|
![]() |
#1 |
Reputacja: 15
|
![]()
Zgadzam się z Probsem, że Simsy to gra, która wychodzi bardzo rzadko (raz na 5 lat), a multum dodatków przedłuża jej żywotność na rynku. I simsy nie zostaną NIGDY grą roku, bo skierowane są do młodych odbiorców, dlatego twórcy nie mogą sobie pozwolić na niektóre rzeczy. Simsy mają być proste, przejrzyste, na niezbyt wymagający komputer - taka jest misja tej gry, z której autorzy nigdy nie zrezygnuję. A że przydałoby się trochę więcej urozmaiceń to rzecz jasna
![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Gio, ja się z tobą nie zgadzam, że seria skierowana jest do młodszych odbiorców. Nigdy w życiu! Spójrz na zagraniczne reklamy, na różne elementy w grze. Gra ma być dobra dla WSZYSTKICH, takie są jej założenia i dla tego jej cukierkowatość i zbytnia prostota powinny zniknąć bo są zaprzeczeniem tych założeń. To nie tajemnica, że wielu ludzi nie przyznaje się do grania w TS, a gra w nią... Liczny mówią same za siebie, miliony sprzedanych egzemplarzy, a pomyślcie ile zostało ściągnięte nielegalnie...
Ja akurat bardzo mocno czekam i liczę na TS4. Owszem, rozbudowywanie TS3 swoją drogą, ale powiedzmy sobie szczerze, wielu elementów nie da już się zmienić w niej, jak choćby grafiki... A ja chcę tego realizmu właśnie w tej grze. Pamiętam świetny filmik zapowiadający TS2. Ten, który pokazywał perypetie pewnej rodzinki w salonie, gdzie dzieciaki wywołały pożar, wieszały się na żyrandolu itd. Tak mniej więcej powinna wyglądać właśnie ta gra ![]() Gio i jeszcze mówisz o tym, że gra powinna być prosta, przejrzysta i na każdy komputer. I masz rację, jednak urealnienie gry nie wpłynie raczej na jej prostotę gdyż to nadal będzie "klik i interakcja". A co do komputera. Zobacz na takie Mass Effect, pierwsza część. Grafika jest na prawdę ładna nawet dziś, szczególnie postacie i ich animacja. A gra nie jest wymagająca sprzętowo. Gdyby nawet taka grafika, czy podobna, mimo że ma już kilka lat, została zaimplementowana do TS4, nie obraziłbym się w żadnym wypadku ![]()
Zmieniłem nick z Absolem na Levkoni. Ostatnio edytowane przez Levkoni : 02.12.2011 - 20:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Również uważam, że TS3 jest mało dopracowana. Tak naprawdę to trochę lepsza kopia TS2, sami zobaczcie te same dodatki tylko w trochę lepszej wersji. Znalazłem super filmiki macie je tutaj. Tak powinny wyglądać Simsy na dzisiejsze czasy: http://www.youtube.com/watch?v=tPM3g...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=reKeJ2cJTjk Który filmik Wam się bardziej spodobał? Mi osobiście ten na wzór GTA4 Ostatnio edytowane przez megasimolxd : 04.12.2011 - 06:52 |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
Co do drugiego fake'a, no to oczywiście GTA V, a nie IV ![]() Ta gra nie może być zbyt realna, posiadając na opakowaniu znaczek 12+!
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ejak co do dodatków. Napisałem o tym kilka postów wcześniej. Dodanie pewnych elementów już w podstawce TS4 takich jak pogoda, zwierzaki czy możliwość prowadzenia biznesu (takie podstawowe rzeczy) wcale nie czyniłoby EA stratnymi. Jakby dali podstawowe zwierzęta od razu to potem mogliby wypuścić dodatek traktujący o życiu na farmie, bo mieliby czas na zrobienie tego zamiast ponownie zajmować się psami i kotami... Gdyby zrobili od razu możliwość prowadzenia biznesu własnego to potem mogliby stworzyć dodatek o showbiznesie. Albo pogoda - dodaliby tylko pogodę i efekty atmosferyczne w podstawce, a potem wydaliby dodatek związany z pogodą, jedno drugiego nie wykluczy. Na prawdę jest ogrom możliwości, tylko nie wiem, dla czego twórcy ciągle odsmażają to samo. Powiedziałbym - czas, pieniądze? Tylko, że EA to jest gigant w branży, do niego należy już studio tworzące simsy, więc sami decydują o rozwoju serii, nie mają nagonki żadnej z zewnątrz. Wychodzi na to, że po prostu chcą się nie narobić i zarobić ![]()
Zmieniłem nick z Absolem na Levkoni. Ostatnio edytowane przez Levkoni : 04.12.2011 - 22:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Coś nie chce mi się wierzyć,że TS4 miałoby byc lepsze :/ Moim zdaniem zrobią niewielkie udoskonalenia a gracze dalej będa przeklinać błędy w grze,kiepskiej jakosci dodatki,brak rozwiniętych interakcji dla simów.
Osobiście wole by zaczeli dopracowywać nowe dodatki do TS3 a nie wymyślali jak tutaj zbuc kolejną fortune,bo ludzie faszą się na byle co i oni to dobrze wiedza. Owszem cudownie by było pograc w coś nowego,gdzie miasta są większe,można jezdzić z jednego do drugiego,Simy nie skrzeczałyby tylko dlatego że na ich drodze leży coś co normalny człowiek omija a oni nie mogą i wogóle wiele wiele więcej. Jednak nie mydel sobie oczu. TS3 miało być rewolucją a wyszło....no może nie do końca hit... Co tyczy się gry online...tez fajnie byłoby grac z kimś,ale z drugiej strony jak ktos wczesniej zauwazył,głupio by wyglądało jakbym stworzyła sobie rodzine,wszysctko cacy pięknie,nie gram tydzień,potem siadam,patrze a tam....Moji simowie są emerytami,pohajtanymi z jakimiś obcymi Simami,mają beznadziejną prace,rodziny i wogóle.Brrr a krew w żyłach mrozi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Nareszcie doczekałam sie tego wątku o TS4.
Prezczytałam bardzo uważnie wszystkie posty i zgadzam sie ,że simsy to gra dla każdego znaczy cos innego i każdy oczekuje czegoś innego. Gdy mialo wyjść TS3 i po przeczytaniu różnych mylnych jak sie potem okazało informacji, oczekiwałam czego miedzy The SimCity a TS2. I rozczarowałam sie okrutnie. Nie można powiedzieć ,że TS3 to lepsze TS2. Nic podobnego- to niewypał! Za wyjatkiem "otwartego miasta", TS2 było o wiele lepsze.Dlatego tak czekam na TS4. Absolem napisał o swoich oczekiwaniach... strasznie ich dużo i, napewno każdy z nas, simmerów, mógłby umieścic podobną listę życzeń zaleznie od swojego temperamentu. Wszystko to bardzo fajnie ,ale dla mnie prawdziwą rewolucją była by różnica we wzroście simów. Bo TS3 dała nam grubość, teraz czas na wzrost. I to jest wyzwanie. Jeśli chodzi o mnie EA musi poprawić przede wszystkim wygląd simów, ale ni myśle tu o CAS, bo ze sliderami śćiagnietymi z sieci, wygladają całkiem przyzwoicie. Ale tylko w CAS. Włączysz ich do gry i robia sie koszmarne. Nie wiem jak to jest teraz z budowaniem miasta bo po Karierze przestałam w TS3 grać, ale ja sobie tak marzyłam, że zbuduję sobie takie SimCity i potem wpuszczę tam moje simy. A wersja online, moim zdaniem, nie pasuje do tej gry. Może jak ma być taka tematyczna jak Średniowiecze czy Wymarzone Podróże, ale normalan simowa gra.... nie to chyba nie to. Nie chciałabym kolejnego udziwnienia moich ukochanych simów.
![]() |
#9 |
|
![]()
simka334player
Co do miasta, to raczej nigdy czegoś takiego nie będzie, że zbudujesz miasto jak w SC4 i wpuścisz tam simów, bo jednak to jest symulator życia, a nie miasta. I wydaje mi się, że to nie potrzebne, bo ile czasu byś spędzała na budowaniu miasta zanim zaczniesz grać simem ![]() Co do wyglądu Twoich simów, to pewnie kwestia grafiki. Jak masz odpowiednią kartę graficzną oraz ustawione maksymalne detale to będą wyglądały jak w CAS.
![]() |
#10 |
|
![]()
CAW czyli rozumiem Create a World?
Coś mi sie o uszy obiło. To rzeczywiście musi być ciekawe. Masz racje ,że takie miasto jak w SimCity było by zaburzeniem istoty simowania. Czy można tworzyć własne budynki w CAW czy są takie gotowce jak w Karierze czy w Sredniowieczu? Co do simów w grze i do karty. Mam GeForce9600GT i wszystko ustawione na maximum. Chyba po prostu nie odpowiada mi taki rodzaj grafiki. Nie wiem czy graliscie w Dragon Age? Taki styl by mnie satysfakcjonował w TS4. Wg mnie widać po prostu inna rękę, inną ekipę tworzącą.Np. jak te postaci w DA sie pięknie i płynnie poruszają. A popoatrzcie na te pokraki z TS3! Zgroza! A co do rozgrywki ewentualnych TS4... jak wspominałam bardzo bym chciała różnicę we wzroście, w ogóle wieksze mozliwości kształtowania sylwetki sima bez konieczności ściągania ulepszeń z sieci. Nieraz tez myślałam ,że powinny być dwie wersje The Sims, taka do 18 roku życia i powyżej. Bo zgadzam sie ,że ludzie, którzy zaczynali grać w simy jako dzieci są juz dorośli i maja inne potrzeby i inaczaj patrzą na świat. W sumie co by EA szkodziło... i nie chodzi mi tu o b-b. Ale o twarde fakty życia np. nie wszystkie dzieci rodzą sie zdrowe, simy chorują, bardziej reagują na środowisko, jest im zimno w domu w zimie jak nie ma grzejnika lub kominka, zużywają im sie sprzęty i ubrania i musza kupić nowe. O sklepach nie wspomnę. Bo w TS3 chyba ich nie ma, prawda? Jest jeszcze wiele innych elementów z prozy życia, które są simom oszczędzone , a ktore powinny byc dodane w tej wersji +18. Naprawde ciekawa jestem jakie bedą TS4! Bo że bedą nie mam wątpliwości!
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 17 (0 użytkownik(ów) i 17 gości) | |
|
|