Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.04.2011, 17:08   #611
SuperMiss16
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Ja się nie mogę doczekać RANDEK!!! Ale zawiodłam się na szkole z internatem: jeśli nie będzie można kierować w internacie, tak jak na studiach to ja się chyba pociacham i rozpłaczę ;( Maxisie! Stworzyłeś Wymarzone Podróże (Podróże z dwójki), Po zmroku (Nocne życie z dwójki) i dodasz zwierzaki (zwierzaki z dwójki) więc dodaj też coś jak Na studiach! Nie no, pozostaje mi się tylko modlić, żeby jednak naprawili to z internatem, albo dali Coś jak Na studiach. Ja głupia nie kupiłam sobie do dwójki, a teraz Amen, już sobie nie kupię, bo gra mi zamuli. Oj, te życie ;p No, ale pozostaje nadzieja, bo widzieliśmy na screenie coś jak bibliotekę i mundurki szkolne...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.04.2011, 18:04   #612
Czyniąca_Hałas

Reputacja: 10

SuperMiss16, ja Cię sprostuję, jakie logo zobaczyłaś, uruchamiając grę? Tylko logo EA, MAxisa już tam nie było. A ja bardzo pochwalam pomysł typu: "Dzieciarnia na studia, dorośli rozwijają swoje zainteresowania".
Czyniąca_Hałas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 18:09   #613
anie_1981

Dodatek się świetnie zapowiada. Na pewno kupię. Fajnie, że stopniowo jest o dodatku coraz więcej informacji w sieci. Wygląda na to, że nastolatki faktycznie znikną z rodziny i nie będą sterowalne. Nie narzekam, tak chciałam. Ale są tylko dwie szkoły z internatem..? Wojskowa i hipisowska. Żadna mi się nie podoba.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 18:12   #614
sebi27

Nie jest więcej ale te akurat dali jako przykłady
sebi27 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 18:38   #615
Levkoni

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Dodatek się świetnie zapowiada. Na pewno kupię. Fajnie, że stopniowo jest o dodatku coraz więcej informacji w sieci. Wygląda na to, że nastolatki faktycznie znikną z rodziny i nie będą sterowalne. Nie narzekam, tak chciałam. Ale są tylko dwie szkoły z internatem..? Wojskowa i hipisowska. Żadna mi się nie podoba.

Tak, to tylko przykłady, bo wcześniej było mówione, że będzie też sportowa na przykład
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 19:25   #616
kaka123

Tak, ale możliwe, że dla nich sportowa i wojskowa, to te same rzeczy. Mnie jeszcze coś zastanawia. Są niby dwie nowe cechy. Raz było napisane, że zbuntowany i zadbany, a raz, że zbuntowany i opiekuńczy. Mi już się pomieszało. W końcu są dwie, czy trzy? Jak dwie, to która jest aktualna?
Napisali, że nie będzie króliczych norek. No może i nie, ale znikanie dzieci w internacie trochę, to przypomina. Szkoda. Ja tam wolę mieć tych nastolatków przy sobie. Może dlatego, że sama jeszcze nim jestem.
kaka123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 20:31   #617
muffindance

Jak dla mnie ten dodatek chyba bedzie najlepszy...
za duzo informacji, to dla mnie jeszcze szok
muffindance jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 03:46   #618
anjanka

wiecie co...nie zdziwię się jak w dodatku bedzie tylko to co napisali...czyli kilka nowych rzeczy i interakcji i koniec chociaz mam nadzieje ze sie myle ale nie robie sobie nadziei
Siedem Osiem - Myśl o swoim losie
Dziewięć Dziesięć - nie dla Ciebie sen
anjanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 05:59   #619
anjanka

WYWIAD Z GRAHAMEM NARDONE

Daniel, SimFans.de: Na czym polega twoja praca w zespole The Sims, jaką pełnisz rolę przy produkcji gry The Sims 3: Pokolenia?

Graham Nardone: Jestem jednym z producentów w zespole The Sims 3. Jestem tu od ok. dwóch lat, pracowałem przy każdym dodatku do The Sims 3, począwszy od Wymarzonych podróży. Jeśli chodzi o Pokolenia, jestem odpowiedzialny za całokształt dodatku, za to, co ma się w nim znaleźć itp. Nasz zespół składa się z wielu osób pracujących nad poszczególnymi częściami rozszerzenia, jednak to ja muszę ostatecznie zdecydować, jakie nowe funkcje wprowadzić do gry, by zadowolić każdego z naszych graczy.

Daniel, SimFans.de: Po kilku dodatkach o specyficznej tematyce, jak Wymarzone podróże czy Po zmroku, fani dostaną dodatek, który rozbudowuje podstawę gry The Sims 3. Dlaczego wasz zespół na tematykę kolejnego dodatku wybrał właśnie pokolenia?

Graham Nardone: Nigdy wcześniej nie zrobiliśmy dodatku o tematyce pokoleń. Nowe rozszerzenie pozwoli simom być nareszcie sobą. Dla nas, jako twórców, możliwość pracy nad dodatkiem o takiej tematyce jest naprawdę fantastycznym doświadczeniem. Jesteśmy bardzo ciekawi, jak społeczność przyjmie Pokolenia. Myślę, że dodatek ten da graczom dużo radości i zabawy, a to dlatego, że pozwoli opowiedzieć im szczegółowo historię każdego sima.

Daniel, SimFans.de: Pokolenia wprowadzą sporo nowych obiektów, o które fani prosili już dawno, dawno temu - domek na drzewie, spiralne schody, piętrowe łóżka i wiele innych. Rewelacja! Dlaczego producenci w końcu zdecydowali się dodać te obiekty do gry i czy rzeczywiście to głównie społeczność miała wpływ na tą decyzję?

Graham Nardone: Istnieje wiele różnych rzeczy, które zainspirowały nas do stworzenia tych obiektów. Z dodatkiem Pokolenia gracz będzie się nie tylko świetnie bawić, ale także rozwijać i uczyć. Wszystko dzięki temu, że do gry dodaliśmy to, co my - zespół twórców - sami chcieliśmy w niej zobaczyć. Dajmy na to, domek na drzewie - zawsze jako dziecko marzyłem, by mieć swój własny domek na drzewie, spędziłem wiele godzin na projektowaniu, rysowaniu wymarzonego domku, ale nigdy moje marzenia się nie spełniły. Oczywiście pod uwagę bierzemy również cały czas oczekiwania naszej społeczności. Społeczność graczy jest dla nas naprawdę bardzo ważna. To oni sprawiają, że simsy odnoszą sukcesy i to oni czerpią najwięcej radości z grania w simowe tytuły. Chcemy tworzyć takie dodatki, które będą cieszyć każdego. Tworząc nowe rozszerzenia, nie trudno zauważyć, że dodajemy do nich obiekty i funkcje, znane z wcześniejszych odsłon The Sims. Pokolenia wprowadzą wiele nowości, ale znajdą się tam też te rzeczy, które społeczność już od dawna zna i uwielbia, np. łuki ślubne. To wspaniałe, że możemy na nowo wprowadzić je do gry.

Daniel, SimFans.de: Dodatek wprowadzi także wiele nowych obiektów i aktywności. Które z nich są twoimi ulubionymi i dlaczego?

Graham Nardone: Moim ulubionym obiektem jest zdecydowanie domek na drzewie. Miałem okazję bardzo dokładnie nad nim popracować. Dzieci będą mogły spędzać w nim wolny czas, zdrzemnąć się, zaprosić tam swoich przyjaciół, grać w różne gry, urządzić walkę piratów i świetnie się razem bawić. W grze będzie dostępnych kilka rodzajów domków, np. domek przypominający zamek, albo domek UFO. Mali simowie będą mogli przebrać się w stroje astronautów i spędzić noc w takim kosmicznym domku.

Daniel, SimFans.de: Słyszeliśmy, że dodatek wprowadzi tzw. "wymyślonego przyjaciela". Jest to jakaś nowa istota, postać specjalna dodatku?

Graham Nardone: Tak, dodatek wprowadzi wymyślonego przyjaciela. To naprawdę fajne, ponieważ nigdy wcześniej nie mieliśmy okazji dodać podobnej postaci do The Sims. Dzieci mogą bawić się ze swoim wymyślonym przyjacielem, jednak inni simowie nie mogą go zobaczyć. Gdy widzą, jak dziecko "przytula powietrze", myślą sobie co się z nim dzieje, co on wyprawia? - tymczasem ich pociecha tuli się do swojego wymyślonego przyjaciela. Wymyślony przyjaciel może stać się zwykłym simem, a gracz może wtedy bez problemu go kontrolować, wydawać mu polecenia itd.

Daniel, SimFans.de: Na zwiastunie Pokoleń widzimy kilka funkcji, znanych m.in. z gry The Sims 2: Na studiach. Jakie nowości związane z edukacją i szkołą wniesie dodatek?

Graham Nardone: Istnieje wiele nowych aktywności związanych ze szkołą. Simowie nie będą mogli pójść na studia, ale np. dzieci mogą teraz wyjeżdżać na wycieczki. Wycieczki to nie tylko doskonały sposób na nawiązanie nowych znajomości, ale także na przeżycie niezapomnianych przygód, które na zawsze pozostaną w pamięci simów.

Nastolatkowie będą mogli pójść na szkolny bal i zrobić sobie na takim balu zdjęcie, które następnie będzie można powiesić w domu na ścianie. Sim może zostać nawet królem lub królową balu - to kolejna wspaniała chwila, jakiej nie zapomni do końca życia.

Ponadto w grze pojawią się też szkoły z internatem, do których można wysłać dziecko. Może być to szkoła wojskowa, szkoła sportowa, a nawet szkoła hipisowska. Simowie w każdej szkole będą doświadczać odmiennych przeżyć. W każdej chwili sim będzie mógł również odwiedzić swoją rodzinę i opowiedzieć jej o swoich doświadczeniach.

Daniel, SimFans.de: Na czym będzie polegać zawód opiekunki do dziecka?

Graham Nardone: Z zawodem opiekunki do dziecka wiąże się dużo zabawy. Dodatek wprowadzi nową cechę charakteru dla simów - opiekuńczy. Simowie z taką cechą są bardzo troskliwi i mają niezwykłe podejście do dzieci. Opiekunka do dziecka wykonuje swoją profesję w sposób zbliżony do wykonywania zawodów w dodatku The Sims 3: Kariera. Inni simowie przyprowadzają do naszego sima swoje pociechy i zostawiają je u nas, a my musimy się nimi zająć. Na początku możemy mieć problemy z dziećmi, które ciągle robią nam jakieś figle itp. Jednak jeśli się nie poddamy, simowie coraz częściej będą powierzać nam pod opiekę swoje pociechy, a my coraz lepiej będziemy sobie z nimi radzić.

Daniel, SimFans.de: Fani bardzo często pytali o nowe aktywności dla dzieci. Wszyscy są zadowoleni, że dodatek wprowadzi dziecięce wózki. W jaki sposób dorośli simowie mogą używać wózków i co się dzieje, gdy małżeństwo ma np. trojaczki?

Graham Nardone: Matki mogą włożyć dziecko do wózka i spacerować sobie po okolicy. Wózki są w pełni funkcjonalnymi obiektami. Trojaczków nie można oczywiście umieścić w pojedynczym wózku, ale możemy np. poprosić kogoś z rodziny, by pomógł matce i poszedł razem z nią i dziećmi na spacer.

Daniel, SimFans.de: W grze występują też całkiem nowe opcje, nie do końca związane z tematyką dodatku. Widziałem np. owłosienie na ciele sima. Jakie jeszcze nowości mamy?

Graham Nardone: Jeśli posiadasz wszystkie poprzednie dodatki do The Sims 3, akcesoria, albo zawartość z internetu, odnalezienie poszczególnych obiektów z danej gry może być naprawdę trudne. Wprowadziliśmy więc specjalny filtr, umożliwiający przeglądanie katalogu obiektów z jednego wybranego rozszerzenia. Jeśli zatem kupiłeś Pokolenia i chcesz przejrzeć wszystkie obiekty z tego dodatku, wystarczy że klikniesz w daną ikonę i od razu zostaniesz przeniesiony do katalogu z obiektami z Pokoleń. Jeśli masz np. Po zmroku, również możesz kliknąć na ikonę dodatku, a na ekranie pojawią się obiekty z tego rozszerzenia.

Inną nowością są spiralne schody. Obiekt ten właściwie nie jest związany z tematyką dodatku Pokolenia, ale jednak wprowadziliśmy go do gry, ponieważ wiemy, że fani bardzo go polubili (jeszcze w czasach The Sims 2). Spiralne schody zajmują mniej miejsca w domu i wyglądają naprawdę niesamowicie, więc graczom z pewnością się spodobają.

Daniel, SimFans.de: Czy w Pokoleniach pojawią się jakieś nowe miejsca do robienia bara-bara?

Graham Nardone: Oczywiście! Simowie będą mogli robić teraz bara-bara pod prysznicem, a także w domku na drzewie.

Daniel, SimFans.de: Czy jest coś, co chciałbyś dodać lub powiedzieć fanom zanim zakończymy rozmowę?

Graham Nardone: Uwielbiam kamerę wideo. Kamera jest niepowtarzalną okazją do zobaczenia gry oczami simów, do zobaczenia świata z ich perspektywy. Możesz chodzić po mieście i patrzeć oczami simów, zobaczyć jak żyją inni mieszkańcy okolicy i jak ze sobą współdziałają. To naprawdę wspaniałe doświadczenie.

Ponadto naprawdę uwielbiamy naszych fanów, bardzo ważne są dla nas ich opinie na temat simowych gier. Będziemy stale monitorować wszystko to, co gracze piszą o naszych grach i co chcieliby zobaczyć w kolejnych dodatkach (Daniel - zwierzęta i pogodę, Graham - śmiech). Często do całkiem nowych dodatków wprowadzamy rzeczy znane z wcześniejszych gier, które ludzie naprawdę kochali. Ale Pokolenia wprowadzają też wiele rzeczy, których we wcześniejszych rozszerzeniach nie mogliśmy dać naszym fanom. Lubimy łączyć stare i nowe pomysły, jednak zawsze słuchamy naszej społeczności i ich oczekiwań względem kolejnych dodatków.

Wywiad pobrałam ze strony Wirtualne Simy
Siedem Osiem - Myśl o swoim losie
Dziewięć Dziesięć - nie dla Ciebie sen

Ostatnio edytowane przez anjanka : 15.04.2011 - 06:01
anjanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.04.2011, 07:52   #620
muffindance

na temat tego wywiadu wypowiem sie tak: WOW.
jestem naprawde zadowolona. zawiodly mnie tylko te szkoly z internatem, watpie zeby moje simy tam chodzily.
i nowy zawod tez nie jest zly
muffindance jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania