|
![]() |
#1 | |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
Co do bugu - tak jest tylko na tej jednej parceli mieszkalnej? |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jest na jednej parceli mieszkalnej, a po przeczytaniu FAQ dodam, że próbowałem kodami zmienić parcelę, która była z paroma mieszkaniami do wynajęcia, na jakąkolwiek, na której mógłbym przesunąć drzwi w inne miejsce - i to pewnie coś się spsuło wtedy, mimo że przywróciłem kodem na właściwą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Akurat jest to parcela, którą można znaleźć w skrzyni domów, więc pół biedy
![]() O ile dobrze pamiętam, simów można odzyskać ;] Zrób najpierw kopię zapasową otoczenia, bo nie próbowałam tego u siebie... 1. Wywołaj okienko do wpisywania kodów w otoczeniu, skopiuj boolprop ShowLotPackageFilename true, enter, najedź na te mieszkania, zapisz sobie numer parceli, np. 00001, wyjdź z gry. 2. Znajdź plik o tym numerze w folderze Lots tego otoczenia i usuń go. 3. Uruchom grę. Rodzinki z tej parceli powinny się znajdować w skrzyni rodzin. Jeśli tak nie będzie, po prostu przywróć otoczenie korzystając z kopii zapasowej. Jest jeszcze jeden, bardziej pracochłonny, ale pewniejszy sposób. Włącz inną rodzinę, niech zaprosi przedstawiciela jednej ze "straconych" familii, jeśli nie mają dobrych kontaktów, umocnij je (na pewno boolprop testingcheats... nie jest Ci obcy) i zaproponuj przeprowadzkę gościowi. Pojawi się okienko i reszta domowników - każ im się również wprowadzić. Potem ich po prostu wyprowadź - będą w skrzyni rodzin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Wow, UC odpaliło mi się bez problemów, chociaż przełączyłam grafikę z Intela na Radeona. Niestety, mam problemy typu prześwitujące fundamenty, znikający simowie (i przedmioty przez nich używane)... Chyba nigdy nie dogadam się z tą grą. A szkoda, bo teraz wygląda już prawie przyjemnie dla oka.
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Super, wszystko działa, dzięki Liv!
A czy istnieje jakaś możliwość, aby trochę podkręcić graficznie grę, wygładzić simów czy coś? Mam zaznaczone ustawienia maksymalne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
W ustawieniach grafiki jest opcja "wygładzanie krawędzi". Maksymalnie przesuń suwak w stronę "Mniej".
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Dobrze zrozumiałem, że mam zmniejszyć wygładzanie krawędzi, żeby poprawić wygładzanie krawędzi? :o
Faktycznie, bardziej się wygładziło. ![]() Ostatnio edytowane przez Ernie : 26.07.2014 - 12:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Właśnie tak ;] W polskiej wersji językowej gry jest na odwrót... (pozdrawiam "ogarniętych" tłumaczy!)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 41
|
![]()
Czyli jak mam wygładzanie krawędzi na więcej to jest źle?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
A czy istnieje możliwość, żeby ustawić neighbourhood, które będzie się wczytywać automatycznie po starcie gry?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 20 (0 użytkownik(ów) i 20 gości) | |
|
|