![]() |
#281 |
Reputacja: 10
|
![]()
Wyobraźcie sobie, że już wiem, dlaczego mi się Appaloosa Plains tak strasznie cięło i gra wywalała się do pulpitu... Ja zawsze sobie pobieram z mts poprawki do miast i je sama aplikuję miastom, programem s3pe. Gra chodzi wtedy płynniej i przynajmniej barmani nie utykają gdzieś w drodze do pracy. No i tak też było teraz... Pobrałam dane do poprawek AP, zainstalowałam je programem s3pe... Miasto ciut przyśpieszyło, ale nadal były straszne przycinki i na dodatek gra wywalała się do pulpitu po jakimś tam czasie. Nie wiedziałam oczywiście dlaczego tak jest, pozbyłam się zapisu z AP. No ale, że jestem maniaczką kopii zapasowych, wcześniej wypaliłam sobie na płytę DVD-RW simsowe dane, między innymi zapisy. Przypomniało mi się, że nie zrobiłam sobie kopii tego Rancha Martinezów, bo fajnie je przerobiłam. No to ściągnęłam z płyty ten zapis, oczywiście była tam kilkudniowa "cofka", taki "powrót do przeszłości". W międzyczasie autorka poprawek do miast wstawiła gotowe miasto Appaloosa Plain, z zaaplikowanymi już poprawkami... Pobrałam to i wszystkie problemy w AP zniknęły... No przynajmniej te najważniejsze, czyli straszne cięcie się i wywalanie do pulpitu. Także na razie zapisu z AP nie kasuje, nie ma potrzeby, skoro działa...
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#282 |
|
![]()
Hej,ja od jakiegos czasu też mam problem ze Zwierzakiami. Na samym początku bło wszystko ok,pięknie działało,ale np.wczoraj gra mi wyłączyła się ok 10 razy w ciągu godziny! Myslałam,że to wina miasteczka AP i przeprowadziłam Sima do SV,ale tam tez to samo. Pomyślałam wiec,ze to moze wina rodziny,wiec stworzyłam nową i dalej to samo!
Nie wgrywałam ostatnio zadnych modów,ani dodatków wiec to nie moze byc powodem tym bardziej,ze jak mówiec Zwierzaki na początku smigały cacy. Moze coś poradzicie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
|
![]()
Spróbuj na początek wyczyścić cache gry. Jak to zrobić, napisałam pod koniec tego poradnika.
Druga sprawa, spróbuj tego tricku... Warto też sprawdzić, czy na pewno żaden mod nie ma konfliktu z innym, i czy nieoficjalne dodatki nie są uszkodzone. Różnie to bywa. Służy do tego ten program. Trzeba mu wskazać folder z modami, jeśli sam go nie wykryje. Powinien pokazać problemowe pliki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
|
![]()
Wydaje mi się, że już ktoś miał taki problem, ale nie mogłam znaleźć. Otóż po przeprowadzce mój jednorożec stracił wszystkie charakterystyczne elementy: róg, bródkę, ogon. Udało mi się za pomocą CAP przywrócić te dwie ostatnie cechy, jednak rogu nie ma. Czy jest to normalne? Czy to jakiś błąd?
![]() |
#285 |
|
![]()
A ja też mam pytanie. I wiem, że to jest wyjaśnione ale raz: nic z tego nie kumam, dwa: chciałabym po ludzku.
Gra mi się wyłącza. Czasem po 15 min, czasem po 3 h. Wiem, że trzeba wyczyścić cache. Ale jak (krok po kroku) i czy muszę kopiować jakieś pliki z gry aby je uchronić, czy poprostu usuwam. I czy gra bedzie chodzic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
|
![]() Cytat:
- CASPartCache, - compositorCache, - scriptCache, - simCompositorCache. Nie musisz robić kopii zapasowej, po prostu je usuń. Po uruchomieniu gry, odtworzy je ona na nowo, więc nie masz się o co martwić.
![]() |
![]() |
#287 |
|
![]()
Do powyższego posta mogę dodać tylko tyle, że pliki cache znajdują się też w katalogach;
WorldCaches Thumbnails Kasuje się zawartość tych katalogów, znajdują się one w katalogu The Sims 3 w Moich Dokumentach. A co do wywalania się gry do pulpitu, to jednak będę się musiała pozbyć mojego zapisu z Appaloosa Plains. To jest taka sinusoida, nie potrafię zrozumieć dlaczego tak jest, ale gra w innych miastach, i to na moich starych zapisach, śmiga aż miło... A to przeklęte AP ciągle mi wyłącza grę... Próbowałam już wszystkiego, nic nie działa. Trudno... Nie zabieram z zapisu niczego, ani domów, ani ludzi, bo nie do końca wiem, czy problem leży w mieście, czy w domach\ludziach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#289 |
Guest
|
![]()
Konie mi się zacięły, nastrojniki czerwone, konie nic, stoją w miejscu mimo, że mają wybrane działania.
Nigdy nic nie pobierałam z internetu. Oprócz zwierzaków mam tylko podróże. Co do kodów dodawałam tylko kilka dzikich koni, za och pomocą. Co robić? |
![]() |
![]() |
#290 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|