz dołączyć i wybierasz opcje dołącz do aktywnej rodziny.
A wracając do ludzi z innego miasta : jak mieszkasz już w BP, to nie masz już związków z innymi mieszkańcami. Po prostu je tracisz, ale mogę się mylić

Edit : Nightfall, wyprzedziłeś mnie
Natix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2011, 20:41   #879
Fatumka

A ja mam takie pytanko... Czy można w jakiś niecny, oszukańczy sposób podnieść poziom gwiazdorstwa simom?
Normalnie bym tego nie robiła, spokojnie dobiłam do 5 gwiazdek, ale w Bridgeport dobijała mnie ilość błędów, więc zaczęłam nową grę w SV... I tam postawiłam mój ulubiony klub i grałam sobie... Jednak maksymalny poziom gwiazdorstwa u wszystkich mieszkańców to... 1. Nie ma NIKOGO w mieście z wyższym poziomem gwiazdorstwa!

A może da się ustawić z góry, który sim będzie sławny? Np w sąsiedztwie moich simów mieszka sobie Axl Rose, chciałabym, żeby miał 5 gwiazdek, ale nie wiem, jak to zrobić?

I przepraszam, jeśli to pytanie się już tu pojawiło
Fatumka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2011, 23:06   #880
Ilona
Guest

możesz to wszystko tym modem http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4865.0
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania