![]() |
#161 |
Reputacja: 10
|
![]()
I żadnych modów nie masz... To jest dziwne. Naprawdę dziwne, bo ja brak interfejsu miałam jak się zapomniałam i wrzuciłam do gry starszą wersję moda NRaas NoCD. Co ja bym mogła poradzić, to odinstaluj grę, potem użyj tego programu:
http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner...ows,13061.html 1. W zakładce z miotłą usuń wszystko, klikając w przycisk "Uruchom Cleaner". 2. W zakładce rejestru (taka jakby kostka, która się rozsypuje) kliknij w "Skanuj by znaleźć problemy", a potem "napraw zaznaczone problemy". Potem uruchom ponownie komputer i zainstaluj grę, ale instalując po kolei dodatki, tak ja wychodziły. Aktualizuj grę płytą z dodatkiem, a nie launcherem czy coś. Grę włącz dopiero, jak wszystko będzie zainstalowane. A tak na przyszłość, to przed instalacją jakiegokolwiek dodatku\łaty, należy iść do Moich Dokumentów i zmienić nazwę katalogowi The Sims 3, na jakąś inną. Potem włączamy grę i ona sama sobie ten folder odtwarza i myśli, że jest świeżo zainstalowana ![]() DCBackup DCCache InstalledWorlds Downloads Library SavedSims Saves Mods <---Jeśli je mamy ![]() I jeszcze pliczek: UserPresets.package <--- Tam są zapisane style, np. nasza wersja kolorystyczna zestawu wypoczynkowego ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#162 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
|
![]()
Ja dzisiaj trochę poprawiłam sobie jakość gry w Appaloosa Plains. Pozbyłam się trzech starych modów (mam jeszcze kilka starszych, ale działają i są mi potrzebne), NRaasem zresetowałam wszystkich sąsiadów i NPC, i zmieniłam jedno ustawienie grafiki. Doczytałam w opcjach grafiki, że jest suwak odpowiedzialny za jakość pobliskich parceli. Ja to miałam ustawione na 8 (czyli max), przestawiłam na 4, po co mi aż tyle ładnie wyglądających domów, skoro i tak naraz siedzę w jednym. Jak coś nie będzie jak trzeba, to zawsze mogę wrócić do 8. Appaloosa znacznie przyśpieszyło. Ale tak naprawdę, to przyśpieszyło dopiero po zresetowaniu sąsiadów\NPC NRaasem. To tylko dowodzi, że w AP też nie działa routing i trzeba czekać na poprawki. Widać było dużo zablokowanych gdzieś Simów\Zwierzaków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
|
![]()
anie, przypomnij jak się tych sąsiadów resetuje. Klikało się jakoś na ratusz? I co dalej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
|
![]()
Może to być komputer lub Ratusz, to zdaje się nie działa z nowymi Ratuszami, które są połączone z innymi obiektami (Policja\Wojsko). Klikasz na NRaas\MasterController\Sim\Pierwsze "Opcje Zaawansowane"\Reset Sim\Wybierasz "Miejskie Rodziny" i zaznaczasz każdą, poza własną... W okienku z ludźmi klikasz na "Wszystko" i akceptujesz "V"... Wtedy resetują się wszyscy, poza Twoimi ludźmi. A jak się wszyscy mają resetować (całe miasto, łącznie z Twoimi ludźmi), to po prostu nie wybierasz kategorii ludzi, tylko klikasz "V" i potem w liście klikasz na "Wszystko"...
A ja grę przechwaliłam... Już mam szczerze dosyć tej sinusoidy! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
|
![]()
Mam problem, który pojawiła się po zainstalowaniu zwierzaków. Grałem jedną rodziną i nagle zawiesił się komputer, gdy ponownie włączyłem gre, zobaczyłem że tam gdzie powinien być portret mojej rodziny i domu nic nie było. To wygląda tak jaby rodzina sama się usunęła. Gdy chce ją włączyć wyskakuje mi że wystąpił błąd podczas wczytywania i należy wyłączyć i aplikacje.
![]() ![]() ![]() ![]() Pomóżcie! ![]() Ostatnio edytowane przez Narutoman : 04.11.2011 - 13:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Odtworzenie z backupu może pomóc, bo innego sposobu nie znalazłam.
To trochę tak, jakby błędny zapis powstał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
|
![]()
Co to backup?
PS Komputer już wcześniej sie zawieszał ale nigdy nie miałem takiego błędu. Ostatnio edytowane przez Narutoman : 04.11.2011 - 13:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
|
![]()
Backup to jeszcze wcześniej zapisana gra (tak jakby przedostatnia). Wchodzisz do katalogu z zapisaną grą. Jeden plik będzie miał rozszerzenie "backup", a drugi nie. Usuwasz ten plik bez "backup", a w tym drugim usuwasz rozszerzenie "backup". Wtedy grasz od poprzedniego zapisu i gra powinna Ci działać
![]()
![]() |
#170 |
|
![]()
A ja ciągle walczę z moją grą... Nadal to samo. Mam sobie Appaloosa Plains i pogram pół godziny i gra mi się wyłącza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 12 (0 użytkownik(ów) i 12 gości) | |
|
|