Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.08.2011, 08:49   #731
Horsez

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

dyplomy mam z nimi spory problem bo mój sim ma ich ponad 5; po matce, ojcu bracie siostrze i swój jak sie ich pozbyć? chodzi o te dyplomy ze szkoły nie chce ich wieszać na scianach !

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.08.2011, 09:30   #732
anie_1981

Bodajże po wpisaniu TestingCheatsEnabled true i kliknięciu na obiekt z SHIFT'em, można usunąć to całkowicie, ale to nie działa na rzeczy w plecakach, trzeba je najpierw wyjąć. Dyplomy zdaje się można wyjąć, więc może to by pomogło.

No a jeśli nie, to masz może Wymarzone Podróże? Bo możesz kupić kufer i wrzucać te dyplomy do niego. Można je kupić po wpisaniu TestingCheatsEnabled true a następnie BuyDebug on. A jeśli chcesz całkiem się dyplomów pozbyć, to możesz kupić kufer, wrzucić je do niego, a potem kufer skasować...

Innym sposobem jest mod NRaas DebugEnabler, kasuje rzeczy nawet z plecaków, może nawet skasować gadżety detektywa, stylisty itd, które zostają w plecakach nawet po odejściu z pracy i za nic nie daje się ich pozbyć. Po prostu klikasz na daną rzecz, NRaas\DebugEnabler\Radius Purge.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2011, 10:36   #733
Searle

Cytat:
Napisał suomii Zobacz post
którego Nraasa? i jak to zrobić?
Byle jakim Nraas'em. Klikasz na simie, na którego rodzinę chcesz zmienić i pojawia się opcja Zmień aktywną rodzinę, czy coś w ten deseń.
Potem wejdę do gry i napiszę dokładną "ścieżkę" tego polecenia.
stare 12.08.2011, 12:29   #734
suomii

dzięki. spróbuję to dzisiaj zrobić. anie, dobry pomysł z tym wyjmowaniem z plecaka.... nie wpadłam na to, serio xD
stare 12.08.2011, 15:41   #735
Searle

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
Byle jakim Nraas'em. Klikasz na simie, na którego rodzinę chcesz zmienić i pojawia się opcja Zmień aktywną rodzinę, czy coś w ten deseń.
Potem wejdę do gry i napiszę dokładną "ścieżkę" tego polecenia.
Niestety nie napiszę co i jak, bo w niewyjaśniony sposób Nraas przestał mi działać Aż mi się grać odechciało
stare 13.08.2011, 07:59   #736
suomii

też tak mam czasami :/ ale pogrzebię w folderach, to działa od nowa. a tak w ogóle to odkryłam coś dziwnego. przeszłam do rodziny w której był zaginiony wp, i chociaż nadal go nie było, to inni simowie mieli swoje rzeczy w wyposażeniach np. samochody, obrazy, książki. potem przeszłam do jeszcze innej rodziny i oni również mieli wszystko. nie wiem, może znikający wp to jakiś oddzielny problem?
stare 14.08.2011, 12:32   #737
jaja

lalka zniknęła u mnie jeszcze przed instalacją MŻ jak miałam zwaloną grę i znikającego sima, którym nie dało się grać. Właśnie po tym jak zniknęła mi lalka z wyposażenia sima, zaczął on niedziałać...żeby nie było, nie straszę, ale cała gra mi się później zwaliła. Ale dało się naprawić, więc luzik
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.08.2011, 17:39   #738
suomii

nie, mi się nic wali, oprócz tego błędu 12. odkryłam, że gdy gram w domu 'kostka cukru' to wyskakuje mi on co 2 zapis. w tym domu mam 8 simów. ale gdy gram w innym, mniejszym, to wtedy wyskakuje rzadziej i da się go naprawić. a z tą lalką to trudno, da się przeżyć
stare 14.08.2011, 18:09   #739
anie_1981

No a ja się pochwalę, że udało mi się odzyskać swój stary zapis z Sunset Valley. Wspominałam już, że było tam tyle bugów i tak bardzo zapis się ciął, że zdecydowałam się na jego usunięcie. A to była ciężka decyzja, bo zapis mam od "Kariery". Ale ja co jakiś czas robię sobie kopie zapasowe danych simsowych na DVD-RW, no i znalazłam tam wersję tego zapisu sprzed instalacji Pokoleń. Też nie działał i miałam problemy z domem Ćwirów, ciężko to wyjaśnić, niektóre kawałki podłogi były zablokowane, nie można było niczego tam postawić, a Simy nie mogły na nich stanąć. Udało mi się to jednak naprawić kasując ścianę dookoła tego miejsca. Potem dało się skasować te elementy podłogi i postawić je od nowa. Ale do rzeczy, pomógł mi oczywiście NRaas Porter, przeniosłam nim całe miasto Simów (poza NPC i bezdomnymi) do nowej wersji Sunset Valley. Najpierw trzeba było skasować wszystkich ludzi z "nowego" SV, żeby się nie powtarzali podczas przeprowadzki. Śmieszna jest ta podróż do przeszłości, Aleksander Ćwir i jego żona nadal są dorośli, a na tamtym skasowanym byli już martwi ze starości i mieli wnuków. Za to teraz zapis działa całkiem dobrze. Tak więc Pokolenia jednak potrafiły namieszać. Przykre, że twórcy gry tak ją napisali, że gra sama ze sobą jest niekompatybilna.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2011, 15:16   #740
carineesz

Mam problem - niedługo po zakupie Pokoleń zainstalowałam je sobie na laptopie (Asus x51rl) grę włączyłam (chwilę to trwało zanim pojawił się "czarny obraz" [start gry]), nagrałam się i wylączyłam Simsy i komputer. Jakąś godzinę później włączyłam sobie kulturalnie swojego Asus'a i zamierzałam zagrać ponownie. Program startu gry, owszem, normalnie się wlączył, ale gdy kliknęłam przycisk rozpoczynający grę, program się zaciął. Czekałam pół godziny, ale ze strony gry żadnego odzewu ("czarnego obrazu" nie było). Potem odinstalowałam wszystkie Simsy (Podstawę, PZ, WP i oczywiście Pokolenia), które mam, po czym instalowałam ponownie (Tylko WP nie chciały mi się zainstalować, jakiś błąd) i to samo. Program startu przy kliknięciu znaczka rozpoczęcia gry się zacina i nie ma zamiaru odciąć.

Przed ponowną instalacją Simsów robiłą defragmentacje komputera

Czym może to być spowodowane? Teraz gram tylko na PZ

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania