Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.10.2011, 08:33   #81
Ayla
Guest

Domyślnie Odp: Problemy z grą

Heja Ja nie mogę urządzić wesela! Ani narzeczony ani narzeczona nie mają takiej opcji, kiedy wybierają rodzaj imprezy z telefonu Wieczór panieński i kawalerski "wymusiłam" NRaas'em, bo też nie było! Ale wesela w NRaas nie mam, brak takiej opcji I to nie wina haków, bo czy są, czy je wyrzucę, to wesela urządzić się nie da. A przed zainstalowaniem Zwierzaków żeniłam inną parę i problemu nie było

I jeszcze jedno: podczas wizyty w księgarni simka kupiła trzy książki do nauki jeździectwa. Ucieszyłam się, że coś takiego jest! Ale gra mi się zwiesiła bez zapisu Za drugim, trzecim i setnym razem nie było już takich książek w księgarni!!! O co kaman??? Są takie książki w tym dodatku, czy ich nie ma?? Jak zwykle sprawdzałam z hakami i bez...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.10.2011, 09:32   #82
renia.345

Reputacja: 10

http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuuokq.jpg/ mam taki problem, czy mozliwe ze mam za slaba karte graficzna? mam intel 945 express chipset family
renia.345 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 10:58   #83
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

Mi po instalacji zwierzaków na drugi dzień wyskoczył komunikat o deinstalacji dodatku. A i jeszcze moja simka nie mogła wejść do sporzywczaka bo żadnych inerakcji na budynku nie było . Więc, odinstalowałam the sims 3 ze wszystkimi dodatkami bo mnie te błędy pomału irytują. I czy ktoś z was tak już miał?
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 12:36   #84
xometr
Guest

Cytat:
Napisał renia.345 Zobacz post
http://imageshack.us/photo/my-images...ztytuuokq.jpg/ mam taki problem, czy mozliwe ze mam za slaba karte graficzna? mam intel 945 express chipset family
Tak ta karta jest zdecydowanie za słaba. To jest wbudowana karta graficzna więc jej pamiec wewnętrzna wynosi 64mb pamięci reszte współdzieli z pamięcią ram. Jeśli znasz minimalne wymagania gry to chyba zrozumiesz w czym problem. Poza tym karty zintegrowane są bardzo słabe a ich parametry są znacznie niższe niż samodzielnych kart graficznych. Jedyna rada zmień kartę. Nawet najtańsza karta z piksel shader 2.0 będzie lepsza od tego. Jeśli nie stac Cię na dobra kartę polecam taką z 512 mb pamięci. Koszt nie powinien byc wyższy niż 200 zł.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 13:18   #85
Gio

Reputacja: 15

Cytat:
Napisał Ayla Zobacz post
Heja Ja nie mogę urządzić wesela! Ani narzeczony ani narzeczona nie mają takiej opcji, kiedy wybierają rodzaj imprezy z telefonu Wieczór panieński i kawalerski "wymusiłam" NRaas'em, bo też nie było! Ale wesela w NRaas nie mam, brak takiej opcji I to nie wina haków, bo czy są, czy je wyrzucę, to wesela urządzić się nie da. A przed zainstalowaniem Zwierzaków żeniłam inną parę i problemu nie było
Podzielam się w bólu z Aylą, bo mam identyczny problem. Z tym, że u mnie para nie chce ożenić się poprzez łuk, ale ślub prywatny jest już możliwy. No ale z łukiem jest bardziej niepowtarzalnie...
+ do tego moi simowie po instalacji dodatku zyskali znikąd całą masę przyjaciół i zdobyli liczne punty osobowości i tym samym wypełnili jakieś tam wyzwania W sumie nic strasznego, ale gra jako-tako chodzi mi od 2 dni, to nie wiem jaki błąd jeszcze spotkam
stare 26.10.2011, 13:49   #86
anie_1981

U mnie gra nadal strasznie się tnie w AP, w pozostałych miastach jest znośnie, bo poprawiłam je fix'ami z mts. Tylko do miast do instalacji nie mam poprawek, czyli Riverview, Barnacle Bay i tego trzeciego, nie pamiętam nazwy. Z bugów takich typowych, to na razie niczego poważnego nie zauważyłam. Chłopak nie poszedł na studniówkę, zapomniałam o niej a gra nie przypomniała. Wysłałam go na konną przejażdżkę i po powrocie zajarzyłam, że jest koło 19, a on nie pojechał na studniówkę... Nic straconego. Denerwują mnie nawet te studniówki.

Off-top:

Co do moich problemów z RAM'em, to oddałam kości do sklepu. Facet je przyjął bez problemów. Jest mi przykro, ale nie dało się nic zrobić. Nie znam się na ustawieniach w BIOS, może coś by się jeszcze dało poprawić, ale facetowi w sklepie wyraźnie nie chciało się grzebać. Co do kości, to facet musiał je zamawiać i kazał przeczytać z moich jaki to typ i miałam teoretycznie identyczne te kości, jeśli chodzi o parametry. Jednak nowe były nieco szersze, więc to już inna seria. No ale tak to firma, model i inne parametry były takie same. Podobno moja pł. główna już taka jest problemowa, w necie wyczytałam. To ASUS M3N-H\HDMI. A kostki (wszystkie) to byłyKINGSTON KVR800 D2N6K2 wszystkie miały 2GB, łącznie mogłam mieć 8 GB, ale moja pł. główna miała inne plany.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 14:18   #87
xometr
Guest

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
U mnie gra nadal strasznie się tnie w AP, w pozostałych miastach jest znośnie, bo poprawiłam je fix'ami z mts. Tylko do miast do instalacji nie mam poprawek, czyli Riverview, Barnacle Bay i tego trzeciego, nie pamiętam nazwy. Z bugów takich typowych, to na razie niczego poważnego nie zauważyłam. Chłopak nie poszedł na studniówkę, zapomniałam o niej a gra nie przypomniała. Wysłałam go na konną przejażdżkę i po powrocie zajarzyłam, że jest koło 19, a on nie pojechał na studniówkę... Nic straconego. Denerwują mnie nawet te studniówki.

Off-top:

Co do moich problemów z RAM'em, to oddałam kości do sklepu. Facet je przyjął bez problemów. Jest mi przykro, ale nie dało się nic zrobić. Nie znam się na ustawieniach w BIOS, może coś by się jeszcze dało poprawić, ale facetowi w sklepie wyraźnie nie chciało się grzebać. Co do kości, to facet musiał je zamawiać i kazał przeczytać z moich jaki to typ i miałam teoretycznie identyczne te kości, jeśli chodzi o parametry. Jednak nowe były nieco szersze, więc to już inna seria. No ale tak to firma, model i inne parametry były takie same. Podobno moja pł. główna już taka jest problemowa, w necie wyczytałam. To ASUS M3N-H\HDMI. A kostki (wszystkie) to byłyKINGSTON KVR800 D2N6K2 wszystkie miały 2GB, łącznie mogłam mieć 8 GB, ale moja pł. główna miała inne plany.
Przed oddaniem do sklepu trzeba było je poprostu zamienić i sprawdzić czy samodzielnie te nowe działają bez zarzutu z pelną wydajnoscia jesli tak to faktycznie jest winna plyta głowna jesli nie wtedy mozna pogrzebac w biosie. Swoją drogą na co ci 8 gb ramu. Zajmujesz się grafiką komputerową czy co? Jeśli tylko do gier to mam dla Ciebie wiadomość nie ma obecnie gry która zajełaby 4 gb pamięci ram a co dopiero 8. Lepiej było zainwestować w nową kartę graficzną z 1 gb ddr3. Coś z nvidi jak masz teraz tylko ze z ps 4.0
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 14:29   #88
anie_1981

xometr, kości sprawdzałam na różnych slotach (bankach, chyba się mówi). Nowe działają bez zarzutu, memtest nie wykrył problemów. Po prostu nie chciały działać razem ze starymi.
stare 26.10.2011, 16:06   #89
mrakad133
Guest

Mam duży problem. Odkąd zainstalowałam 'zwierzaki' nie działają mi ściągnięte meble m.in. łóżka, krzesła, stoły itp. Nie wiem od czego tak się dzieje, wcześniej wszystko działało jak należy.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.10.2011, 16:55   #90
anie_1981

Mi się pojawił problem z malowaniem obrazów, mają taką dziwną fakturę jakby Sim malował na murze, a nie płótnie... Już tak kiedyś miałam, po instalacji Kariery, ale jakoś samo przeszło. Na razie zresetowałam Simkę i niby maluje normalnie, ale to się pojawia co ileś obrazów. Czasami wystarczy anulować malowanie, zniszczyć obraz i zacząć nowy, a czasami trzeba zresetować Sima i\lub kupić nową sztalugę. I drugi błąd, jak psy miały urodziny, przechodziły do wieku emeryta, to mi się tak porozciągały i rozmazały, jak w demie przy dowolnej interakcji. Normalnie to nie narzekam na grafikę. błyszczą się co prawda konie, ale nie wszystkie, tylko niektóre dzikie no i źrebaki. Na jednym zapisie mam zebry, na drugim araby i się nie błyszczą

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 26.10.2011 - 16:58
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania