Wróć   TheSims.PL - Forum > Pozostałe gry > Pozostałe gry z serii The Sims
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.04.2011, 15:10   #181
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Cytat:
Napisał Loku Zobacz post
Witam wszystkich! Przeglądałem forum ale nie znalazłem pomocnych mi informacji...

Mam problem z misją: Stary Pokaz Magii

Jestem na etapie gdy mam zrobić pierwszą sztuczkę na swoim asystencie. W zadaniach napisane jest "Oto moja pierwsza sztuczka. Patrzcie w zachwycie i zdumieniu, jak sprawiam, że pieniądze pojawiają się w nader nieoczekiwanych miejscach" Zrób sztuczkę na asystencie.
Nie wiem jak tego dokonać... Znam zaklęcia jakie były niezbędne do tej misji jednak nie wiem co mam robić.

Proszę o pomoc!
Na asystencie, czyli drugim simie, którym grasz (bard podajże) powinna być opcja Rzuć zaklęcie.

Cytat:
Napisał kropka1981 Zobacz post
Jak zmienić postac którą gram? Gram królowa a chcę zmienić np. na rycerza czy medyka ale nie wiem jak. POMÓŻCIE!
Jak będziesz przechodzić misje królem i uzbierasz punkty, za które wybudujesz np karczmę, to będziesz mogła grać inną postacią, pod warunkiem, że do misji będzie wymagana inna postać, niż król

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.04.2011, 15:15   #182
Rainbow
Guest

Jestem w misji "O stworze,mój stworze' (lekarz+szpieg),przeprowadziłam już tajny Eksperyment w lesie,stworzyłam owego 'stwora' i co dalej? Nie mam żadnego nowego zadania u postaci,tylko u Szpiega pojawił się dymek 'muszę pokręcić się w centralnej części miasta'...zdążyłam już nawet tymże Szpiegiem pobić Stwora i lekarzem go zoperować i dalej nic! Wskaźnik oceny misji jest już wypełniony maksymalnie...co mam zrobić?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.04.2011, 15:20   #183
Loku
Guest

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
Na asystencie, czyli drugim simie, którym grasz (bard podajże) powinna być opcja Rzuć zaklęcie.
Jest opcja rzuć zaklęcie. Jednak jedyne zaklęcia jakie są tam wymienione to Telepatia, Rozbłysk, Uzdrowienie oraz Magiczna Strzała. Z czego żadna nie przynosi pożądanego efektu...

Ostatnio edytowane przez Loku : 02.04.2011 - 15:23
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.04.2011, 15:23   #184
komboter
Guest

Witam mam problem ! mam misje w której muszę ubrać się w strój ducha ? tylko gdzie go znaleść ? proszę o pomoc !
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.04.2011, 15:35   #185
Searle

Cytat:
Napisał Loku Zobacz post
Jest opcja rzuć zaklęcie. Jednak jedyne zaklęcia jakie są tam wymienione to Telepatia, Rozbłysk, Uzdrowienie oraz Magiczna Strzała. Z czego żadna nie przynosi pożądanego efektu...
W takim razie musisz się nauczyć tego zaklęcia. Wcześniej na pewno musiała być informacja jakie to ma być zaklęcie.

Cytat:
Napisał komboter Zobacz post
Witam mam problem ! mam misje w której muszę ubrać się w strój ducha ? tylko gdzie go znaleść ? proszę o pomoc !
Jeśli to misja, gdzie należy przekonać dziecko do szkoły, to strój ducha, w moim przypadku przyniosła mi służąca, jak moja królowa ją o to poprosiła.
stare 02.04.2011, 16:20   #186
panenkavudu
Guest

Mam problem z misją "wesele". Otóż jestem w sali przyjęć razem z narzeczoną i świadkiem, nad głową narzeczonej pojawia się chmurka "weź ślub z narzeczoną", ale za nic nie da się tego ślubu wziąć! Po prostu po rozwinięciu opcji kontaktowych nie ma możliwości "weź ślub". Czy ktoś wie jak wybrnąć z tej sytuacji?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.04.2011, 16:37   #187
Loku
Guest

Cytat:
W takim razie musisz się nauczyć tego zaklęcia. Wcześniej na pewno musiała być informacja jakie to ma być zaklęcie.
Wymieniłem zaklęcia i dalej nic. Ciągle nie mogę się z tym uporać... Ma ktoś jakieś inne propozycje?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.04.2011, 16:40   #188
Corell

Gdzie mogę znaleźć kamień many ? Gram kapłanką , ma zrobić boski katalizator a brakuje mi tylko tego składnika . Pomocy !
Corell jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.04.2011, 16:44   #189
Wojt4ssss
Guest

Cytat:
Myślę, że chorego powinieneś rozpoznać po tym, że ma taką czarną "chmurę" nad głową.
Zgadza sie maja "chmurki" ale rozmawiam z tymi wiesniakami i misja dalej stoi w miejscu nie mam pokazanego zadnego wiesniaka do ktorego mialbym sie zglosic. Mialem popytac o chorego ale jak pisalem wczesniej nie mam takiej opcji dialogowej ;\ jestem w kropce ;\;\ jakby ktos wiedzial gdzie jest ten konkretny ktorego musze znalezc

Cytat:
Napisał Corell Zobacz post
Gdzie mogę znaleźć kamień many ? Gram kapłanką , ma zrobić boski katalizator a brakuje mi tylko tego składnika . Pomocy !
Kamien many jest do zebrania kolo katedy Jakubińskiej. Jak patrzysz na drzwi katedry to po lewej stronie budynku. Oczywiscie trzeba to zloze odkryc. Mozna tez dostac go 'pod poduszke' w losowym zdarzeniu. Innych pomyslow nie mam ;\ Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez Wojt4ssss : 02.04.2011 - 17:02
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.04.2011, 17:55   #190
kociak92
Guest

Cytat:
Myślę, że chorego powinieneś rozpoznać po tym, że ma taką czarną "chmurę" nad głową.

Jak wytworzysz syrop, to w beczce powinna być opcja Podaj napitek. Wtedy wybierasz z okienka komu ten napitek zanieść. Może to o to chodzi?

Pytaj simów o ich religię.
na liście nie pojawiają mi się nazwy simow, ktorym powinnam go podać mimo, że mam z nimi dobre relacje
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania