![]() |
#582 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Co do seksu - wyżej wspomniana kuzynka już w pierwszej klasie podstawówki pytała się mnie czy wiem co to jest seks i masturbacja, bo ona, cała podekscytowana, wie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#583 |
Reputacja: 10
|
![]()
Co z tego, że od 12 lat? Dzieci w tym wieku są inne. Sikanie krwią różni się od seksu. Jak dzieci wcielają się w rolę mordercy, a raczej potwora, który sieka na kawałki wszystko, co stanie mu na głowie, to mogą w przyszłości chcieć naśladować swojego bohatera, a kiedy grają w grę, w której można uprawiać seks zwiększy im się popęd seksualny, zaczną się masturbować, lub wyrosną na zboków. W tym wypadku TS odpada, bo tam seksu jest mało i nie jest on szczegółowo pokazany.
Saheli019 Twój bratanek jest świetny XD. Nayi tak właśnie jest, kiedy rodzice nagadają dzieciom głupot o bocianach, a one pojęcia nie będą wiedzieć w jaki sposób się w ciążę zachodzi. Nightfalla kuzynce się dziwię, bo stosunek płciowy IMO nie jest estetyczniejszy niż rąbanina. I to, i to jest obrzydliwe na swój sposób. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Guest
|
![]()
A czego uczą teraz w podstawówkach ? W tym półroczu doszły mi pro-rodzinne i jaki niby pytania były? Skąd się biorą dzieci, co to jest seks, masturbacja i inne. Te pytania oczywiście w większej połowie zadane były dla jaj, bo połowa mojej klasy wszystko już wiedziała. Dzieci w wieku 12 lat wiedzą już o tych sprawach, więc nie przerazą się na widok ciężarnej, wirtualnej simki.
|
![]() |
![]() |
#585 |
Guest
|
![]()
No była taka sytuacja kilka lat temu, że chłopak zamordował bodajże swojego ojca, brata i kolegę. A to wszystko przez to że jak był młodszy grał w Grand Theft Auto i inne krwawe gry. Ja, nie powiem, też lubiłem sobie pograć w takie gry, w sumie nadal lubię, ale ja potrafiłem i nadal potrafię odróżnić rzeczywistość od fikcji. Niektórzy niestety nie umieją, a efekty jakie są, takie są.
Ostatnio edytowane przez hellraiser : 13.04.2011 - 20:03 |
![]() |
![]() |
#586 |
|
![]()
Wzrasta przemoc i seksizm wśród dzieci i młodzieży, ale czy same z siebie takie są, bo "takie są czasy"? Ja mam 30-stkę na karku. Za "moich czasów", bajki były "dla dzieci", były pokojowe, spokojne. A teraz? Włączcie sobie cartoonNetwork i inne tego typu bajeczki... Wszędzie, w bajkach i grach niby "dla dzieci" jest przemoc. Jakie mają być te "dzieci", skoro od najmłodszych lat pasie się je takimi "bajeczkami i grami"?
A wracając do tematu, ja jestem jednak za tym, by w Pokoleniach nie doszły nastolatki w ciąży itd. Tak jak pisałam ileś postów wyżej, takie rzeczy można sobie załatwić modami. A jeśli komuś "mody nie chodzą", to świadczy to tylko o tym, że nie potrafi ich instalować, lub ma złą wersję moda do swojej wersji gry. Rozsądni rodzice, którzy (dla odmiany) patrzą co dziecko robi na komputerze, będą potrafili nie dopuścić do pojawienia się takiego moda w grze ich dzieci. Ale niestety, coraz ciężej ciułać pieniądze i często rodzicom nie chce się spędzać czasu z dzieckiem. Po prostu kupią mu grę, albo włączą bajkę i mają z głowy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
|
![]()
Może wróćmy do rozmowy o grze.Ja mam nadzieje że dobrze wszystko wymyślą i już nie mogę się doczekać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Guest
|
![]()
@up @up Nie zapominajmy,że dla niektórych rodziców ( dla niektórych-żeby nie było,że dla wszystkich) dziecko to ozdoba,którą mozna pochwalić się przed znajomymi. Wiem,bo pracowałam w przedszkolu i widziałam jak rodzice traktowali dzieci. Teraz to nie rodzice wychowują dzieci tylko szkoła i telewizja. Dowód: gdy chodziłam do liceum jeszcze wychowawczyni po zebraniu rodziców powiedziała mi i koleżance,że matka jednego z moich kolegów(który był straaaasznym rozrabiaka,że tak delikatnie powiem) na wieść,że jej synek sprawia problemy z wyrzutem stwierdziła "To jak pani wychowuje mojego syna,co? Szkoła powinna go uczyć dobrego zachowania'-litości a matka powinna tylko dawac jeść i kupowac ciuchy?
Moim zdaniem sex w TS i tak jest pokazany w tak delikatny sposób jak to tylko mozliwe,więc nie wiem o co ludzią chodzi. TS3 są dozwolone od 12 lat a graja w nie dzieci poniżej tego wieku tak samo jak w gry +16 i +18,bo rodzice czasami dla świętego spokoju kupia gre dziecku. TS3 Pokolenia pewnie i tak kupię lub zdobedę w inny sposób mimo,że będzie wybrakowana w kilku kwestiach,ale naprawdę twórcy powinni ta gr rozbudowywać bo dzieci nie są głupie. Monika Richardson sama przyznała kiedys w wywiadzie,że jej dzieci po obejrzeniu jakiegos tam programu pytały co i jak i im wszystko wytłumaczyła.Skąd się biora dzieci,jak kobieta rodzi i była dumna,że jej dzieci są oświecone. Może jakby każdy rodzić wyjasniał dzieciom co i jak i od kiedy takie żeczy wolno i jakie moga być tego konsekwęcje nikt by się nie wkurzał na sex w grze...pod kołdrą z której lecą serduszaka...( scen bardziej cielesnych sama bym zabroniła) Edit. Dobra juz kończe ten temat bo nie chce być zbanowana.... Edit2: Jestem za tym by do polskich szkół sprowadzono lekcje o życiu w rodzinie,a nastolatka w wieku większego zainteresowania sexem(14-17) daać lalki jak w Ameryce. Niech se taki nastolatek przez dwa tygodznie wstaje w nocy do karmienia i przewijania a odechce mu si e zabawy w lekarza... Ostatnio edytowane przez Saheli019 : 14.04.2011 - 08:00 |
![]() |
![]() |
#589 |
Guest
|
![]()
"żeczy" "konsekwęcje" - Saheli ty chyba żartujesz...mam nadzieję,że tych dzieci w przedszkolu nie uczyłaś ortografii
![]() The Sims jest grą,moim zdaniem,skierowaną głównie do młodszych graczy.to oni namawiają rodziców,by zaraz po premierze im kupić nowy dodatek,akcesoria,i to oni napędzają cały popyt.starsi gracze najczęściej pobierają dodatek z internetu,sprawdzają,i jeśli im się spodoba,to go kupują. Poza tym dajcie spokój,gdy słyszę jak 5-letni bachor chwali się kolegom "muszę iść do domu zwalić gruchę" to mi włosy dęba stają.dla nich pewnie śmichy-chichy simów pod kołdrą są żałosne i komiczne. |
![]() |
![]() |
#590 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
A widzieliście nowy screen? Widać tam nowy plac zabaw z tymi huśtawkami z OŻ. Już nie mogę się doczekać tego dodatku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości) | |
|
|