|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Okey znalazłam było tu D:\Program Files (x86)\EA GAMES\The Sims 2\TSData\Res\UserData\Neighborhoods Wszystko działa jak należy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Ściągnęłam zamiennik imion miastowych i npc z ModTheSims2, bo denerwowały mnie łażące po okolicy Doriany Ciastko i jemu podobni. Problem jest w tym, że część simów wygenerowała mi się z zamienionymi angielskimi imionami, a część wygenerowała się normalnie po polsku. Czy jest jakiś sposób aby całkowicie powstrzymać generowanie się tych simów na których zamiennik imion nie działa?
Nie chce mi się zmieniać im imion przez SimPe bo to masa roboty poza tym mam też zamienniki twarzy aby generowali mi się ładni miastowi a na te simy po polsku on nie działa i generują mi się oni z paskudnymi defaultowymi twarzami maxisa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Najprościej jest zmienić język gry na angielski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Akurat zmiana języka na angielski mnie nie ratuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Mam problem , kiedy wchodze w przedmieście pewnego miasta wszystkie parcele mrugają na czerwono (w innych miastach jest w porządku) + w skrzyni rodzin zamiast zdjęcia rodziny jest puste pole.
Przy okazji chce się dowiedzieć czy moge naprawić Panią Zadecką .Kiedyś bawiłam się nią troche zmieniałam jej ubrania , fryzury , twarz itp. ale nie zapisałam gry i nastepnego dnia patrze a Pani Zadecka jest przerobiona.Można jakoś przywrócić jej stary wygląd bez przeinstalowania gry?(Jeszcze raz zainstalowałam nocne życie ale nie pomogło). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Hm, czyli tak naprawdę Twoim problemem jest przede wszystkim wygląd simów a nie ich imiona i nazwiska?
Poza tym zapewniam Cię, że w angielskiej wersji gry imiona i nazwiska są równie dziwne co w polskiej : P Obecnie na prawie wszystko są zamienniki. W przypadku miastowych sprawdzają się te zmieniające maksisowe twarze - po ich wgraniu nowi miastowi generują się ładniejsi. Niestety nie działa to w przypadku tubylców i turystów z okolic wakacyjnych, nie wiem czemu. Takie usuwanie plików z folderu Chracters jest niebezpieczne dla gry (uzasadnienie w punkcie 14.). Zresztą właśnie - przejrzyj temat z tego linku. W tym poradniku co prawda ten link się również się pojawia, ale myślę, że wyszczególnienie go tutaj bardziej Ci się przyda: http://meetme2theriver.livejournal.com/63030.html Ostatnio edytowane przez Liv : 26.05.2014 - 15:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Znalazłam inny sposób na rozwiązanie problemów z rozdzielczością i zadziałał
![]() Wstawiam link, może kiedyś komuś się przyda http://simonhampel.com/the-sims-2-re...oblems-solved/
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Wielkie dzięki za linki Liv
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Cześć,
Mam problem z rozmnożeniem moich simów. Oba "paski znajomości" pary osiągają liczbę 100, między simami jest chemia, widoczne są także ikony zauroczenia i miłości, więc poziom ich znajomości jest raczej wystarczający do podjęcia próby rozmnożenia. Para to dorośli ludzie przeciwnej płci, którzy posiadają niewielką rodzinę (maksymalnie dwie osoby w każdej z rodzin). Wsadzałam ich do łóżek i jacuzzi i pojawiała się opcja przytulenia, całowania i bara-bara, ani śladu po "postaraj się o dziecko". O co może chodzić? Czy ktoś miał podobny problem? W ostateczności zrobię to kodami, ale jestem ciekawa z czego to wynika. Nie wiem czy to istotne, ale na wszelki wypadek dodam, że w chwili obecnej używam wyłącznie Double Deluxe. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 105 (0 użytkownik(ów) i 105 gości) | |
|
|