Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.11.2011, 13:42   #281
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Problemy z grą

Wyobraźcie sobie, że już wiem, dlaczego mi się Appaloosa Plains tak strasznie cięło i gra wywalała się do pulpitu... Ja zawsze sobie pobieram z mts poprawki do miast i je sama aplikuję miastom, programem s3pe. Gra chodzi wtedy płynniej i przynajmniej barmani nie utykają gdzieś w drodze do pracy. No i tak też było teraz... Pobrałam dane do poprawek AP, zainstalowałam je programem s3pe... Miasto ciut przyśpieszyło, ale nadal były straszne przycinki i na dodatek gra wywalała się do pulpitu po jakimś tam czasie. Nie wiedziałam oczywiście dlaczego tak jest, pozbyłam się zapisu z AP. No ale, że jestem maniaczką kopii zapasowych, wcześniej wypaliłam sobie na płytę DVD-RW simsowe dane, między innymi zapisy. Przypomniało mi się, że nie zrobiłam sobie kopii tego Rancha Martinezów, bo fajnie je przerobiłam. No to ściągnęłam z płyty ten zapis, oczywiście była tam kilkudniowa "cofka", taki "powrót do przeszłości". W międzyczasie autorka poprawek do miast wstawiła gotowe miasto Appaloosa Plain, z zaaplikowanymi już poprawkami... Pobrałam to i wszystkie problemy w AP zniknęły... No przynajmniej te najważniejsze, czyli straszne cięcie się i wywalanie do pulpitu. Także na razie zapisu z AP nie kasuje, nie ma potrzeby, skoro działa...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.11.2011, 12:16   #282
M3Lcik

Hej,ja od jakiegos czasu też mam problem ze Zwierzakiami. Na samym początku bło wszystko ok,pięknie działało,ale np.wczoraj gra mi wyłączyła się ok 10 razy w ciągu godziny! Myslałam,że to wina miasteczka AP i przeprowadziłam Sima do SV,ale tam tez to samo. Pomyślałam wiec,ze to moze wina rodziny,wiec stworzyłam nową i dalej to samo!

Nie wgrywałam ostatnio zadnych modów,ani dodatków wiec to nie moze byc powodem tym bardziej,ze jak mówiec Zwierzaki na początku smigały cacy.

Moze coś poradzicie?

MOJE SIMY

M3Lcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.11.2011, 16:47   #283
anie_1981

Spróbuj na początek wyczyścić cache gry. Jak to zrobić, napisałam pod koniec tego poradnika.

Druga sprawa, spróbuj tego tricku...

Warto też sprawdzić, czy na pewno żaden mod nie ma konfliktu z innym, i czy nieoficjalne dodatki nie są uszkodzone. Różnie to bywa. Służy do tego ten program. Trzeba mu wskazać folder z modami, jeśli sam go nie wykryje. Powinien pokazać problemowe pliki.
stare 01.12.2011, 14:58   #284
justinea4

Wydaje mi się, że już ktoś miał taki problem, ale nie mogłam znaleźć. Otóż po przeprowadzce mój jednorożec stracił wszystkie charakterystyczne elementy: róg, bródkę, ogon. Udało mi się za pomocą CAP przywrócić te dwie ostatnie cechy, jednak rogu nie ma. Czy jest to normalne? Czy to jakiś błąd?
stare 01.12.2011, 16:55   #285
enusiaq

A ja też mam pytanie. I wiem, że to jest wyjaśnione ale raz: nic z tego nie kumam, dwa: chciałabym po ludzku.
Gra mi się wyłącza. Czasem po 15 min, czasem po 3 h. Wiem, że trzeba wyczyścić cache. Ale jak (krok po kroku) i czy muszę kopiować jakieś pliki z gry aby je uchronić, czy poprostu usuwam. I czy gra bedzie chodzic?
enusiaq jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.12.2011, 17:10   #286
ultraviolence

Cytat:
Napisał enusiaq Zobacz post
A ja też mam pytanie. I wiem, że to jest wyjaśnione ale raz: nic z tego nie kumam, dwa: chciałabym po ludzku.
Gra mi się wyłącza. Czasem po 15 min, czasem po 3 h. Wiem, że trzeba wyczyścić cache. Ale jak (krok po kroku) i czy muszę kopiować jakieś pliki z gry aby je uchronić, czy poprostu usuwam. I czy gra bedzie chodzic?
Moje Dokumenty -> Electronic Arts -> The Sims 3 i kasujesz pliki o następującej nazwie:

- CASPartCache,
- compositorCache,
- scriptCache,
- simCompositorCache.

Nie musisz robić kopii zapasowej, po prostu je usuń. Po uruchomieniu gry, odtworzy je ona na nowo, więc nie masz się o co martwić.
stare 01.12.2011, 19:42   #287
anie_1981

Do powyższego posta mogę dodać tylko tyle, że pliki cache znajdują się też w katalogach;

WorldCaches
Thumbnails

Kasuje się zawartość tych katalogów, znajdują się one w katalogu The Sims 3 w Moich Dokumentach.

A co do wywalania się gry do pulpitu, to jednak będę się musiała pozbyć mojego zapisu z Appaloosa Plains. To jest taka sinusoida, nie potrafię zrozumieć dlaczego tak jest, ale gra w innych miastach, i to na moich starych zapisach, śmiga aż miło... A to przeklęte AP ciągle mi wyłącza grę... Próbowałam już wszystkiego, nic nie działa. Trudno... Nie zabieram z zapisu niczego, ani domów, ani ludzi, bo nie do końca wiem, czy problem leży w mieście, czy w domach\ludziach.
stare 02.12.2011, 16:44   #288
arianes
Guest

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Do powyższego posta mogę dodać tylko tyle, że pliki cache znajdują się też w katalogach;

WorldCaches
Thumbnails

Kasuje się zawartość tych katalogów, znajdują się one w katalogu The Sims 3 w Moich Dokumentach.

A co do wywalania się gry do pulpitu, to jednak będę się musiała pozbyć mojego zapisu z Appaloosa Plains. To jest taka sinusoida, nie potrafię zrozumieć dlaczego tak jest, ale gra w innych miastach, i to na moich starych zapisach, śmiga aż miło... A to przeklęte AP ciągle mi wyłącza grę... Próbowałam już wszystkiego, nic nie działa. Trudno... Nie zabieram z zapisu niczego, ani domów, ani ludzi, bo nie do końca wiem, czy problem leży w mieście, czy w domach\ludziach.
U mnie jest tak samo. Gra chodzi tylko na wyłączonym necie, a co za tym idzie bez aktualizacji. Może więc w tym tkwi problem? Nie jestem specem, więc pozostaję przy grze w innych miastach niż AP. (>_<)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.12.2011, 16:45   #289
Felusia
Guest

Konie mi się zacięły, nastrojniki czerwone, konie nic, stoją w miejscu mimo, że mają wybrane działania.
Nigdy nic nie pobierałam z internetu.
Oprócz zwierzaków mam tylko podróże.
Co do kodów dodawałam tylko kilka dzikich koni, za och pomocą.
Co robić?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.12.2011, 18:11   #290
hellraiser
Guest

Cytat:
Napisał Felusia Zobacz post
Konie mi się zacięły, nastrojniki czerwone, konie nic, stoją w miejscu mimo, że mają wybrane działania.
Nigdy nic nie pobierałam z internetu.
Oprócz zwierzaków mam tylko podróże.
Co do kodów dodawałam tylko kilka dzikich koni, za och pomocą.
Co robić?
Pierwsze, co bym zrobił w takiej sytuacji, to wyprowadził rodzinę z domu. Spróbuj, może pomoże
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania