Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.09.2011, 14:11   #1
Peace&love

Reputacja: 10
Domyślnie Domek w Misteczku

Cześć.Jest to mój pierwszy dom.Proszę o szczere komentarze

Jadalnia

Korytarz

Łazienka

Kuchnia

Sypialnia

Salon
Peace&love jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.09.2011, 15:02   #2
Avie
Guest

Domyślnie Odp: Domek w Misteczku

Bryła bardzo ładna, ogród może być, klimatyczny jest taki. Tam na stole powinnaś użyć kodu moveobjects on i postawić tego tulipana bliżej środka. Korytarz mi się nie podoba. Jest za pusto, a to co jest, jakoś tak nie ma wyrazu. Przepraszam, nie potrafię tego określić. Po prostu czegoś tu brakuje, a czegoś jest za dużo... W łazience bardzo podobają mi się ściany. Szkoda tylko, że na środku zdjęcia jest lustro od tyłu. Taras jest śliczny, taki uroczy i przytulny. Kuchnia raczej typowa, ale naustawiałaś tam tyle przeróżnych rzeczy, że simy nie mają wolnego blatu na pichcenie. (I po co ta lampka nocna?...) W sypialni nie podoba mi się to, że to biurkopodobnecoś i łóżko nachodzą na okno. Salon taki typowy, nawet przytulny, ale za telewizorem nie powinno być tylu obrazów. Te półeczki też nie pasują mi jakoś w tym miejscu...

Podsumowując, powinnaś na przyszłość przywiązywać większą wagę do detali i ogólnie stylistyki. Ale jak na początek, nie najgorzej. Próbuj dalej!

stare 18.09.2011, 18:04   #3
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Po pierwsze, za małe zdjęcia.
Po drugie, za mało zdjęć.
Po trzecie, nie podoba mi się. Pomieszane z poplątanym.
Po czwarte, użyłaś jednego z najgorszych zestawień Maxisa z netem bądź modernem. Zwał jak zwał.
Po piąte, źle dobrane kolory.
Po szóste, dom nie ma duszy. A przynajmniej ja jej nie wyczuwam.
Po siódme, bez oceny.
Po ósme, popraw się w następnym projekcie ;]

Ostatnio edytowane przez Liv : 18.09.2011 - 19:37
Liv jest offline  
stare 21.09.2011, 16:35   #4
Arisane

Nie pasuje mi ten zbiór kwiotkó przy wejściu, w złym miejscu postawiony wazon z kwiatami, a w sypialni dziwne kszatłty tych lamp.

Dam na zachętę 6/10, ale na przyszłość trzymaj się moich rad
Arisane jest offline  
stare 22.09.2011, 09:30   #5
Searle

Z zewnątrz domek podoba mi się.
W środku też nie najgorzej, trochę kolorystyka w kuchni leży - mogłaby być jaśniejsza.
To biurko z półeczkami nie powinno nachodzić na okno.

Łazienka jest bardzo fajna - podoba mi się. Sypialnia również bardzo ładna - jakby wyrzucić ten dywanik.
stare 22.09.2011, 09:40   #6
dianka_91
Guest

Hej : ]
Ładna bryła, tylko ta kombinacja farb mi nie odpowiada ale to kwestia gustu. Jadalnia? Nie nie daruje ci jej .. ściany z kafelek, " modny ? " stół i krzesła z nie tej parafii : o Ściany są poza tym baardzo puste. Salon do mnie nie przemawia : Meble i te tapety? NIE PASUJĄ DO SIEBIE. I emmm łazienka? ; o Ze pozwolę się zapytać, obok wanny co to jest? I jak simy wgl, się dostają do wanny? ; oo A jeśli jest to umywalka to gratuluje naucz się robić lepsze fotki bo wygląda to tak jakby coś kwadratowego kolo wanny stało ; o Sypialnia? nie mam na szczęście zastrzeżeń noo prócz tych tapet xDD

5.7 / 10

stare 22.09.2011, 18:56   #7
Silver

To może ocenię najpierw wygląd zewnętrzny... Bryła jest dosyć ciekawa, nie podoba mi się to, że okna są przy samej krawędzi... no nie wiem jak to powiedzieć. Tak na skraju ściany. Powinny być chociaż jedną kratkę od krawędzi jak na mój gust. Dach też bym trochę zmieniła. Przydałby się chociaż jeden ze ścianą..<znów nie wiem jak to ująć > taki z zadaszeniem tylko z dwóch stron bo całość troszkę za bardzo się zlewa. Pewnie robisz dach automatyczny(?)
Co do wnętrza to jest parę niedociągnięć. Nie za bardzo podoba mi się kolorystyka...wszędzie jest żółto. Nawet dom z wierzchu jest żółty. Do łazienki nie mogę się przyczepić bo mi się podoba Tak jak Searle uważam, że biurko nie powinno wchodzić na okno. Sypialnia i salon są ok.

No i muszę się jeszcze przyczepić prezentacji...za mało zdjęć i pomieszczenia nie są w całości wyeksponowanie. Widać tylko ich część więc np w przypadku kuchni trochę trudno ocenić czy jest ładna. Liczę na poprawę

Ale się rozpisałam, nie wiem czy będzie Ci się chciało tyle czytać

Ostatnio edytowane przez Silver : 22.09.2011 - 18:58
Silver jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania