Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.10.2011, 14:34   #181
adrianah1
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Zaadoptowałam psa ze schroniska. Ma pchły. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę mu dać kąpieli na pchły, jak go wkładam do wanny, on z niej natychmiast ucieka. Później wyskakuje mi komunikat, że w związku z tym, iż za długo przebywałam z zapchlonymi zwierzętami, ja również mam pchły. Pchłami zaraziły się pozostałe psy, które mieszkają ze mną. Wszystkie mogę wykąpać, ale tego ze schroniska niestety nie. On się ciągle drapie i zaraża pozostałe. Jak mam się pozbyć tych pasożytów ? :/
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.10.2011, 14:43   #182
Angie60

Reputacja: 10
Smile Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał adrianah1 Zobacz post
Zaadoptowałam psa ze schroniska. Ma pchły. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę mu dać kąpieli na pchły, jak go wkładam do wanny, on z niej natychmiast ucieka. Później wyskakuje mi komunikat, że w związku z tym, iż za długo przebywałam z zapchlonymi zwierzętami, ja również mam pchły. Pchłami zaraziły się pozostałe psy, które mieszkają ze mną. Wszystkie mogę wykąpać, ale tego ze schroniska niestety nie. On się ciągle drapie i zaraża pozostałe. Jak mam się pozbyć tych pasożytów ? :/

1.Może ma jakieś słabe nastrójniki(energia,głód,pęcherz itp)i dlatego ucieka.
2.Może jakieś mody psują grę.
3.Premiera Zwierzaków była niedawno jeszcze ma mnóstwo błędów może niedługo pojawią się jakieś łatki.

Mój Blog
Angie60 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 14:48   #183
adrianah1
Guest

Angie60 dziękuję za odpowiedź, niestety nie mam żadnych modów ani dodatków z internetu. Nastrójniki ma wszystkie zielone, jest zadowolona. Jaj jej daję kąpiel na pchły to ona wchodzi do wanny po czym natychmiast z niej wyskakuje. Pozostałe psy mogę wykąpać bez problemów... Mam nadzieję, że naprawią ten błąd, bo mam już wszystkie psy zapchlone... :s
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 14:50   #184
adrianah1
Guest

Gdzieś na innym forum znalazłam coś takiego : "Po kojącej kąpieli w szamponie przeciwpchelnym Twój zwierzak może swobodnie biegać na zewnątrz bez ryzyka złapania pcheł. Lekarstwo będzie działało długo potem i będzie odstraszać te dokuczliwe pasożyty. Szybkie psiknięcie higienatorem zwierzęcym to też niezły sposób, by nie złapać pcheł! " A gdzie można nabyć ten HIGIENATOR ? :/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 14:52   #185
Narutoman

A higienator to nie ta wielka czyszcząca maszyna?Jeśli tak to możesz kupić go za 10 000 punktów szczęścia życiowego
Narutoman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 15:12   #186
Rosemarie

Ja zwierzaki adoptowane ze schroniska mogę normalnie kąpać, raz mialam problem, bo simka nie mogła wykąpać psa, ale to była wina wanny ściągniętej z internetu. Zmieniłam na inną i jest ok
stare 25.10.2011, 16:05   #187
nmin

adrianah1, wpisz po prostu kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym Shiftem kliknij na nastrójniku, żeby go usunąć. Powinno pomóc. Ja tak robię, gdy zwierzak ma pchły, a Simowie mają tylko kabinę prysznicową - przecież nie kupię wanny tylko po to, żeby wykąpać zwierzaka, skoro w rzeczywistości można kąpać pod prysznicem
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 16:58   #188
adrianah1
Guest

Domyślnie

nmin och nie pomyślałam, dzięki, bardzo się przydało.

A teraz mam inny problem. Suka ze schroniska, już bez pcheł, jest 7 dzień w ciąży... jak to długo jeszcze potrwa ? :/

Narutoman tak masz rację sprawdziłam mój pies niestety nie ma jeszcze 10000 pkt :/

Ostatnio edytowane przez Liv : 25.10.2011 - 18:40
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Ostrzeżenie
stare 25.10.2011, 17:02   #189
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał adrianah1 Zobacz post
Angie60 dziękuję za odpowiedź, niestety nie mam żadnych modów ani dodatków z internetu. Nastrójniki ma wszystkie zielone, jest zadowolona. Jaj jej daję kąpiel na pchły to ona wchodzi do wanny po czym natychmiast z niej wyskakuje. Pozostałe psy mogę wykąpać bez problemów... Mam nadzieję, że naprawią ten błąd, bo mam już wszystkie psy zapchlone... :s
Może pies nie chce się wykąpać, bo nie nawiązały się jeszcze odpowiednie relacje pomiędzy nim a simem. Poza tym, jeśli pozostałe psy wykąpane zostały za pomocą opcji "kąpiel na pchły", to nie powinny tak szybko ich łapać.

Rozwiązywania takich problemów kodem nie polecam Gra bez kodów jest znacznie ciekawsza

Co do ciąży, nie wiem dokładnie ile trwa, ale siedem dni to chyba trochę za długo. A skąd wiesz, że jest w ciąży? Czy pojawił się komunikat?
stare 25.10.2011, 17:09   #190
adrianah1
Guest

Tak pojawił się komunikat, a suczka ma bociana w swoich nastrójnikach... nie wiem w jaki sposób powinna przebiegać ciąża, ale jej się nawet brzuch nie powiększył, może u zwierząt się nie zwiększa ? Kurcze mija już właśnie 8 dzień i nadal nic... szukałam na innych forach i tez nic nie znalazłam.

Jeśli chodzi o kąpiel. Relacje z człowiekiem były maksymalne, a pies nadal uciekał z wanny. W rezultacie pchły znikły po 2 dniach, ale po każdej zabawie na łące pies znowu je ma i problem z kąpielą powraca :s

Ostatnio edytowane przez adrianah1 : 25.10.2011 - 17:12
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania