Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Dużo neta-za czy przeciw?
Za! 32 61.54%
Przeciw! 20 38.46%
Głosujących: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.03.2010, 18:38   #51
Łezka

Reputacja: 17
Domyślnie Odp: Przesyt Dodatków z neta-za czy przeciw?

Ja zanim usunąłem i wgrałem ponownie The Sims 2 + cala seria to miałem dosyć sporo dodatków, ale głównie były to samochody, meble (nie najnowocześniejsze - nie jestem fanem modern'u) i kilka ubrań dla pań... moje Simy nie były typowym Maxis'em, ale pozostały w normalności - nie miały "świecących" się skór...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.03.2010, 12:09   #52
Psychosis

Reputacja: 10

Ja dopiero od niedawna zaczełam wgrywać dodatki.
I mam mieszane uczucia.Moje pierwsze meble które wgrałam zepsuły mi grę ;(
Ale nie mówię ,że nie wgram już żadnych
Psychosis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.03.2010, 13:59   #53
Ana021
Guest

Miałam tak samo jak tusia53.Od tej pory ściągam wszystko byle nie meble
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.03.2010, 12:11   #54
Alraris
Guest

Absolutnie ZA!! Nie wyobrażam sobie gry bez nich, nie wiem czy już o tym tu pisałam. Aktualnie mam 2GB w downloads i jedyny minus - gra się trochę dłużej ładuje na początku (no musi to wszystko wczytać, nie?). Mam program Download Organiser i on wykrywa meshe bez recoloru, albo recolory bez meshy, czyli "sieroty" i można je tam łatwo usunąć, usuwa też duplikaty jeśli się zdażą, więc mam porządek. Regularnie też usuwam to, co mi się znudzi. Kolejny mały programik "Compressorizer" zmniejsza rozmiar, który te pliki zajmują na dysku. Także żyć nie umierać. Nie wiem, jak można grać bez tego, maxisowi simowie są brzydcy, mają lalkowate skóry, martwe oczy, brzydkie włosy i okropne ciuchy, meble są nudne, mieszam je zawsze ze ściągniętymi. Tylko ściągnięte rzeczy pozwalają na budowę i umeblowanie naprawdę designerskiego domu. Nie mówiąc już o tym, że bez nich i porad z neta (MTS, MATY), nie miałabym prawdziwie XVIII wiecznej okolicy, z simami noszącymi dawne ciuchy, mieszkającymi w barokowych rezydencjach i jeżdżących do pracy bryczką. Sorry...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2010, 02:31   #55
schogetten
Guest

fajnie że dodatki są, bo jak ma się dużo rodzin w okolicy, to głupio wygląda gdy wszyscy łażą w tych samych ciuchach, fryzurach i mają podobne domy.
oczywiście z umiarem ; D.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2010, 11:19   #56
Titellè

Ja też jestem za. Przez dwa lata grałam w simsy bez dodatków z internetu i nie chce do tego powracać, a mniejwięcej co rok kasuję wszystko z downloads i pobieram od nowa, nowe dodatki.
stare 23.06.2011, 07:06   #57
Piwusia

Ja myślę,że twórcy gry liczyli się z tym,że gracze będą chcieli rozbudowywać download,dlatego dodali do gry warsztat do tworzenia elementów.Ale te wszystkie skiny,oczy z neta wyglądają zupełnie inaczej niż od maxisa i trochę nie pasują.Może kiedyś zmienię zdanie,ale na razie zaczęłam pobierać tylko ubrania i akcesoria.Największą wadą dodatków z neta jest to,że mogą wywoływać błędy.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.06.2011, 09:23   #58
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

@up: zawsze można spróbować grać w stylu maxis match - jest bardzo zbliżony do Maxisa, ale jednak z nutką "fajności"

Po latach realistycznego grania taka odmiana dobrze mi zrobiła ^^ Aczkolwiek ciągle mam te swoje prawie 17 000 w Downloads po czystkach xD I pewnie będzie tego jeszcze więcej
Zresztą taki styl jest popularny na simowych zagranicznych blogach, na których gracze opisują swoje zmagania np. z tzw. challenges i legacies.
Jak wejdziecie sobie na forum MTS na dział ze zdjęciami z gry, to te,które szczególnie przyciągną Wasz wzrok (bo są kolorowe i wyraźne) - to jest Maxis match

@topic: co za dużo to niezdrowo, ale jeśli ktoś bardzo wile czasu poświęca na rozbudowywanie gry, ma ponad 20 rodzin i każda jest podobna - nie ma mocnych, muszą być dodatki z neta.
Poza tym, twórcy FS, VS i Simek chcący osiągnąć sukces, nie daliby sobie rady bez boskiego CC

Ostatnio edytowane przez Liv : 05.08.2011 - 08:26
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.08.2011, 18:12   #59
Fisia

Co prawda, mam trochę tych rzeczy, co nie działają bo meshe trzeba pobrać z innych stron, ale nie robię selekcji i je zostawiam w spokoju . Ale postanowiłam ograniczać się i fryzury mogą mieć max. 4 MB, a ubrania 500 Kb, chyba że są ładne. Na lianasims są takie śliczne kurteczki i one zajmują 2,5 MB, ale dla nich zrobiłam wyjątek ^^ Na razie chyba nie jest źle, bo mam tylko (...) ok. 1500 elementów, chociaż jest w tym 26 folderów, to może być tego więcej. Zresztą, Simki są o k r o p n e bez odrobiny makijażu. Ta kredka do oczu (jak i same oczy) jakaś taka... dziwna jest. Pamiętam moje pierwsze rzęsy do gry (jako kredka), cieszyłam się z nich jak głupia xD Ach, to były czasy... Teraz mam tyle ubrań, że chociaż wystroiłam prawie wszystkie Simki Maxisowskie, niektóre ubrania nadal szukają właściciela... z oczami i błyszczykami to samo. Za to mebli mam mało... Ani jendej ściągniętej wanny ani dywanu. Wolę robić Simów i pstrykać sweet focie, niż urządzać mieszkanko. Teraz nie wyobrażam sobie grania bez downloadów, kiedyś przez rok zadowalałam się tylko kodami. No cóż, czasy (i Simowie) się zmieniają, a pewna dziewczynka chce wciąż więcej i więcej xd
Fisia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2011, 11:45   #60
Master of Disaster

Reputacja: 26

Cóż, imho jeśli wie się, gdzie szukać, to można znaleźć naprawdę fajne rzeczy dobrej jakości, sporo z nich nie ustępuje jakością maxisowym. Sama mam... od groma dodatków z neta, będę musiała je pewnie uporządkować (jako, że niektóre nie mają meshy - na pewno je wywalę, ale z innych nie zamierzam raczej rezygnować), i choć gra dość długo mi się ładuję, to już rozgrywka nie jest zbyt spowolniona. No i, nie wiem, skąd niektórzy userzy ściągali np. skiny - ja zbyt wielu przesadnie błyszczących nie spotkałam. Mam swoje wymagania co do dodatków, byle czego nie ściągam
A, żeby ściągnąć dodatek i przy okazji dać się zainfekować jakimś wirusem, to już trzeba mieć DUŻEGO pecha

BTW, zrobiłam nawet taką niewielką listę dodatków w stylu maxis-match, i chyba wszystkie z MTS. Ale sporo tego typu skinów można znaleźć na blogach, trochę jest też na GoS
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania