|
|
|
|
#2 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Hm, czy masz teraz inny system operacyjny iż wcześniej? (kiedy Simsy działały)
Masz w czasie gry włączone jakieś pamięciożerne programy? (sprawdzasz w Menedżerze zadań->Procesy-> Użycie pamięci - do 50 000 K nie jest źle, schodki zaczynają się, gdy te wartości rosną). Wpadłam jeszcze na taki pomysł: usuń folder EA Games z Moich dokumentów (albo wywal na pulpit, jeśli masz jakieś rzeczy, których nie chcesz stracić typu Simy z Warsztatu, zapisane projekty domków, okolice, zdjęcia z gry, filmy), włącz grę, wczytaj dowolne otoczenie (zauważysz, że są same Maxisowe) i zobacz co się dzieje. @down: właśnie ![]() Zaczyna mi brakować pomysłów. Ostatnio edytowane przez Liv : 26.08.2011 - 22:20 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Jeżeli chodzi o system operacyjny to jest ten sam na tym sprzęcie już grałem na innych również i przedtem ani na tym ani na innych mi się to nie działo.
Jeżeli chodzi o jak to nazwałaś "pamięciożerne programy" to przed uruchomieniem Sims'ów mam max 5000 k. A co do folderu to zobaczymy. Ale wątpię ponieważ podobny efekt jest podczas reinstalacji, prawda? |
|
|
|
#4 |
|
Reputacja: 10
|
program antywirusowy...
on też może być przyczyną zamulania i zawieszki simsów. osobiście kiedy zainstalowałam u siebie Eseta NODA, czas ładowania gry wydłużył mi się z 10 na 25 minut, natomiast na starszym kompie gdzie miałam Kasperskiego, to owy antywirus traktował simsy jak wirusa i nie mogłam ich odpalić ![]() kiedy usunęłam program, problem się skończył, tak samo na jednym jak i drugim kompie, więc może zorientuj się, czy antywirus jest taki sam jak kiedy grałeś w simy i wszystko było w porządku
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
no tak tego antywirusa nie miałem podczas tamtej gry w The sims 2 ale po wyłączeniu go i wyłączeni wszystkich zbednych programów w tle problem dalej się pojawia a Simsy mają status "brak odpowiedzi"
|
|
|
|
#6 |
|
Reputacja: 10
|
a spróbuj wyciągnąć folder z dodatkami z neta na pulpit i wtedy odpalić grę, może masz tam jakiegoś wirusa?
szczerze mówiąc, mi już też zaczyna brakować pomysłów, ale jeżeli wcześniej działało, to musi to być jakiś błąd w grze... jeszcze takie jedno pytanie, robiłeś może wcześniej formatowanie komputera?
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Tak, formatowanie było i to niedawno jakiś miesiąc temu, sterownik zostały na nowo zainstalowane jeżeli chodzi o to wszystko tak jak wtedy. Zobaczymy co z tym folderem.
No i pograłem, 15 minut! WOW. A tak serio, odpaliłem grę następnie wybrałem otoczenie rodzinę i od razu wprowadziłem do domu, wszystko szło jak po maśle (trochę się cięła; czego nigdy nie było), aż nagle zapragnąłem zmienić jakieś ustawienia wtedy się znowu zacięła i było brak odpowiedzi. Na szczęście zapisałem przed zmianą ustawień. A tak już na serio. Moim zdaniem nie da się tak grać serio. Ja to mam szczęście do błędów, serio. Chciałbym stworzyć własną rodzinę, pograć kiedy się nudzi a tu klapa :/ Ostatnio edytowane przez Liv : 27.08.2011 - 16:07 |
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
hej, mam problem, moje smy sa czarne i tekstura podłóg też, co to moze być?
szukalam w opisie na płycie, ale dalej nie wiem mam windows 7, a tak konczy się viście |
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
karoru, dziś sam naprawiłem ten problem bo moja okolica była wczytywana cały czas a Maxis normalnie. Nie wiem jak u ciebie ale jak ja czekałem około 20-25 minut to coś popracował i już działa normalnie.
Nie wiem tylko czemu okolica waży aż 249 MB bo jest mała. Im lepszy sprzęt tym powinno pójść to szybciej. Też mam wiele problemów ale nie z Simsami -.- z systemem |
|
|
|
#10 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
@karoru, taka rada: w czasie zapisywania nowej stworzonej w CAS rodziny obserwuj folder Neighbourhoods.
Dobiero teraz mi przyszło do głowy, że być może w tym czasie gra tworzy wszystkich NPC. Jeśli masz kilkuletni komputer i dużo dodatków, może to zająć sporo czasu. @maggie: gra oryginalna? @up: to całkiem przyzwoity rozmiar jak na okolicę ![]() Moje Nieznanowo waży prawie 1 gb, a okolica "robocza" - 400 mb. @down: haha, może być. Mi się dzisiaj gra zapisywała niemożliwie długo (na własne życzenie co prawda, ale jednak...) - już myślałam, że zawiecha, ale nie
Ostatnio edytowane przez Liv : 28.08.2011 - 20:57 |
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|